Křest - jsem proti!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
23847
27.2.12 16:44
lucenka píše:
1miss1 píše:
Trochu OT, ale já myslela, že Vánoce, Velikonoce, narozky atd neslaví je např sekty jako jehovisti a tak… Nebo správně by Vánoce neměli slavit i ateisti??? 8o

no když vezmeš pravou podstatu Vánoc a Velikonoc, vlastně i Valentýn v té podobě jaké se slaví, tak jsou to křesťanské stávky a ateisti by s tím neměli chtít mít nic společného když ničemu nevěří. Ale samozřejmě v dnešní době už je to blbost. Spíš to bylo na zakladatelku a jiné přispívající kteří mají tak negativní postoj k církvi, proč vlastně slaví svátky.

A zakladatelko to s tím odstěhováním jsem to nemyslela nijak zle. Ale pro tvé dobro si před tím, než se pustíš do debaty s manželem a tchýní, dej práci a zjisti si co nejvíc informací o křesťanství a ne jenom to že někteří kněží jsou prasata. Na ty svátky se tě taky může zeptat proč je slávíš, když jsi ateista. A ty argumenty bych směřovala k tomu, že k tomu musí dospět - ideální argument: Ježíš byl pokřtěn až jako dospělý. Na to ti nemůžou nic říct.

Hehehe, to je dobrý argument pro zakladatelku s tím Jéžíšem, tchýně bude čumět :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a navíc to byl žid. :jazyk:

• načítám...
27.2.12 16:45
1miss1 píše:
Trochu OT, ale já myslela, že Vánoce, Velikonoce, narozky atd neslaví je např sekty jako jehovisti a tak… Nebo správně by Vánoce neměli slavit i ateisti??? 8o

Vianoce su oslava narodenia Krista, nadeje pre nas svet. Termin mal prebit pohansky sviatok zimneho slnovratu, uz neviem aky presne mal vyznam.
Velikonoce su NAJDOLEZITEJSI krestansky sviatok, oslavuju zmrtvychvstane Krista a zaciatok krestanstva ako takeho. Jedine ak veris ze Jezis vstal na velikonoce z mrtvych mozes prehlasit ze si krestan. Termin bol samozrejme vybrany tak, aby prebil pohansky sviatok jarnej rovnodennosti, oslavy znovuzrodenia prirody, ak si dobre pamatam.

A ano, cela Europa je krestanska, vychadza z krestanskej tradicie. Inak by sa take blbosti ako vianoce a velikonoce neslavili tak hromadne, neslavil by sa ani mikulas ani valentin, ked sme u tych najpovrchnejsich veci.

• načítám...
1626

Martext,
přečetla jsem dnes zbytek diskuze. Vaše přesvědčení je silné a asi se jen tak nezmění a proto si myslím, že byste děti křtít neměli (ani z důvodu úlitby pro tchýni) a bylo by špatně pokud by to po Vás rodina požadovala.
Jen byste jí nebo jim to měla říct jasně co nejdříve. Jestli se tchýně stále ptá a sonduje datum kdy přijedete, tak asi vůbec nepočítá, že by nic nebylo.
Jo a to mě vede k tomu, že po křestu přichází biřmování a to je také velký předěl v životě věřícího, takže asi by to u Vás jen křtem neskončilo. Za chvilku byste tu měla opakování celé situace. Je čas to vyřešit. Držím palce.

• načítám...
8780
Lenkaamimi píše:
to se divím, že se tu nesešlo víc normálních maminek. neznám nikoho ze svého okolí, kdo by nechal křtít dítě. prostě je to jeho věc a bude si věřit čemu chce, ať nechají lidi s nějakým zaříkáváním ty děti na pokoji.

To, že pokřtíšdítě neznamená, že bude praktikující věřící, to si ozhodne samo v dospělosti s případným (ne)přijetím svátosti biřmování. Ale to už se opakuju.

A pokud vím, tak tady většina lidí, kteří se profilovali jako věřící zakladatelce její rozhodnutí nejen nevymlouvali, ale naopak jí podpořili, protože s takovým přístupem k církvi jít slibovat něco do kostela, by bylo opravdu absurdní.

• načítám...
2458
27.2.12 16:53

Vy tady snad všichni věříte že Marie počala z ducha svatého? Nebo věříte jen něčemu, spíš tomu co se vám zrovna hodí do krámu, to by bylo trochu pokrytectví ne? Sorry za OT, ale když už jsme u toho Ježíše nejde mi se nezeptat

• načítám...
27.2.12 16:56
martext píše:
jessikka píše:
Lenkaamimi píše:
všechny normální mamčy sem ! která necháte polévat vodou lastní dítě od dědka, který bůhvíco dělá s malými chlapci za plentou ?

já nechtěla být ošklivá, ale když se tu do zakladatelky tak obouváte, tak jsem musela. církev je hnusná instituce a teď se do mě pusťte ! do mě !

Příspěvek upraven 27.02.12 v 16:20
Nezlob se, ale tohle bylo hodně hloupé. Sleduju diskusi celou dobu, nepřispěla jsem a vidím pravdu na obou stranách, ale to co jsi napsala je hnus :poblion:
zadny hnus jen pravda :palec:

Prepac, nechcem Ta urazit, ale dostavam neodbytny pocit ze sa vyzivas v urazani nabozenstva ako takeho. Tvoj manzel musi mat svatu trpezlivost, ja by som sa za Teba pred veriacim pribuzenstvom stydela. Nie za to ze si neveriaca, ale za to co vypustas z pusy.

• načítám...
27.2.12 17:02
Lenkaamimi píše:
to se divím, že se tu nesešlo víc normálních maminek. neznám nikoho ze svého okolí, kdo by nechal křtít dítě. prostě je to jeho věc a bude si věřit čemu chce, ať nechají lidi s nějakým zaříkáváním ty děti na pokoji.

Zariekavanie je nieco zase ineho, pokial viem tyka sa to skor pohanskej tradicie ako krestanskej. Ono sama Biblia varuje pred carodenikmi a zaklinacmi, pripusta ze existuju a nabada strezit sa ich.

• načítám...
26093
27.2.12 17:02

My jsme řešili podobný dilema, když byl starší mimčo, tchýně snad každej den volala a ptala se jako první, kdy budou křtiny, zájem o cokoliv dalšího nulovej. Přitom my jsme tehdy chtěli nechat prcka pokřtít, jen jsme chtěli trochu času… Skončio to tak, že jí manžel řekl, že jestli jediný, na co se chce zeptat je, kdy budou křtiny, ať nevolá vůbec… A tehdy se zasekl a křtít prostě nechtěl, protože neměl jasno v tom proč to dělá :-)

Dopadlo to tak, že jsme nedávno křtili obě dvě děti zároveň.

Podle mě by se neměly křtít děti „jen tak“, že to prarodiče chtějí, zodpovědnost za to vedení dětí k víře totiž u křtu přebírají rodiče, ne dědeček s babičkou. Já si pořád myslím,že vést děti k víře (což se slibuje tuším i při té svatbě v kostele), se dá i bez křtu a pak se děti můžou rozhodnout samy. Pokud by tvůj manžel byl věřící, chodil každou neděli do kostela, asi bych ti řekla, že pokud on o to fakt stojí, ustoupila bych. Tobě to totiž nic neudělá a pro věřícího člověka je křest důležitej. Ale pokud tím, že pokřtí děti chce jen ustoupit rodičům, asi bych se tomu na tvým místě taky bránila :oops: I když věřící jsem, tak prostě nezastávám přstup „křtít za každou cenu“… :nevim:

• načítám...
27.2.12 17:07
Crystal87 píše:
Lenkaamimi píše:
já jsem normální :lol: sice Velikonoce a Vánoce slavíme ale jinak prostě víra církev je celkvoě něco co nemusím,nechci s tím být v kontaktu a ani k tomu nepovedu svoje děti…jelikož je tu tolik věřících nebudu psát proč :mrgreen:

Ja osobne si myslim, ze keby Tvoj nazor nebol urazlivy, tak by si ho radi vypoculi aj veriaci. Mam vela veriacich kamaratov, ktori toleruju moju vlaznost vo viere a vela neveriacich kamaratov, ktori toleruju moju vieru. A s oboma tabormi sa da hovorit aj o viere bez toho, aby sme si skocili do vlasov.

• načítám...
26093
27.2.12 17:09
martext píše:
jessikka píše:
Lenkaamimi píše:
všechny normální mamčy sem ! která necháte polévat vodou lastní dítě od dědka, který bůhvíco dělá s malými chlapci za plentou ?

já nechtěla být ošklivá, ale když se tu do zakladatelky tak obouváte, tak jsem musela. církev je hnusná instituce a teď se do mě pusťte ! do mě !

Příspěvek upraven 27.02.12 v 16:20
Nezlob se, ale tohle bylo hodně hloupé. Sleduju diskusi celou dobu, nepřispěla jsem a vidím pravdu na obou stranách, ale to co jsi napsala je hnus :poblion:
zadny hnus jen pravda :palec:

Takže protože třeba Foglar měl taky sklony k pedofilii, jsou všichni skautští vedoucí pedofilové? 8o :mrgreen: To snad ne… ;) Víš kolik ženatejch chlapů zneužívá svoje vlastní děti? A taky to nedělaj všichni :-) Tahleta argumentace je ubohá :-) Vesměs se k ní uchylujou lidi, co už k tématu nemají co říct a tohle je jen poslední „výkřik do tmy“ :-)

• načítám...
27007
27.2.12 18:01
Bábi Zlopočasná píše:
Crystal87 píše:
Lenkaamimi píše:
já jsem normální :lol: sice Velikonoce a Vánoce slavíme ale jinak prostě víra církev je celkvoě něco co nemusím,nechci s tím být v kontaktu a ani k tomu nepovedu svoje děti…jelikož je tu tolik věřících nebudu psát proč :mrgreen:
Ja osobne si myslim, ze keby Tvoj nazor nebol urazlivy, tak by si ho radi vypoculi aj veriaci. Mam vela veriacich kamaratov, ktori toleruju moju vlaznost vo viere a vela neveriacich kamaratov, ktori toleruju moju vieru. A s oboma tabormi sa da hovorit aj o viere bez toho, aby sme si skocili do vlasov.

já teda nemám věříví přátelé :nevim: mívALa jsem na škole ale ted už se s nimi nestýkám…jinak nevěřím prostě proto anrovinu a nechci tím nikoho urazit fakt nevěřím že Bůh stvořil člověka,že Marie počala zázrakem Ježíše apod…prostě tomu nevěřím…věřícím to neberu je to jejich věc,ale já tohle prostě neberu :nevim: a to je přiznám chodila jsem na biskupské gymnázium takže jsme tam náboženství měli i normálně za předmět(naštěstí to byla fklákací hodina) ale i tka kdžy jsme se o něčme bavili nebo podobně prostě mi to nic neříkalo.....jo jediný co mi to dalo bylo dyž jsme koukali na film Qou vadis tne se mi teda líbil :mrgreen:

• načítám...
27.2.12 18:37
Crystal87 píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Crystal87 píše:
Lenkaamimi píše:
já teda nemám věříví přátelé :nevim: mívALa jsem na škole ale ted už se s nimi nestýkám…jinak nevěřím prostě proto anrovinu a nechci tím nikoho urazit fakt nevěřím že Bůh stvořil člověka,že Marie počala zázrakem Ježíše apod…prostě tomu nevěřím…věřícím to neberu je to jejich věc,ale já tohle prostě neberu :nevim: a to je přiznám chodila jsem na biskupské gymnázium takže jsme tam náboženství měli i normálně za předmět(naštěstí to byla fklákací hodina) ale i tka kdžy jsme se o něčme bavili nebo podobně prostě mi to nic neříkalo.....jo jediný co mi to dalo bylo dyž jsme koukali na film Qou vadis tne se mi teda líbil :mrgreen:

Nemozes nikoho urazit tym, ze neveris v jeho vieru ;) Ja si na Tebe vazim hlavne to, ze sa z viery ani nevysmievas, ani nou nepohrdas.

• načítám...
27007
27.2.12 18:42
Bábi Zlopočasná píše:
Crystal87 píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Crystal87 píše:
Lenkaamimi píše:
já teda nemám věříví přátelé :nevim: mívALa jsem na škole ale ted už se s nimi nestýkám…jinak nevěřím prostě proto anrovinu a nechci tím nikoho urazit fakt nevěřím že Bůh stvořil člověka,že Marie počala zázrakem Ježíše apod…prostě tomu nevěřím…věřícím to neberu je to jejich věc,ale já tohle prostě neberu :nevim: a to je přiznám chodila jsem na biskupské gymnázium takže jsme tam náboženství měli i normálně za předmět(naštěstí to byla fklákací hodina) ale i tka kdžy jsme se o něčme bavili nebo podobně prostě mi to nic neříkalo.....jo jediný co mi to dalo bylo dyž jsme koukali na film Qou vadis tne se mi teda líbil :mrgreen:
Nemozes nikoho urazit tym, ze neveris v jeho vieru ;) Ja si na Tebe vazim hlavne to, ze sa z viery ani nevysmievas, ani nou nepohrdas.

k tomu nemám důvod…abych se tomu vysmívala :nevim: hlavně generace řped náma spíše věřili a je spousut lidí co věří dodnes ,a i když já ne přece se jim nebudu vysmívat…

• načítám...
27.2.12 19:01
Crystal87 píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Crystal87 píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Crystal87 píše:
Lenkaamimi píše:
k tomu nemám důvod…abych se tomu vysmívala :nevim: hlavně generace řped náma spíše věřili a je spousut lidí co věří dodnes ,a i když já ne přece se jim nebudu vysmívat…

Mozno tomu neuveris, ale Tvoj nazor nie je zas tak casty. Poznam naozaj malo neveriacich, ktori sa veriacim nevysmievaju a nezhadzuju ich kvoli viere.

• načítám...
22939
27.2.12 20:17

Martext, já si myslím, že oba rodiče nemusí souhlasit, stačí, když to chce jeden.
Já jsem se nechala pokřtít, a potom pokřtili i syna.
Manžel i dcera jsou ateisti.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný