Krční páteř zkušenosti

80
7.1.18 20:56

Krcni pater zkusenosti

Ahoj. posledni dobou me trapi krcni pater.jsem kadernice takze davam zadum dost zabrat. obvodacka me napsala jen prasky na uvolneni svalu a dal to neresila.mam hrozny stavy-stuhly krk, motani hlavy, obcas bolest hlavy ale hlavne jsem porad strasne unavena a citim se divne jak ve snu nevim jak jinak to napsat, obcas vnitrni tres tela, slabost…ma nekdo zkusenosti a co vam zabralo?
Diky za kazdou odpoved :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30628
7.1.18 21:04

Teď zrovna to řeším, mám fyzicky náročnou práci, psychicky taky, doma se mi k tomu něco přidalo, a já jsem unavená, motám se, jdu jako opilá a občas musím sednout a pak pokračovat v chůzi, jinak bych spadla.
Myslím, že to bude od krční páteře, ale pro jistotu jsem si koupila hořčík a B6. Mám i bolavá ramena, cítím hroznou tíhu. A špatně spím.
Neurologii se nejspíš nevyhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
7.1.18 21:07

Taky mám s páteří problémy. V prvé řadě mi zabral neurolog (provede vyšetření, odblokování páteře, pokud je to potřeba), případně napíše rehabilitace, kde udělají masáž, baňkování nebo nějaké elektro cosi (nebolí, jen příjemně brní), naučí nějaké cviky… ty je třeba doma cvičit pravidelně. Teď chodím k fyzioterapeutce soukromé, to je taky fajn. Jo a jinak jako první pomoc suché teplo (např. elektrická vyhřívací dečka, prý ne koupel - to je vlhko). Já mívám i migrény, pak musím vzít prášek na bolest, ale to jen výjmečně. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
7.1.18 21:14

@Teplaky řekni jí at ti napíše doporučení na RHB, tam tě vyšetří a naučí i ty správné cviky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
7.1.18 21:15

Zitra me ceka fyzioterapeutka taky soukroma.byli jste na rentgenu nebo na nejakem vysetreni? me obvodacka nechtela nic napsat :roll: na neurologii potrebuju taky zadanku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
7.1.18 21:18

Jeste me napada ortopedie jestli to k necemu bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
7.1.18 21:20

@Lewisa a co ti ta fyzioterapeutka dela? at vim co mam cekat :) odblokuje taky pater?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
7.1.18 21:22
@Malaga píše:
@Teplaky řekni jí at ti napíše doporučení na RHB, tam tě vyšetří a naučí i ty správné cviky

Na rehabku jsem si zasla soukrome na masaz a rikala mi ze mam spatny upony k hlave. doktorka mi nechce rehabilitace.jen mi dala prasky a rekla at zmenim praci.budu muset zmenit spis doktorku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
7.1.18 21:22
@Teplaky píše:
Na rehabku jsem si zasla soukrome na masaz a rikala mi ze mam spatny upony k hlave. doktorka mi nechce rehabilitace.jen mi dala prasky a rekla at zmenim praci.budu muset zmenit spis doktorku :)

souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
7.1.18 21:50

Dobrý večer, já už se stim placam takových patnáct let, přesně jak píšete motání hlavy, ztuhlý krk, migreny, rehabilitace zaberou vždycky na chvíli a pak je to znovu, teď mi to postoupilo do ramene a lopatky a prsa, pride mi, že sem celá blokla, odblokujou mě a za čtrnáct dní je to zpatky, cvičím a nevím co dělám špatně, čím si pomáhám zobu a zobu prášky bez nich bych nedošla ani do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
7.1.18 22:03

@sabinka098 je to hrozny co vse ta pater dokaze.jsem z toho celkove unavena. citim se jak na osmdesat a to me neni ani tricet :) jeste se me udelala boule na prave strane krku asi od toho ztuhleho svalu nebo nevim uz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
7.1.18 22:32

Jj přesně na pravou stranu trpím pořád taky se mi tam dělá boule a to je potom mazec bolí mě od toho hlava hrozne, mě je čerstvě 36,a taky si pridu jak na osmdesát, každý ráno vstávám s bolesti hlavy a ztuhlym krkem mám to každej den a když je období menstruace tak deset krát tolik.me tak před deseti lety ta páteř dohnala až k depresím bylo to hrozný prodělala sem kolečko všeho moznyho ale bolest neustupovala šlapala sem do prázdna jak se my motala hlava prošla sem třema fyzioterapeutama který my jenom kroutily krkem až čtvrtek fyzioterapeut my prohlidl tu krční jak sem si stěžovala sjel mi rukou do půlky zad tam krupnul a měla sem na půl roku klid pak to ale začlo znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
7.1.18 22:33

@Teplaky Já mám hypermobilní páteř, takže se mi snadno dostane do špatné polohy. Ona mě různě nakrucuje, odblokovává, ale nic nebolí, jen to odblokování křupne, ale je to bez problémů. Taky masíruje, baňkuje, učí cviky… na konci mě ještě natejpuje. No a hlavně kontroluje, jak se to od minule pohlo a kam. Na státním zařízení na mě minule paní byla nepříjemná (doktorka mě poslala na další cviky, ale baba mě sprdla, že jsem měla přijít až za půl roku, že dvoje cviky jsou na nic, prostě chytrá jak rádio) a ještě byla lehce surová při tom cvičení. Tam už nejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
7.1.18 22:39

@sabinka098 no je to des.ja rano dobry, ale staci me v praci ostrihat prvniho cloveka a jsem zrala zalezt do kouta a tam zustat.pri menstruaci…to mam stavy ze se opotim zacnou se me klepat ruce a motat hlava.taky super :) zitra jdu k fyzioterapeutce tak jsem zvedava co se mnou udela.ta boule na krku se objevila z niceho nic.je na prave strane a jde vydet kdyz na sebe koukam do zrcadla.ale neboli tak snad do rana zmizne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
7.1.18 22:43

@Teplaky a není boule na krku mízní uzlina? Jestli jo, tak rychle k lékařce. I když si nebudeš jistá. Kolega měl taky bouli na krku a pak se půl roku léčil z rakoviny. Kdyby to byl ztuhlý sval, tak by možná nebyl hned tak zničeho nic… nejsem doktor, nechci strašit, ale mízní uzlinu nepodceňuj. Jednou jsem měla mírnou pod uchem, volala jsem, hned mně řekli, ať přijdu osobně. Závěr byl, že to jde víc vidět, protože jsem hubená, ale je to normální. No ale nikdo mně nenadával, že jdu zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová