Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Poraďte mi prosím jakého vybrat křečka, aby byl přátelský a mohl být sám. Nevím si rady jakého, pokaždé píšou něco jiného.
To už je 100× lepší, přátelštější a hravější osmák…křeček může kousat, furt spí a nic z něho
@Jeanny21 opravdu? Často slyším, že musí mít nějakého parťáka
Jinak moc děkuji
Určitě džungarského, ideálně ne ze zverimexu, ale od chovatele vzít otahané mládě. Nemůžete udělat lépe ![]()
@nixynka Děkuji moc za typ
Bude to znít asi zvláštně, ale co to znamená otahané mládě?. Opravdu se omlouvám, ale nic o tom nevím. ![]()
@Anonym 005 mám teď druhého, obě byly samičky, žily celý svůj život samy. Až první umřela, pak přišla druhá. Jinak obě byly přátelské, hravé a celkem rychle se ochočily (do dvou týdnů, druhá za pět dní). Ano jasný, než se ochočí, tak může kousnout. Ale koušou malými zoubky, lehce, spíše „ochutnávají“ jestli tvůj prst není k jídlu. Ale nebolí to, takže v pohodě. Jak pak zjistí, že prst k jídlu není, nekouše vůbec…
![]()
Morče dělá hrozný hluk, musí jich byt víc aby pořád nepískalo - „stýská se mu“, navíc morče i osmák, jak jsou větší, tak proste potřebují víc prostoru, víc smrdí, takže se jim musí častěji měnit podestýlka.
Pokud nejste zvyklí něco chovat, já bych začala malým džungarem, tím se nedá nic moc pokazit, děti z něho budou mít radost. ![]()
Příspěvek upraven 04.12.19 v 19:35
Zlatý (syrský) křeček
Měla jsem ho. Ale křečci nejsou asi žádný vyloženě mazlové. To byli potkani ![]()
@prejeta_zaba Doma už máme králíka, ale syn chce strašně moc křečka, králíka má také rád, ale o krečkovi mluví, už asi půl roku. Takže nějaké zkušenosti se zvířaty tu jsou, ale ne moc a né s křečky😂.
@Camilla.Ca O tom jsem také přemýšlela, ale někde jsem se dočetla, že hodně spí přes den.
@nixynka Mohla bys se prosím zeptat, od jakého chovatele máte vy džungara?
My máme syrského neboli zlatého křečka. Přes den spí, vylézá ráno, když se vypravujeme do práce a školy a pak navečer. To jsou časy, kdy si vyžebrá něco na mlsání. Ale vyloženě mazel to není ani zvířátko na pohání si. To podle mě žádný křeček.