Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Bábi Zlopočasná píše:martext píše:
Ja jsem ze zacatku verici respektovala, ale ted uz mam jiny nazor.
Ja tady neresim jestli je krteni dobre nebo spatne. Ale zatim me tady pobozni jen osocovaly a soudili za to, ze jsem vubec lezla do kostela a ze sem si to mela vyrikat se svym muzem, porad dokola!!!
Stalo se, uz to nezmenim, ale podle techto nazoru vericich uz vim, ze do tehle sekty fanatiku nechci aby me deti patrily.Priprav sa na moznost ze tam patrit nakoniec mozu. Ten jeden moj farar z ateistickej rodiny bol z rozvedenej, takze vo viere nasiel istotu, ten druhy bol z fungujucej rodiny, fakt netusim aky mal dovod sfanatizovat sa.
A to ze si do kostola liezla sice bola chyba, ale teraz musis niest nasledky, dievca, nic v zivote nie je zadarmo. A len velmi malo veci sa plati peniazmi.
A mimochodom, naozaj si zmenila nazor na veriacich na zaklade diskusie, ktora Ti chcela pomoct ako vykorculovat z pruseru ktory si si sama privodila? K horsiemu? Takze co si chcela pocut? Ja verim v Boha, ale Ty mas pravdu, Boh neexistuje, krst je hlupost, ist do kostola je strata casu, prefackaj manzela aj svokru a pretoze Ty si povedala ze je nabozenstvo hlupost a Ty mas predsa pravdu tak ja viac do kostola nepachnem, obradne spalim krstny list a pojdem sa spolu s Tebou vysmievat tym, pre ktorych este viera nieco znamena?
hele trapko, me je uplne fuk, co si verici delaji nebo nedelaji. Klidne se modlete od rana do vecera, klanejte. Intrikujte, pomlouvejte, kradnete, vsak se pak pujdete vykecat do te budky v kostela a on vam to ten vas buzek stejne pokazde vzdycky odpusti, ale natahejte slusne lidi, co maji vlastni rozum do vasi sekty za kazdou cenu. A uz vubec nekrtete deti, bez souhlasu matky!!!!!
Do kostela uz nepachnu nikdy v zivote, to mas pravdu, nasledky nesu, ale obhajim si svuj nazor a me deti tam nikdy patrit nebudou!!!
Neboj dam jim dostatek informaci, aby se lidem jakojste vy vyhybali velkym obloukem.
![]()
Já nenapsala, že jsi, to bych si nedovolila! ale že se chováš jak… A v tomto případě fakt chováš, nezlob se! Protože Tě NIKDO NEURÁŽEL a cos byla schopná vyplodit na účet lidí, kteří jsou vini jen tím, že věří v Boha, Syna… No nic, nemá to smysl, nechci být hnusná, ale plno věcí se mne osobně fakt dotklo a to nejsem křesťan, byť věřící jsem…
martext píše:Bábi Zlopočasná píše:martext píše:
Ja tady neresim jestli je krteni dobre nebo spatne. Ale zatim me tady pobozni jen osocovaly a soudili za to, ze jsem vubec lezla do kostela a ze sem si to mela vyrikat se svym muzem, porad dokola!!!
Stalo se, uz to nezmenim, ale podle techto nazoru vericich uz vim, ze do tehle sekty fanatiku nechci aby me deti patrily.Priprav sa na moznost ze tam patrit nakoniec mozu. Ten jeden moj farar z ateistickej rodiny bol z rozvedenej, takze vo viere nasiel istotu, ten druhy bol z fungujucej rodiny, fakt netusim aky mal dovod sfanatizovat sa.
A to ze si do kostola liezla sice bola chyba, ale teraz musis niest nasledky, dievca, nic v zivote nie je zadarmo. A len velmi malo veci sa plati peniazmi.
