Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ten knez, co jsem knemu chodila na ty prednasky, sam neveril, ze katolik si chce vzit pohanku v kostele, ten porad jen obracel oci v sloup, kdyz jsem mu zacala rikat sve nekrestanske nazory. knez byl polak a nemohl pochopit, ze se chceme vzit s lasky a je nam jedno, jake ma kdo vyznani.
Anonymní píše:
Deťom polejú hlavu vodou, svokra bude spokojná a hotovo…
křest není jenom polití hlavy, je to rituál a znamená začlenění do církve, přičemž se vyjadřuje vyznávání víry příslušné církve.
Příspěvek upraven 26.02.12 v 16:57
Ahoj,
plně Tě chápu. Přítel není věřící, ale jeho rodina je, snad všichni jsou tam křtení a navíc bydlím v kraji, kde je přemíra věřících.
U nás bylo už haló, že čekáme dítě a nejsme vzití, přítele si chci vzít, ale až bude malý na světě a bude klid od nikoho se k tomu přemlouvat nehodlam.
A to samé se křtem, já jsem hodně zarytý ateista a NIKDO by mě nedonutil moje dítě pokřtít. Chci aby moje dítě bylo vzdělané v náboženství, ale ve VŠECH !!! a až mu bude 18 ať si rozhodne co mu je blízké, třeba bude chtít být budhista
co já vím…
Ale právě to mi přijde na jakékoliv víře hrozné, že už od raného věku má rozhodovat za dítě.....
Takže se drž a neustupuj!!!
Já beru křest jako rodinnou událost, kdy se všichni sejdete a popřejete dítěti to nejlepší do života. Do kostela jdu jen 1× ročně, manžel ani to ne. Chápu, že ten kdo je silně věřící si za křtěním dětí stojí a nechápu tvůj postoj, proč je tak negativní.
martext píše:
Ten knez, co jsem knemu chodila na ty prednasky, sam neveril, ze katolik si chce vzit pohanku v kostele, ten porad jen obracel oci v sloup, kdyz jsem mu zacala rikat sve nekrestanske nazory. knez byl polak a nemohl pochopit, ze se chceme vzit s lasky a je nam jedno, jake ma kdo vyznani.
Tak to je hustý, a z čeho jiného se jako mají lidi podle něj brát. Takovýho kněze bych teda asi nepřekousla.
lleennttiillkkaa píše:
tak bych tchýňce řekla, že už jste je nechali pokřtít a hotovo. Pokud s manželem nechcete, tak to nedělejte.
Taky mě to napadlo ![]()
catherine100 píše:
Ahoj,
plně Tě chápu. Přítel není věřící, ale jeho rodina je, snad všichni jsou tam křtení a navíc bydlím v kraji, kde je přemíra věřících.
U nás bylo už haló, že čekáme dítě a nejsme vzití, přítele si chci vzít, ale až bude malý na světě a bude klid od nikoho se k tomu přemlouvat nehodlam.
A to samé se křtem, já jsem hodně zarytý ateista a NIKDO by mě nedonutil moje dítě pokřtít. Chci aby moje dítě bylo vzdělané v náboženství, ale ve VŠECH !!! a až mu bude 18 ať si rozhodne co mu je blízké, třeba bude chtít být budhistaco já vím…
Ale právě to mi přijde na jakékoliv víře hrozné, že už od raného věku má rozhodovat za dítě.....
Ale to, že se dítě pokřtí ještě neznamená, že z něj vyroste křesťan nebo, že bude nucen být křesťan. Já jsem křtěná, ale k církvi se nehlásím. Do kostela nechodím. Taky ze mě může být budhistka pokud budu chtít. ![]()
Limutka píše:Anonymní píše:
Deťom polejú hlavu vodou, svokra bude spokojná a hotovo…křest není jenom polití hlavy, je to rituál a znamená začlenění do církve, přičemž se vyjadřuje vyznávání víry příslušné církve.
To je pravda, právě kvůli tomu nechce švagrová své děti pokřtít.
Anonymní píše:
Len sa nezblázni…Deťom polejú hlavu vodou, svokra bude spokojná a hotovo…
len mám pocit, že Tvoje ego by asi utrpelo ranu…![]()
![]()
![]()
A proč anonymně???
![]()
Sumaya píše:catherine100 píše:Ale to, že se dítě pokřtí ještě neznamená, že z něj vyroste křesťan nebo, že bude nucen být křesťan. Já jsem křtěná, ale k církvi se nehlásím. Do kostela nechodím. Taky ze mě může být budhistka pokud budu chtít.
Ahoj,
A to samé se křtem, já jsem hodně zarytý ateista a NIKDO by mě nedonutil moje dítě pokřtít. Chci aby moje dítě bylo vzdělané v náboženství, ale ve VŠECH !!! a až mu bude 18 ať si rozhodne co mu je blízké, třeba bude chtít být budhistaco já vím…
Jistě že nemusí, ale už je to určitý nátlak, určité rozhodnutí za něj…
Moje tchýně chce našeho syna taky pokřtít, můj manžel sice v Boha věří, ale do kostela nechodí, nemodlí se a zastává názor, že Mareček se nechá pokřtít třeba v dospělosti, až se sám rozhodne, zda bude věřit nebo ne.
Mě v podstatě křest jako takový nevadí. Ale říkám si, na co křtít a LHÁT, že ho povedu k víře, když já to rozhodně dělat nebudu. A to jsem sama křtěná, k víře mě nikdo nevedl, k ničemu mi to dobré není, ale ani mi to neublížilo ![]()
Mě se jen zcela nechce absolvovat nějaké sezení s knězem, přijde mi to jako lhaní, rouhání, nebudu ze sebe dělat něco, co nejsem, hotovo, tečka.
suik píše:
Já myslém, že tohle je docela ošemetná záležitost a těžko se hledá kompromis. Oba jste rodiče a oba máte pravo na to svoje…jeden ale musi ustoupit a myslim, ze v tomhle se neda moc ustupovat napul. Bez toho to nejde. Pokud by manzel byl hodne verici a vim, ze by mu na tom hodne zalezelo, tak bych ustoupila i kdyz nejsem uplne ateista, ale vuci krestanstvi mam docela vyhrady i ideologicke.
Jak píšeš o tom kompromisu a ustupování na půl, tak u dvojičat by to možná šlo
.
Jsou to tvoje děti a ne děti tchýně, já jsem také černá ovce rodiny. Ale pokud já nevidím význam v polévání dítěte vodou v kostele, tak nebudu nikomu dělat šaška pro klid v rodině…Až si mé děti dojdou k jakékoli církvi vlastní cestou nebudu jim bránit. (Teda pokud nebudou nabízet po bytech Strážnou věž nebo co to je).
Anonymní píše:Limutka píše:z pohľadu neveriaceho (autorky témy) je to len poliatie hlavyAnonymní píše:
Deťom polejú hlavu vodou, svokra bude spokojná a hotovo…křest není jenom polití hlavy, je to rituál a znamená začlenění do církve, přičemž se vyjadřuje vyznávání víry příslušné církve.
Polití hlavy je to pro blba, který neví, co to křest je. S vírou to nemá nic společného. Autorka zřejmě ví, co křest znamená a proto s ním nesouhlasí. Kdyby si myslela, že je to jenom polití hlavy, tak by to tu neřešila a dvojčata by prostě dala už dávno pokřtít.
A proč ten hanlivý podtext? To podle katolíků je každý nevěřící automaticky nevzdělanec, nebo co?
nechápu ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat