Křest - jsem proti!

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4989
28.2.12 08:41

tak koukam, ze verici ani nevi, co obhajuji. co takhle si nejdriv o „krestanskych“ svatcich neco zjistit, to by nemusel byt v dnesni dobe problem

• načítám...
23847
28.2.12 08:41
Madla82 píše:
martinaaaaaaaaa7 píše:
Ahoj zakladatelko, myslím, že bez tvého souhlasu ten křest proběhnout nemůže, oba slibujete, že budete děti vychovávat ve víře. Většina se tě tu snaží snad převrátit na víru nebo co, nedej se. Ale zase pokud se dobře pamatuji, tak to je to, co dobrý křesťan dělá, ukazuje druhým cestu… Pro ty co to nechápou, tak poslední věta je myšlena ironicky.
Některé ze zdejší diskuze už jsem potkala jinde a teprve teď jsem pochopila proč byly jejich příspěvky tak mimo - víra tě hold ovlivňuje.
Křest může proběhnout i bez souhlasu rodičů. Já jsem toho důkazem. Moc nechápu, kdo se snaží zakladatelku obrátit, zdá se mi spíš, že ji odrazují od křtin a v tomto ohledu podporují. Jinak mám tedy spíš pocit, že se někdo hodně bavil provokací zakladatelky, která regovala mimořádně „plodně“…
Jsem přesvědčená, že kdyby zakladatelka tuto diskuzi ukázala manželovi, pochopí její nevoli ke křtění a nebude ji k ničemu takovému nutit.

Možná tuším, co zakladatelku zvedá ze židle a to jsou byť i slušné příspěvky typu - souhlasilas se svatbou v kostele, tak máš smůlu, musíš souhlasit i s křtinami. Mě to zní jak v těch pohádkách, kdy královna za drobnou protislužbu (zde drobný ústupek rodině) slíbí dítě ďáblu :mrgreen: Možná to beru víc dle sebe, ale tohle by mě teda dost naštvalo.

• načítám...
17026
28.2.12 08:43

Nejprve bych chtela napsat slusne diskutujicim a tem,kteri to mysli opravdu dobre,bez urazky a hany,aby uz zakladatelku nechaly byt,je jako pes zatlaceny do koutu(zakladatelko-neni to urazka),ktery proste kouse,rve a brani si kuzi.Jeji prispevky uz jsou zoufale,zvetsuje pismo,pridava vykricniky..nechte ji uz prosim byt.

K zakladatelce-Mozna az si to prectes v klidu a odmyslis si ten natlak a podton pod radkem,ktery tam ctes a vidis mozna az prilis,dojdes i k sebereflexi a studu nad silnymi slovy,ktere jsi napsala.

K tem „krestanskym“datumum neni co dodavat,tohle je uz znama vec :palec:

A ted ke krestu-Ja jsem si necim takovym musela projit tez.S tim rozdilem,ze ja se nevdavala v kostele.Muz je jen pokrten(ale o vire nema ani potuchy,vychovavan v ni nebyl :think: ) Tchyne chtela meho starsiho syna pokrtit,ja nechtela,ale to byla vec dvou narozu,ktere jdou resit v klidu.Ale i ja mela cerveny hadr,kdyz argumenty byly -je to hezky den,budou mit krasne saty(chteli ho pokrtit se starsi neteri jen proto,aby mala mela hezke saticky a sli si ulickou v kostele :zed: :zed: )Tehda jsem rekla rezolutni ne,povazovala bych se za pokrytce,ktery lze v kostele,ze bude dite vychovat k vire(na to mi bylo receno,ze nemusim ho vychovavat ani vodit do kostela,staci kdyz bude pokreteny a bude mit ten hezky svatek).Pro me je to dulezite,ne ze ne,jak tady padlo,ze pro ateistu to dulezite neni a je to jen politi hlavy!-neni to pravda,pro me je to dulezity zavazek,dulezity slib.Sliby co slibuji plnim a nelzu v nich.
Muj syn od tri let zna biblicke pribehy,nevidim na nich nic zavadneho,stejne tak se dozvi i o jine vire(tedy vi,ze neni jen krestanska vira a jeji pribehy),a bude-li v dospelosti mit tu potrebu nejakeho nabozenstvi,nebudu mu branit,i kdyby to melo byt krestanstvi(proti kteremu ja mam spoustu vyhrad,ale predhazvat mu je nehodlam,dojit si na ne musi sam,stejne jako ja)

• načítám...
20820
28.2.12 08:50

Urážky do diskuze nepatří! Diskuze byla na žádost zakladatelky uzamčena. Zakladatelka byla upozorněna, že podobné příspěvky tu nemají co dělat.

Monika

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný