Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tento týden jsem objevila v pekárně u nás na vesnici rustikální bagetu (buď celozrnná nebo chlebová mouka v ní je). Ta nás hodně překvapila, jak je dobrá. Už jsem pro ni šla po třetí. Kupovala jsem ji prvně k rybí pomazánce. A další dny jsme pro ni šli zase. Že dětem hodně chutnala. I cena celkem překvapila. Velká bageta, není použita pouze pšen. mouka a oni za ní chtějí 25,–.
Kokosovy donut z lidlu, ted ho maji tušim v akci, bože ten byl dobrý, vláčný a nepřeslazeny. ![]()
No bohužel, hodně mi chybí třeba kvalitní olivy, nějaký rozumný výběr kvalitních ryb a masa za přijatelné ceny… totéž zelenina i ovocem… Ceny, které si české obchody účtují vůbec neodpovídají nabízené kvalitě…
I třeba nějaké lepší delikatesy, když chci někomu s sebou donést něco „dobrého na zub“ tak opravdu není z čeho vybírat
Takže výběr supermarketu je poměrně tragicky… bohudík doma nemáme problém uvařit a máme přistup k domácím surovinám jako maso, ovoce, zelenina… už aby bylo léto a nová sezóna
@Anais Brno píše:
No bohužel, hodně mi chybí třeba kvalitní olivy, nějaký rozumný výběr kvalitních ryb a masa za přijatelné ceny… totéž zelenina i ovocem… Ceny, které si české obchody účtují vůbec neodpovídají nabízené kvalitě…
I třeba nějaké lepší delikatesy, když chci někomu s sebou donést něco „dobrého na zub“ tak opravdu není z čeho vybírat
Takže výběr supermarketu je poměrně tragicky… bohudík doma nemáme problém uvařit a máme přistup k domácím surovinám jako maso, ovoce, zelenina… už aby bylo léto a nová sezóna
Tak pokud jsi z Brna, tak rozhodně olivy nebo paštiky Mikrofarma nebo Sklizeno, ryby Ocean 48 - teď tam mají i sýry a to jsou fakt delikatesy.
@Prosimklid píše:
Tak pokud jsi z Brna, tak rozhodně olivy nebo paštiky Mikrofarma nebo Sklizeno, ryby Ocean 48 - teď tam mají i sýry a to jsou fakt delikatesy.
a zelenina na Ráječku ![]()
Authentic nakládačky z Kosiku. Co jsem je ochutnala, prijdou mi klasicky Znojmie vyloženě hnusny
a ještě nakladane červené i bile zelí téhle značky. Taky moc dobre.
@Prosimklid tak klasické černé sušené olivy, je ty dobarvované jsem opravdu nikdy neobjevila, bohudík mám dost zdrojů, co mi vozí ze zahraničí…
Sýry nekupuju, alergie…
Vadí mi, abych měla dobré jídlo, nenakououm v jednom dvou obchodech, ale jezdil od čertů k ďáblu…
Prostě mi vadí to nekvalitní zboží všude a to nemluvím jen o jídle…
@Anais Brno píše:
@Prosimklid tak klasické černé sušené olivy, je ty dobarvované jsem opravdu nikdy neobjevila, bohudík mám dost zdrojů, co mi vozí ze zahraničí…
Sýry nekupuju, alergie…
Vadí mi, abych měla dobré jídlo, nenakououm v jednom dvou obchodech, ale jezdil od čertů k ďáblu…
Prostě mi vadí to nekvalitní zboží všude a to nemluvím jen o jídle…
No já sušené olivy snad ani nikdy nejedla, ale různé Kalamata nebo jiné druhy jsou fakt hodně kvalitní - bývají i na Zelňáku, jenže taky stojí klidně přes stovku, stejně tak třeba nakládané artyčoky apod. Kvalitní jídlo rozhodně je, zvlášť v Brně - i přes Rohlík se dají objednávat farmářské věci, problém je, že kvalitní je prostě dražší a kvalitní jídlo nakoupím vyloženě v jednom obchodě - právě v Mikrofarmě - maso, paštiky, riletky, koření, mléko, vajíčka, tvarohy, jogurty, akorát chleba kupuji ve Zdravé výživě jinde a kvalitní olivový olej též jinde, ale to je věc, kterou nepotřebuju kupovat několikrát do týdne. A kvalita samozřejmě platí i pro oblečení - pokud někdo fňuká nad kvalitou v Orsay a Reserved, tak se to dá pochopit, jenže takový člověk neutratí 5 litrů za kašmírový svetr z Peeku atd. Já mám kvalitních věcí dost - od hodinek, kabelek po elektroniku nebo oblečení a jídlo, ale právě jsem ochotná za to utratit velkou částku.
@Prosimklid píše:
No já sušené olivy snad ani nikdy nejedla, ale různé Kalamata nebo jiné druhy jsou fakt hodně kvalitní - bývají i na Zelňáku, jenže taky stojí klidně přes stovku, stejně tak třeba nakládané artyčoky apod. Kvalitní jídlo rozhodně je, zvlášť v Brně - i přes Rohlík se dají objednávat farmářské věci, problém je, že kvalitní je prostě dražší a kvalitní jídlo nakoupím vyloženě v jednom obchodě - právě v Mikrofarmě - maso, paštiky, riletky, koření, mléko, vajíčka, tvarohy, jogurty, akorát chleba kupuji ve Zdravé výživě jinde a kvalitní olivový olej též jinde, ale to je věc, kterou nepotřebuju kupovat několikrát do týdne. A kvalita samozřejmě platí i pro oblečení - pokud někdo fňuká nad kvalitou v Orsay a Reserved, tak se to dá pochopit, jenže takový člověk neutratí 5 litrů za kašmírový svetr z Peeku atd. Já mám kvalitních věcí dost - od hodinek, kabelek po elektroniku nebo oblečení a jídlo, ale právě jsem ochotná za to utratit velkou částku.
ted jsem si vybrala boty na jaro/léto, kupodivu mám 3 páry asi za 5,5 tisíce, to mi přijde pomalu málo, pujdu je objednat než se lidi zas zblazni a nic nebude
jen riskovat objednavku z netu, jasně že je v Brně nemaji v jednom krámu a musela bych jich objet víc a kdo na to má čas, že… ![]()
@debra.morgan píše:
ted jsem si vybrala boty na jaro/léto, kupodivu mám 3 páry asi za 5,5 tisíce, to mi přijde pomalu málo, pujdu je objednat než se lidi zas zblazni a nic nebudejen riskovat objednavku z netu, jasně že je v Brně nemaji v jednom krámu a musela bych jich objet víc a kdo na to má čas, že…
Je pravda, že koupit kvalitní věc ve slevě nebo za super cenu je nejlepší pocit ![]()
@Prosimklid píše:
Je pravda, že koupit kvalitní věc ve slevě nebo za super cenu je nejlepší pocit
no, zitra si přeměřím nohy a objednam, tak snad to bude sedět, mě to vraceni strááááášně nebaví. A budu mít v unoru sandaly, noha neroste, tak co ![]()
Teď mě hrozně překvapila mozzarella z Lidlu když byl italský týden. Bloček sýra, žádná koule v nálevu (moc tuhle verzi nemusím), výborná byla rozpečená. A i za celkem slušné peníze. Určitě koupím znova.
Ja ma z lidlu ráda ještě čokoládu na vaření, tu 200g, ta je fakt slušná za super cenu a vysokoprocentní smetany ke šlehání, oboje na dort jak dělané. Ale tak to je asi stara známá.