Křest - jsem proti!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2182
26.2.12 16:51

Ten knez, co jsem knemu chodila na ty prednasky, sam neveril, ze katolik si chce vzit pohanku v kostele, ten porad jen obracel oci v sloup, kdyz jsem mu zacala rikat sve nekrestanske nazory. knez byl polak a nemohl pochopit, ze se chceme vzit s lasky a je nam jedno, jake ma kdo vyznani.

• načítám...
26.2.12 16:53
Anonymní píše:
Deťom polejú hlavu vodou, svokra bude spokojná a hotovo…

křest není jenom polití hlavy, je to rituál a znamená začlenění do církve, přičemž se vyjadřuje vyznávání víry příslušné církve.

Příspěvek upraven 26.02.12 v 16:57

• načítám...
30556
26.2.12 16:54

Ahoj,
plně Tě chápu. Přítel není věřící, ale jeho rodina je, snad všichni jsou tam křtení a navíc bydlím v kraji, kde je přemíra věřících.
U nás bylo už haló, že čekáme dítě a nejsme vzití, přítele si chci vzít, ale až bude malý na světě a bude klid od nikoho se k tomu přemlouvat nehodlam.
A to samé se křtem, já jsem hodně zarytý ateista a NIKDO by mě nedonutil moje dítě pokřtít. Chci aby moje dítě bylo vzdělané v náboženství, ale ve VŠECH !!! a až mu bude 18 ať si rozhodne co mu je blízké, třeba bude chtít být budhista :D co já vím…
Ale právě to mi přijde na jakékoliv víře hrozné, že už od raného věku má rozhodovat za dítě.....
Takže se drž a neustupuj!!!

• načítám...
4822
26.2.12 16:54

Já beru křest jako rodinnou událost, kdy se všichni sejdete a popřejete dítěti to nejlepší do života. Do kostela jdu jen 1× ročně, manžel ani to ne. Chápu, že ten kdo je silně věřící si za křtěním dětí stojí a nechápu tvůj postoj, proč je tak negativní.

• načítám...
340
26.2.12 16:55
martext píše:
Ten knez, co jsem knemu chodila na ty prednasky, sam neveril, ze katolik si chce vzit pohanku v kostele, ten porad jen obracel oci v sloup, kdyz jsem mu zacala rikat sve nekrestanske nazory. knez byl polak a nemohl pochopit, ze se chceme vzit s lasky a je nam jedno, jake ma kdo vyznani.

Tak to je hustý, a z čeho jiného se jako mají lidi podle něj brát. Takovýho kněze bych teda asi nepřekousla.

• načítám...
50130
26.2.12 16:55
lleennttiillkkaa píše:
tak bych tchýňce řekla, že už jste je nechali pokřtít a hotovo. Pokud s manželem nechcete, tak to nedělejte.

Taky mě to napadlo :D

• načítám...
4880
26.2.12 16:58
catherine100 píše:
Ahoj,
plně Tě chápu. Přítel není věřící, ale jeho rodina je, snad všichni jsou tam křtení a navíc bydlím v kraji, kde je přemíra věřících.
U nás bylo už haló, že čekáme dítě a nejsme vzití, přítele si chci vzít, ale až bude malý na světě a bude klid od nikoho se k tomu přemlouvat nehodlam.
A to samé se křtem, já jsem hodně zarytý ateista a NIKDO by mě nedonutil moje dítě pokřtít. Chci aby moje dítě bylo vzdělané v náboženství, ale ve VŠECH !!! a až mu bude 18 ať si rozhodne co mu je blízké, třeba bude chtít být budhista :D co já vím…
Ale právě to mi přijde na jakékoliv víře hrozné, že už od raného věku má rozhodovat za dítě.....