A mimochodom, naozaj si zmenila nazor na veriacich na zaklade diskusie, ktora Ti chcela pomoct ako vykorculovat z pruseru ktory si si sama privodila? K horsiemu? Takze co si chcela pocut? Ja verim v Boha, ale Ty mas pravdu, Boh neexistuje, krst je hlupost, ist do kostola je strata casu, prefackaj manzela aj svokru a pretoze Ty si povedala ze je nabozenstvo hlupost a Ty mas predsa pravdu tak ja viac do kostola nepachnem, obradne spalim krstny list a pojdem sa spolu s Tebou vysmievat tym, pre ktorych este viera nieco znamena?hele trapko, me je uplne fuk, co si verici delaji nebo nedelaji. Klidne se modlete od rana do vecera, klanejte. Intrikujte, pomlouvejte, kradnete, vsak se pak pujdete vykecat do te budky v kostela a on vam to ten vas buzek stejne pokazde vzdycky odpusti, ale natahejte slusne lidi, co maji vlastni rozum do vasi sekty za kazdou cenu. A uz vubec nekrtete deti, bez souhlasu matky!!!!!
Do kostela uz nepachnu nikdy v zivote, to mas pravdu, nasledky nesu, ale obhajim si svuj nazor a me deti tam nikdy patrit nebudou!!!
Neboj dam jim dostatek informaci, aby se lidem jakojste vy vyhybali velkym obloukem.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako chces zariadit aby ich babicka neviedla k viere? Ako chces zariadit aby si mysleli presne to, co si myslis Ty?
Pochopila som, ze to boli osobne skusenosti, ktore Ta odviedli od viery. Rovnako to boli osobne skusenosti, ktore nakoniec priviedli k viere mna (pravda, nebola som az taka fanaticka ateistka, akou si Ty). Ako chces zariadit, aby osobne skusenosti Tvojich deti boli take, ze budu suhlasit s Tvojim svetonazorom? Zvlast ked zijete v Irsku, o ktorom tu padlo ze je velmi katolicka krajina. (Verim tomu, aj ked dokaz nemam … som proste doverciva). Ako chces zariadit, aby Tvoje deti neucil katolicky ucitel? Trener futbalu? Ako chces zariadit aby Tvojim detom nerozpraval o Bohu veriaci sused?
Ja viem, som trapna. Kladiem otazky ktore si nechces pripustit a snazim sa vysvetlit postoj zaznavanej strany. Myslim si totiz, ze ked si vsetky tie moznosti na ktore poukazujem PRIPUSTIS, ale NEBUDES SA ICH BAT, tak si s danou situaciou poradis lahsie .. mam na mysli .. nic Ta neprekvapi.
martext píše:hele trapko, me je uplne fuk, co si verici delaji nebo nedelaji. Klidne se modlete od rana do vecera, klanejte. Intrikujte, pomlouvejte, kradnete, vsak se pak pujdete vykecat do te budky v kostela a on vam to ten vas buzek stejne pokazde vzdycky odpusti, ale natahejte slusne lidi, co maji vlastni rozum do vasi sekty za kazdou cenu. A uz vubec nekrtete deti, bez souhlasu matky!!!!!
Neboj dam jim dostatek informaci, aby se lidem jakojste vy vyhybali velkym obloukem.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tobě taky neb nevíš co činíš ![]()
Bábi Zlopočasná píše:martext píše:Ester13 píše:nejsem rozmazlena, jen jsem si prosla tvrdym zivotem, proto mam nazory za kterymi si budu stat. I kdyz se to nekomu libit nemusi.martext píše:Osočovali? Čím? Že byla chyba souhlasit se svatbou v kostele, protože tím přijímáš jistá pravidla? Tohle je osočování??? Promiň chováš se fakt jak rozmazlenec!!!
Stalo se, uz to nezmenim, ale podle techto nazoru vericich uz vim, ze do tehle sekty fanatiku nechci aby me deti patrily.Verim ze pre Teba moze byt dovod preco neverit natolko osobny, ze ho tu nechces zdielat. To chapem. Ale nechapem ze si nam tu povedala ze sa Ti viera hnusi, ze kostoly neznasas, ze sa Ti hnusia veriaci a ze su veriaci rovnaka verbez ako fetaci, skinheadi a pankaci. Prepac, ale ako si cakala ze na toto veriaci zareaguju?
