Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera dostala minuly tyden třetí dávku hexavakciny a prevenar, misto vpichu zarudle, ale jinak bez potizi.
Po 4 dnech křeč celého těla, ne febrilni neměla teplotu ani horečku, proste z ničeho nic najednou cele tělo v křeči. Museli jsme volat záchranku, dali ji diazepam a v pořádku.
Ma někdo podobnou zkušenost? Mohlo to byt z očkováni? V nemocnici nám udělali všechny možné testy včetně EEG a na nic nepřišli
@Aqualech Sice trochu OT, ale proč ji očkuješ dvěma očkovacíma látkama najdednou? Zaprvé dáváš tělu dvojitou nálož, za druhé teď ani nevíš, zda reagovala špatně na hexu nebo prevenar.
Zkusenost nemam, ale preji at se vam diky ockovani nerozjede epilepsie.
Ted uz bych byla pri dalsich ockovanich velmi opatrna.
@Aqualech zkušenost nemám ale asi to bylo pro jeji tělo moc, snad ti nebude nic vážného
já bych raději neočkovala dvě najednou je to risk, a jak píše @Svistice teď ani nevíš na co z toho byla reakce.
@Aqualech nemám zkušenost ihned po očkování, ale 2 měsíce po očku, takže to nebylo z toho, ale dcera v lednu dostala z ničeho nic také křeče - epileptický záchvat, ihned RZS, EEG - v pořádku..v nemocnici měla ještě 2-3 tzv. absence - kdy na chvilku nereagovala, zahleděla se..jsme, ale od té doby v péči neurologa, dcera bere 3× denně antiepileptika..budou vás také ještě někde kontrolovat?
Dcera kdyby neměla ty absence, tak by to taky asi dál nikdo neřešil, ale takhle měla v podstatě 2 druhy záchvatu..od té doby ťukám všude je klid a snad navždy bude
prášky nám, ale ještě 2 roky zůstanou..
teď jsme doočkovali hexu - smí se půl roku, když je dítě bez záchvatu..je 14 dní po a snad dobrý..synflorix až po kontrole v listopadu..
V šesti letech mě očkovaly na tetanus…Ochrnula mi noha úplně
Skončila jsem na jip na tři dny…po týdnu domů z nemocnice…Za pár let se to opakovalo po očkování tetanky
Následně vyšetření, testy atd…zjistily že mám alergii na nějakou jen přidanou látku ve vakcíně
Od ted jen očkování na zakázku mám speciální vakcíny na objednání
Třeba vaši malé taky jen nesedlo něco ve vakcíně
Držím palečky at je v pohodě ![]()
@Svistice popravdě takhle nám to nastavila doktorka a ja jsem to nijak neřešila, vždycky si říkám, ze snad doktoři vi co delaj, jeste u tak malého mimča
![]()
@gargamelinka
Nám v nemocnici také dělali EEG, UZ hlavičky - všechno v pořádku, ale mame další neurologickou kontrolu plus EEG znovu na konci zari.
A jak u vás ty křeče vypadaly? U nás to bylo znicehonic najednou, mne to připadalo jako kdyby mela hodne velkou škytavku v celém těle a hlavičku mela na jedné strane
@Aqualech já byla v práci, když se to stalo, ale manžel říkal, že ji normálně vytáhl z postylky..šli spolu vařit oběd, vzal si ji do ruky, ukazoval ji jak vaří kolínka, vše v pohodě a pak ji jakoby spadla hlavička, oči nepřítomný, začala se třást a pak ji šlo trošku pěny od pusy..pak už jen lezela, a měla ty absence, kdy koukala mimo-to byly chvilky a to se pak opakovalo ještě 2× v nemocnici..to zahledění..je fajn, že jdete ještě na web, my byli už 3×..
Ahoj, mám zkušenost ze dneška. Synovi budou 2 roky. Poslední vakcína Synflorixu dnes dopo, jinak všechna ostatní očkování bez reakce. Dneska opět bez teplot a z ničeho nic se zastavil uprostřed hry, spadla mu hlavička, začal poplakávat, pak už úplně upadl (naštěstí jsem byla na blízku a chytila ho), oči v sloup, vrzání zubů, prohnutý, tělíčko v křeči. Dalších 10min uz komunikoval, ale ležel na posteli a nehýbal se. Teplota najednou 37,5C, za par minut v sanitce uz bez teploty. Stěžuje si na bolest po vpichu a na tu božíčku tady celou dobu kulhal. Pak už byl malý uplne v pohode a teď tady lezim a nevim, co si o tom myslet. Doktor rika, ze febrilní křeče jsou jen z teploty. Čeká nás eeg, snad to bude také v pohodě. K očkování jsem hodně skeptická, tohle měl 3× odložené a dnes vypadal úplně zdravě, ale člověk nikdy neví. Doma klidový režim celý den a přesto tohle. Očkování za mě už ne, děkuji.
Nechci strašit, jestli to souviselo s očkováním, ale kamarádky syn v 1 roce měl to samé. Z ničeho nic sebou seknul na zem, křeče a přestal dýchat. Byl bez teplot takže ty fibrilní křeče to nebyly. Po všech různých vyšetřeních konstatování epilepsie. Je jich prý více forem, detaily neznám. Záchvatů už měl více (proto není doočkovaný). Do 3 let to možná zmizí - prognoza.
@gargamelinka tak se nám zachvat opakoval po mesici, ted nám chce neurolog nasadit antiepileptika ačkoliv EEG i UŽ hlavičky nic neukazalo.
Jak je berete vy ty prášky?
@Aqualech píše:
@Svistice popravdě takhle nám to nastavila doktorka a ja jsem to nijak neřešila, vždycky si říkám, ze snad doktoři vi co delaj, jeste u tak malého mimča![]()
![]()
jistě, má to po očkování, akorát, že díky tomu, že tvá doktorka je nezodpovědná mrcha, která si chce nahrabat prachy, tak teď nevíš, po jaké očkovací vakcíně má tak závažné nežádoucí účinky!!! příště si něco zjisti o očkování, než takhle ohrozíš zdravý svého dítěte.
@Aqualech najdi si detox po očkování od joalis. nejlépe zajít přímo na konzultaci a něco s tím dělat. třeba se to dá ještě trochu zmírnit. chudák dítě.
A přidej se do FB skupiny Informované očkování a „může se hodit“ třeba tam líp poradí