Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ženy měla bych otázečku
řeším ted smrad z psího křesla. Dřív měl pes na křesle dvě deky a spal na nich ale ted se začal do těch dek zahrabávat takže spí přímo na tom křesle a i když psa 1-2× za měsíc koupeme tak prostě jde z toho křesla pes cítit. Mohli by jste mi doporučit nějaký postřik nebo čistidlo či pohlcovač pachu který bych na křeslo nastříkala aby to nebylo v místnosti cítit? Hlavně aby to nijak nečpělo a nevadilo to psovi a malému miminku. Děkuji za rady
Vše po psovi čistím na vlhko a přidávám ocet, ten sice smrdí, ale jenom chvíli, než to z něj vyprchá, pak už v pohodě.
@Zipy píše:
@Nowuka2 A jak se to dělá?
Mrkni na zapůjčení vysavače ve svém okolí, my máme Karcher Puzzi 100. A děláme tím fakt všechno, koberce, auta, sedačku… Všechno. Jsou tam dvě nádoby, do jedné dáš vlažnou vodu s práškem na čištění, pokropíš čištěný povrch, necháš chvíli působit a vodu z toho opět vysaješ. Nejlepší je to dělat teda v létě, aby to pořádně proschlo, ale pokud není zbytí…
Já používám odstraňovač zápachu z chovatelských potřeb buď od Bephar nebo Allin8 tuhle jsem tím čistila, když pes vyzvracel na gauč syrovou rybu a smrad zmizel hned a parfemace vyprchá během několika hodin.
Vyjde to zhruba na 150-180 Kč za lahev, se dvěma psy mi vydrží 1-2 měsíce, dokud štěně mělo občasné nehody, tak lahev byla na cca 14dní.
@Zipy odnauc psa chodit na kreslo..nic tezkeho to neni a kupte mu nejaky pekny pelech..
@Malike to křeslo je jeho a má ho místo pelíšku, byl zvyklý spát se mnou v posteli takže jsem ráda že se naučil spát aspon na tom řesle. Na zemi spát nechce..
@Zipy každý pes může spát na zemi
a i klidně rad když si ujasnis kdo je velitel ![]()
Ten pes te ma na háku.. ![]()
Pohlcovače pachu a čistidlo v jednom v chovatelských potřebách koupíte běžně
. Podle reakcí zákazníků fungují bezvadně.
@Malike myslím že to že spí na svém křesle kde má své misto neznamená že mě má na háku
kdyby musel tak na zemi spí ale já nemám to srdce po něm chtít aby spal na zemi
o to jde
je to pro mě člen rodiny a ne nějaký podřadný zvíře
@Malike Pelech, zvlášť pro větší psy dokáže smrdět jako křeslo (velké velikosti se nedají nacpat do pračky). A pokud je křeslo určeno jako místo pro psa, tak v tom problém nevidím, než jsme předělali byt, tak jsme taky měli pro psy místo pelechu stará křesla - teď mají boudy.
@Zipy me to nemusí s říkat..já mám víc psu doma a věnují se výcviku tak i výchově..hafani jsou mojim koníčkem a mám to v rodině. Jenže jsem vůdce a tak feny maji svoje místo a jsou spokojene. Místo maji na pelechu na zemi. Pes na zemi opravdu není nešťastný pes.
u me pes taky není podřadný..naopak holky maji hraček a pamlsku az ale jaký hranice mu vyticis..takové mít bude a bude šťastný. Šťastný pes bude i ten co ma boudu venku a ty budeš vůdce. Pohyb, strava a zaměření takové jaká je rasa vyšlechtěna z něho udělají spokojeného psa…a hlavně autorita.
Ne postel, gauč a deka na něm.