Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám doma mimčo staré 8. týdnů, no starší před týdnem přinesl ze školky rýmu/ kašel ( bez teploty)…Samozřejmě menší už má rýmu 3. den, dneska v noci asi krize, vůbec jsme nespali, trochu začíná i pokašlávat…Kapu do nosíku Libenar a odsávám před každým jídlem. Nenapadá vás, jak mu ještě ulevit? Je mi ho tak líto…Díky moc za rady a nápady… ![]()
Zvednout postýlku a vlhký vzduch - u nás pomáhá nakrájet nadrobno cibuli, dát do kapesníku a navlhčit a pomačkat aby pustila šťávu. Zavěsit pak na postýlku a kolem dát mokré ručníky. Je to smrad, ale klukům se v tom spí dobře a na rýmu pomáhá ![]()
Jj, zvednout pod hlavou (ne polstar, my meli molitanovej klin pod matraci), mokrej rucnik na topeni, mokrou plinu na postylku a do aromalampy eukalyptus a smrk - zarucene smrdi min nez cibule
a pomaha i nam dospelejm. Strikat do nosu (napr Sterimar) a odsavat, po odsavani jsem mazala Nosankem od Saloosu. Mala mela rymu v 7 tydnech (tecka za cislem je pouze za radovou cislovkou, ehm), tohle hodne ulevovalo a spala klidneji.
Jak už je uvedeno, hypertonickou mořskou vodu do nosíku (Stérimar je dobrý, lze stříkat i v leže, ale je myslím od 3 měsíců, nevím, zda je přímo něco pro takové drobečky…), odsávat a zvlhčovat vzduch, zvednout hlavičku. Pokud trápí kašlík víc, zašla bych na poslech k pediatrovi, taky jsem to tak řešila s malou, abych měla jistotu. P. S. Ten chytrý komentář k pravopisu od Lily Evans Vám od rýmy nepomůže
, nevšímala bych si ho. ![]()
@Jeanicka píše:
Jak už je uvedeno, hypertonickou mořskou vodu do nosíku (Stérimar je dobrý, lze stříkat i v leže, ale je myslím od 3 měsíců, nevím, zda je přímo něco pro takové drobečky…), odsávat a zvlhčovat vzduch, zvednout hlavičku. Pokud trápí kašlík víc, zašla bych na poslech k pediatrovi, taky jsem to tak řešila s malou, abych měla jistotu. P. S. Ten chytrý komentář k pravopisu od Lily Evans Vám od rýmy nepomůže, nevšímala bych si ho.
Nepomuze od rymy, ale ke zlepseni pravopisu ano! Ja jsem proste grammar nazi, no ![]()
Pokud je nos ucpany, tak mazat Tymianovym kremem, ten ulevi aj na kasel a zahleneni. Jinak neodsavat porad dokola, tim vice se hlen tvori ![]()