Ale ja Ta nesudim. Sama si napisala, ze kazda debata u vas doma konci hadkou. Tak si uvedom, ze sa takto mozete prehadat s odcudzeniu so vsetkymi moznymi nasledkami. Sama si napisala, ze je pre Tvojho chlapa tak dolezite vyhoviet matke, ze zacal pouzivat najtazsi kaliber, citove vydieranie. Tak ho dalej takymto sposobom stavaj proti jeho matke, a cakaj ktoru si vyberie az pojde do tuheho. A to ze TY nechces, aby Tvoje deti boli veriace vobec, ale vobec neznamena, ze veriace nakoniec nebudu. To vsetko sa stat nemusi, ale moze. A vsetko co som Ti chcela povedat bolo, aby si tuto MOZNOST vzala do uvahy. Plus to, ze mas dvoch chlapcov, ktori Ti jedneho dna privedu dve nevesty, ktore sa k Tebe mozu spravat tak ako Ty k svojej svokre, a ze Tvoji chlapci mozu zaujat postoj, aky uvidia ze zaujal ich otec. A preto som napisala, ze si koledujes o lekciu … lebo ja tam tu MOZNOST jasne vidim
To by se vam hodilo co? Dalsi nevinne ovecky!!!
Tak na to zapomen!!!!! Detem vysvetlim jak se veci maji. A pokud jim bude tchyne nebo otec mastit do hlavy nesmysly o vire, zasahnu,
Doufam, ze lekci od zivota dostanes i ty sama. A az nekdy se stane neco, s cim nebudes souhlasit, tak si vzpomen na me. Ja bojuji za sebe a za sve deti!!!
Já, já, já, jenom já!!! Co když tvůj manžel fakt bude chtít děti seznámit s vírou? Vést je k ní? Je snad pro děti míň než ty?
martext píše:
Ja bojuji za sebe a za sve deti!!!
To my všichni, akorát někteří ne proti Bohu, ale s Bohem ![]()
martext píše:Bábi Zlopočasná píše:To by se vam hodilo co? Dalsi nevinne ovecky!!!martext píše:Ester13 píše:nejsem rozmazlena, jen jsem si prosla tvrdym zivotem, proto mam nazory za kterymi si budu stat. I kdyz se to nekomu libit nemusi.martext píše:Osočovali? Čím? Že byla chyba souhlasit se svatbou v kostele, protože tím přijímáš jistá pravidla? Tohle je osočování??? Promiň chováš se fakt jak rozmazlenec!!!
Stalo se, uz to nezmenim, ale podle techto nazoru vericich uz vim, ze do tehle sekty fanatiku nechci aby me deti patrily.Verim ze pre Teba moze byt dovod preco neverit natolko osobny, ze ho tu nechces zdielat. To chapem. Ale nechapem ze si nam tu povedala ze sa Ti viera hnusi, ze kostoly neznasas, ze sa Ti hnusia veriaci a ze su veriaci rovnaka verbez ako fetaci, skinheadi a pankaci. Prepac, ale ako si cakala ze na toto veriaci zareaguju?
Ale ja Ta nesudim. Sama si napisala, ze kazda debata u vas doma konci hadkou. Tak si uvedom, ze sa takto mozete prehadat s odcudzeniu so vsetkymi moznymi nasledkami. Sama si napisala, ze je pre Tvojho chlapa tak dolezite vyhoviet matke, ze zacal pouzivat najtazsi kaliber, citove vydieranie. Tak ho dalej takymto sposobom stavaj proti jeho matke, a cakaj ktoru si vyberie az pojde do tuheho. A to ze TY nechces, aby Tvoje deti boli veriace vobec, ale vobec neznamena, ze veriace nakoniec nebudu. To vsetko sa stat nemusi, ale moze. A vsetko co som Ti chcela povedat bolo, aby si tuto MOZNOST vzala do uvahy. Plus to, ze mas dvoch chlapcov, ktori Ti jedneho dna privedu dve nevesty, ktore sa k Tebe mozu spravat tak ako Ty k svojej svokre, a ze Tvoji chlapci mozu zaujat postoj, aky uvidia ze zaujal ich otec. A preto som napisala, ze si koledujes o lekciu … lebo ja tam tu MOZNOST jasne vidim
Tak na to zapomen!!!!! Detem vysvetlim jak se veci maji. A pokud jim bude tchyne nebo otec mastit do hlavy nesmysly o vire, zasahnu,
Doufam, ze lekci od zivota dostanes i ty sama. A az nekdy se stane neco, s cim nebudes souhlasit, tak si vzpomen na me. Ja bojuji za sebe a za sve deti!!!
