Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Petiik 6 inseminací ve třech cyklech
To se dělá jak? Myslela jsem, že se každý cyklus dělá jen jedna.
Zdražovat? Ty jsi četla tu diskuzi? Já jsem jí četla dneska a pisatelka tam dopisovala, že se to týká jen jejího centra, takže se nemáme lekat
Teda, jestli jsi to nepsala ty ![]()
Vůbec nevím jestli zavést dvě nebo jedno. Když jsem to řekla příteli, tak ten řekl a co ty dvě? Ale já nevím nevím
Přeci jen můžeme mít nakonec dvojčátka…taky se bojím toho, že to nevýjde ![]()
@Niiika88 No já jsem měla vždycky jednu inseminaci v den, kdy mí píchali pregnyl, takže už tam mršky čekaly a další byla obden, aby se zvýšila šance… Diskuzi jsem četla a asi jsi nečetla ty novější příspěvky, holky píšou, že se budou zdražovat léky ke stimulaci, takže se to týká všech center
S tím počtem embryí je to fakt těžké. Dvojčata by byly (nejen finančně) náročnější, ale zase by to byl dar, mít dvě zlatíčka
Ale někde jsem tady četla, že šance, že budou ze 2 embryí dvojčata je prý zhruba 10 %, takže to asi risknu. Ikdyž nakonec třeba může být použitelné jen 1 embryo a je po rozhodování…
@Niiika88 měla jsem krátký protokol…
první stimulace byla stopnutá před odběrem vajíček…měla jsem jich strašně moc hrozil silný hyperstimulační syndrom
Další stimulace min. dávky a měla jsem i tak odebraných 30 folikulů…
Proto mi zavedli jen jedno embryo…a to je dneska 4letý kluk ![]()
@Petiik Tak to jsem poslední příšpěvky nečetla
Musím se zeptat, jak to teda je? No uvidíme zítra. Vyzpovídám doktora a až budu mít čas, tak napíšu jak to dopadlo ![]()
Ještě jsem zapomněla napsat. V centru kam chodím já - Sanus Jihlava se nic nezdražuje. Nic o tom nevím, takže to bude akce asi jiných center
![]()
@Niiika88 Tož to je divné, se asi stěhuju do Jihlavy
Ale pro jistotu si možná zavolej na svoji pojišťovnu, údajně by se totiž měly zvyšovat doplatky pacientů, takže to není zdražování CARu jako takového. Tak abys pak nebyla nemile překvapena…
@Petiik O tom by doktor něco věděl a na pojišťovně jsem taky nic takového neviděla. Takže si myslím, že se to týká jen některých středisek ![]()