Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tohle je perverzní a divný, ale poslední pár let mě baví objevovat různé soukromníky, zejména cukráře a uzenáře, a představuji si, jak ty jejich produkty chutnají. Drahé Emiminařky ze všech koutů naši vlasti, dopřejte mi trochu slasti (ehm, ehm) a staňte se mým prodlouženým jazykem - co jste ochutnaly ve vašem kraji či městě. Já bych měl hned takový dotaz - ochutnal jste někdo Pražskou šunku z NAŠE MASO?
Cukráře jo? A kde že to žiješ? V Brně máme pár zajímavých cukrářů, třeba se to dá i nějak dopravit ![]()
@TO_IT píše:
Cukráře jo? A kde že to žiješ? V Brně máme pár zajímavých cukrářů, třeba se to dá i nějak dopravit
Právě že neřeknu, vy byste za mě utráceli a to nechci
Ale šunku jsem si objednal u kamarádky, žije v Praze a poprosil jsem ji, ať mi šunčici koupí, až pojede na Vysočinu a staví se za mnou na návštěvu.
Za něco se utrácet musí ![]()
Jinak já uzeniny moc neprožívám, ale jednou za pár let máme domácí klobásky dle receptu po dědovi a ty jsou mňam. S žitným chlebem.
K vám asi nejezdí Rohlík, co? Ten má v sortimentu všechny tyhle zajímavosti..
I na Košíku se dá leccos sehnat a ten má rozvážkovy rádius větší..
Jinak šunka z Naše maso -jednu dobu jsem kupovala, dobra. Co od nich beru často, je maso na burgery, ty jsou úplně geniální.
V Praze ještě stojí za to minipivovar Beznoska (pokud holdujes pivním speciálům), tam je potřeba projít celý nápojový lístek, co je zrovna na čepu. Mangový ale mě úplně oslnil:)
Doporučila bych zaskočit do Esky ze sítě Ambiente, kde pečou vlastní chleba a nosí ho automaticky jako predkrm, s máslem a solí, geniální..
Sakra, začínám dostávat hlad ![]()
@Svetluska55 píše:
K vám asi nejezdí Rohlík, co? Ten má v sortimentu všechny tyhle zajímavosti..
I na Košíku se dá leccos sehnat a ten má rozvážkovy rádius větší..
Jinak šunka z Naše maso -jednu dobu jsem kupovala, dobra. Co od nich beru často, je maso na burgery, ty jsou úplně geniální.
V Praze ještě stojí za to minipivovar Beznoska (pokud holdujes pivním speciálům), tam je potřeba projít celý nápojový lístek, co je zrovna na čepu. Mangový ale mě úplně oslnil:)
Doporučila bych zaskočit do Esky ze sítě Ambiente, kde pečou vlastní chleba a nosí ho automaticky jako predkrm, s máslem a solí, geniální..
Sakra, začínám dostávat hlad
Díky, já pocházím z malé vesničky v okrese Havlíčkův Brod a Rohlík vám, Pražákům i Středočechům dost závidím. Dováží k nám Košík. cz, ale tam nemají takový výběr a minimální hodnota objednávky je 800.
@TO_IT píše:
Za něco se utrácet musí
Jinak já uzeniny moc neprožívám, ale jednou za pár let máme domácí klobásky dle receptu po dědovi a ty jsou mňam. S žitným chlebem.
taky děláme domácí klobásy, včetně uzeného, a děláme do konce i vinné. Zrovna dnes byly k obědu s brkaší
Jak to ke mně dostat, neřešte. Spíš napište kraj a od koho vám tam chutná (zákusky, masíčka, jakékoliv dobrůtky).
Já miluji ve wellness v Karviné, jako předkrm dávají zauzený tvaroh. Těším se na něj jak malá a mají božskou kulajdu.
Jsem spíše na restaurace ![]()
@Ploskutáček píše:
Díky, já pocházím z malé vesničky v okrese Havlíčkův Brod a Rohlík vám, Pražákům i Středočechům dost závidím. Dováží k nám Košík. cz, ale tam nemají takový výběr a minimální hodnota objednávky je 800.
Mají ale moc dobre okurky nakládačky Authentic, je v nich Mrkvička a cibulka nakrajena, ňam ňam, a jsou krásně krupave. Jiné uz nekupujem. Moc dobre je ještě nakladane červené a bile zelí té značky. Pak mají ještě chlazené hovězí maso v pepri krajene na plátky a balene jako sunka.
U nas ve vsi i v sousedním městě máme dobrou cukrarnu, u nas dělají takové lehke italské dorty a ve městě výbornou klasiku, větrníky a tak. A doma kavovar, co vaří super latecko
![]()
A teda jestli mas rad maso, tak nejlepší je trhane hovězí z Kantyny v ulici Panska v Praze.
@TO_IT píše:
Já miluji ve wellness v Karviné, jako předkrm dávají zauzený tvaroh. Těším se na něj jak malá a mají božskou kulajdu.Jsem spíše na restaurace
Zauzený tvaroh zní zajímavě. Jdu to hledat.
Nejlepší kulajdu dělá moje mamka. ![]()
@Havlova píše:
Zauzený tvaroh zní zajímavě. Jdu to hledat.
Nejlepší kulajdu dělá moje mamka.
Kam mám dojet? ![]()