Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
No než se vybrousí do hladké pleti. Mluvím o šetrnější verzi pro domácí použití. Smí se tu reklama? Ze zkušenosti od žen vím, že ze salonu byly ještě 3týdny červené a sousedka dokonce popálená…
Dovolím si oponovat.
Já vypiju 4-5litrů vody denně a mam dehydratovanou pleť.
@KatyLi Ne každá pleť se vybrousí do hladké pleti. Nevím, po čem byly 3 týdny červené. Popálená sousedka byla nejspíš po chemickém peelingu?
Jednou jsem někde v lékárně narazila na nějakou akci, kdy měřili hydrataci pleti a doporučovali výrobek. Už si nepamatuju ani to, jak to dělali, ani to, co nabízeli. Ale pamatuju si to, že jsem to měla v normě. Kdežto kamarádka byla hotová z toho, jak dopadla špatně. No a na pohled má ona krásnou hladkou pleť a já - škoda mluvit.
Ja se musim pripojit s chvalou na prirodni oleje. Mam problematickou plet (akne, atopak, prvni vrasky) a uz nejaky cas pouzivam misto kremu jen prirodni olejicky a ma plet je o mnoho lepsi, temer bezproblemova. Na odliceni odlicovaci olej+kvetinovou vodu a misto kremu regeneracni oblicejovy olej, vse od Saloosu.
@káťa Můžeš dát konkrétní odkaz, co používáš? Budu ráda. Teď používám nový krém na doporučení a opět nejsem spokojená. Po namazání mám nepříjemný pocit a mám tendence jít si omýt obličej vodou. ![]()
Mám podobný problém. Pomáhá mi: hlídat si stravu (co nejméně sladkého), hodně pít čistou vodu, hodně spánku, z kosmetiky Alverde z DM (čistící mléko a voda šípková růže) po jiné kosmetice mi naskakují na tváři fleky, na vrásky kolem očí vazelína a kokosový olej (ano, je to komedonní, ale mně to fakt pomáhá), tea trea olej na pupínky, na tváře Nivea a Indulona. Nic převratného. Za ty roky jsem toho vyzkoušela mraky, tohle mi celkem funguje.
@GraceM Od Alverde jsem zkoušela makeup - teda vlastně víc druhů a všechny mě hrozně pálily a okamžitě jsem zčervenala. Krémy ani nic jiného jsem proto nezkoušela. Kokosový olej sice mám doma, ale používat ho nemůžu - jsem alergická na kokos. Nivea krém jsem taky měla - špatné. Indulonu a vazelínu nemůžu v žádném případě - ucpe mě to a udělají se mi boláky. Tady je vidět, jak každému vyhovuje něco jiného. A já pořád marně hledám, co bude vyhovovat mně. Určitě něco takového existuje.
@katieee4 píše:
Já doporočuji přírodní kosmetiku camelii renovality
a já doporučuji si přečíst pravidla o zákazu komerčních nabídek.
Zajímalo by mě, jak si tady někdo může poradit, s čím je spokojený, když se nesmí uvést žádný název výrobku? To pak teda nemohu nikomu nic doporučit ![]()
Ahoj! Tak tahle diskuze mě docela zaujala. Omlouvám se jestli poruším nějaké pravidlo, ale jsem tu úplně nová a fakt nechápu, jak ti můžu něco doporučit a neuvést značku
Zkoušela jsi něco od Weledy? Já teda nevím, jestli je nekomedogenní, ale mám taky opravdu výbornou pleť a máloco mi sedne a druhá věc je, že nejsem schopná se mazat pravidelně (nikdy jsem si prostě nezvykla a když ráno spěchám, vykašlu se na nějaké mazání) a docela se mi teď osvědčila kombinace čištění pleti normálním sprchovým krémem na tělo a dle potřeby se mažu pleťovým sérem, oboje od té nejmenované značky, kterou jsem zmínila ve svém příspěvku
No a abych ti teda poradila a nejmenovala konkrétní výrobek, používám oboje to, co voní po granátovém jablku ![]()
Jo a ještě bych zapomněla důležitou poznámku, já ti rozhodně nic neprodám
Takže snad není komerční nabídka, když napíšu, co používám ![]()
Svatá pravda. Chápu, že tu je třeba někdo, kdo chce dělat reklamu, ale e škoda, že nemůžu ani doporučit, když jde o vlastní zkušenost ( a taky nemám žádný provize z prodeje
![]()