jenom pozor aby se ti to nevymstilo, ne nadarmo se říká odříkaného chleba největší krajíc.
To jim zákážeš kamaráda, přítelkyni, tátu jenom kvůli tomu, že jsou/budou věřící?
martext píše:To by se vam hodilo co? Dalsi nevinne ovecky!!!
Ja som svoju lekciu dostala, a fakt tvrdu. Vysledok je, ze z ateistky verim v Boha, ale neverim v cirkev svatu a vseobecnu. Ale to nie je predmet diskusie.
Precitaj si este raz co si napisala „Detem vysvetlim jak se veci maji. A pokud jim bude tchyne nebo otec mastit do hlavy nesmysly o vire, zasahnu,“ Davaj pozor, aj ten najzamilovanejsi chlap si dovoli skakat po hlave len do urcitej miery.
Celý den jsem nebyla doma, a tak teprve teď jsem přeběhla těch 12 stránek diskuze, co tu mezitím přibylo. Fakt hustý !!! Trénuji na maratón, proto jsem si pořídila hodinky na měření tepové frekvence. Ještě jsem si je nesundala, a tak vidím, jak mi stoupla! Lituji vás, Martext. Upřímně! Víra - nevíra odvždycky bylo téma, kde se lidé nedokázali domluvit. Kolik válek kvůli ní bylo. Přelaďme list. Zklidněme emoce. Nechme Martext v klidu, ať vše, co si tu přečetla, může si promyslet, procítit, uvážit. Chci ještě dodat, že i když „ŽIVOT JE BOJ“, tak že také platí, že „ŽIVOT JE HRA“. Je lepší si hrát, než bojovat. Přeji všem dnešním hráčům DOBROU NOC ![]()
Ester13 píše:
Já, já, já, jenom já!!! Co když tvůj manžel fakt bude chtít děti seznámit s vírou? Vést je k ní? Je snad pro děti míň než ty?
ano, JA,JA,JA a moje deti, Co je spatneho na tom, ze myslim na to aby muj zivot a zivot mych deti se uvadel dobrym smerem?
Tak dam jasne ultimatum, bud ja a deti nebo vira!!!
Ale pochybuji o tom, ze by je tim vedl, on sam do kostela nechodi a urcite fanatiky taky odsuzuje. Ale to uz jsem tu psala, nebudu se opakovat, kdyz se nekomu nechce cist cela diskuze a prijde si jen rypnout.
Bábi Zlopočasná píše:martext píše:To by se vam hodilo co? Dalsi nevinne ovecky!!!Ja som svoju lekciu dostala, a fakt tvrdu. Vysledok je, ze z ateistky verim v Boha, ale neverim v cirkev svatu a vseobecnu. Ale to nie je predmet diskusie.
Precitaj si este raz co si napisala „Detem vysvetlim jak se veci maji. A pokud jim bude tchyne nebo otec mastit do hlavy nesmysly o vire, zasahnu,“ Davaj pozor, aj ten najzamilovanejsi chlap si dovoli skakat po hlave len do urcitej miery.
Nechapu co si tim jako chtela rict,????
jessikka píše:ivculka píše:To tady nikdo…
Tolik nenávisti??? Nechápu
Ano, mam v sobe tezkou zast proti cirkvi, jojojjo, vim,buh me potresta…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat