Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, vždy když jsem dělala dort, dávala jsem do něj krém jen ze šlehačky a zakysané smetany. Teď jsem si vymyslela, že udělám ze šlehačky a mascarpone. Nicméně všude píši jiný poměr. Měla jsem za to, že na dva kelímky mascarpone jednu šlehačku. Je to tak? Případně je možno dát tenkou vrstvu i kousek pod marcipán? Ten bude jen na povrchu, nikoli po obvodu. Dekuji
Ne ne, 1:1 + dvě lžíce cukru.
Přesněji tedy - 1 kelímek 250g mascarpone na 1 kelímek šlehačky.
Když budeš mít ten velký kelímek mascarpone (500g) tak dáš šlehačky dvě.
Já dělám 3 baleni mascarpone a dvě šlehačky, asi zalezi na velikosti baleni a taky množství kolik toho chceš, já delam víc a decka to pak uziraji
ale pod marcipan to nedavej, rozmoci se.
Díky holky! Ty jo a tak či tam mám maznout 🤔 nechce se mi vyloženě dělat ještě máslový krém, když to mám jen na takový mini kus
Já jsem kdesi vyčetla toto a s úspěchem to matlu do ovocných piškotových dortů. Takže - 1 kelímek Mascarpone, 1 vanička/kostka tvarohu, 1 ušlehaná šlehačka, 1 menší kelímek zakysané smetany, 140g cukru moučka. Prvně ušlehám šlehačku s cukrem, pak přidávám to ostatní. Je to dobrý.
Prošla jsem kurzy vaření v Miláně a mascarpone je italské. Té šlehačky můžeš dát menší množství. Takže klidně 2:1. Buon appetito.
Super, díky moc. Ještě dotaz k tomu marcipánu.. když jsem lina dělat další krém, který by pod ním mohl být, mohu namazat jen tenkou vrstvou marmelády? A na to marcipán? Fakt jen decentně.
@Drndadvě Co jsem našla rady, tak by to mělo být v pohodě…tenkou vrstvičku…
@Drndadvě marmeladu klidně, já dávala i nutellu pod marcipan.
My davame 2 mascarpone a 1 šlehačka. Je to tuhé tak akorát a není to rozmočene.
Jinak pod marcipán se mi osvědčila tenká vrstva Nutelly ![]()
Pod marcipan ano, pokud je to marcipan z mandli. Pokud je mysleno marcipan fondan, tak urcite jen maslovy krem, jinak se rozmaci, zmeni barvu, bude to osklive.