Ale to, že se dítě pokřtí ještě neznamená, že z něj vyroste křesťan nebo, že bude nucen být křesťan. Já jsem křtěná, ale k církvi se nehlásím. Do kostela nechodím. Taky ze mě může být budhistka pokud budu chtít. :-)

• načítám...
50130
26.2.12 17:02
Limutka píše:
Anonymní píše:

křest není jenom polití hlavy, je to rituál a znamená začlenění do církve, přičemž se vyjadřuje vyznávání víry příslušné církve.

To je pravda, právě kvůli tomu nechce švagrová své děti pokřtít.

• načítám...
5532
26.2.12 17:03
Anonymní píše:
Len sa nezblázni…

len mám pocit, že Tvoje ego by asi utrpelo ranu… :roll: :roll: :roll: :roll:

A proč anonymně??? :cert: :zed: :cert:

• načítám...
30556
26.2.12 17:03
Sumaya píše:
catherine100 píše:
Ahoj,
Ale to, že se dítě pokřtí ještě neznamená, že z něj vyroste křesťan nebo, že bude nucen být křesťan. Já jsem křtěná, ale k církvi se nehlásím. Do kostela nechodím. Taky ze mě může být budhistka pokud budu chtít. :-)

Jistě že nemusí, ale už je to určitý nátlak, určité rozhodnutí za něj…

• načítám...
3627
26.2.12 17:05

Moje tchýně chce našeho syna taky pokřtít, můj manžel sice v Boha věří, ale do kostela nechodí, nemodlí se a zastává názor, že Mareček se nechá pokřtít třeba v dospělosti, až se sám rozhodne, zda bude věřit nebo ne.
Mě v podstatě křest jako takový nevadí. Ale říkám si, na co křtít a LHÁT, že ho povedu k víře, když já to rozhodně dělat nebudu. A to jsem sama křtěná, k víře mě nikdo nevedl, k ničemu mi to dobré není, ale ani mi to neublížilo :)
Mě se jen zcela nechce absolvovat nějaké sezení s knězem, přijde mi to jako lhaní, rouhání, nebudu ze sebe dělat něco, co nejsem, hotovo, tečka.

• načítám...
2739
26.2.12 17:10

[.

Příspěvek upraven 28.02.12 v 19:35

• načítám...
2739
26.2.12 17:12

Příspěvek upraven 28.02.12 v 19:36

• načítám...
kahaja
26.2.12 17:13
suik píše:
Já myslém, že tohle je docela ošemetná záležitost a těžko se hledá kompromis. Oba jste rodiče a oba máte pravo na to svoje…jeden ale musi ustoupit a myslim, ze v tomhle se neda moc ustupovat napul. Bez toho to nejde. Pokud by manzel byl hodne verici a vim, ze by mu na tom hodne zalezelo, tak bych ustoupila i kdyz nejsem uplne ateista, ale vuci krestanstvi mam docela vyhrady i ideologicke.

Jak píšeš o tom kompromisu a ustupování na půl, tak u dvojičat by to možná šlo :think: :oops: :lol: .
Jsou to tvoje děti a ne děti tchýně, já jsem také černá ovce rodiny. Ale pokud já nevidím význam v polévání dítěte vodou v kostele, tak nebudu nikomu dělat šaška pro klid v rodině…Až si mé děti dojdou k jakékoli církvi vlastní cestou nebudu jim bránit. (Teda pokud nebudou nabízet po bytech Strážnou věž nebo co to je).

• Upravit
26.2.12 17:15
Anonymní píše:
Limutka píše:
Anonymní píše:

z pohľadu neveriaceho (autorky témy) je to len poliatie hlavy

Polití hlavy je to pro blba, který neví, co to křest je. S vírou to nemá nic společného. Autorka zřejmě ví, co křest znamená a proto s ním nesouhlasí. Kdyby si myslela, že je to jenom polití hlavy, tak by to tu neřešila a dvojčata by prostě dala už dávno pokřtít.

A proč ten hanlivý podtext? To podle katolíků je každý nevěřící automaticky nevzdělanec, nebo co? :roll: :roll: nechápu :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný