Křest - jsem proti!

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
10482
27.2.12 20:50

z posledních příspěvků mám intenzivní pocit, že zakladatelka vlastně ani nechce slyšet pravdu. a nechce slyšet to, že její manžel má stejné právo děti pokřtít, jako ona nepokřtít. svádí mě to až napsat, že v tomto konkrétním případě má manžel dokonce větší právo na křest! protože prostě formální souhlas od zakladatelky obdržel v den jejich církevní svatby. vím, že to slyšet nechce, ale je to tak. křest bez jejího souhlasu možný je, i protože souhlas už fakticky dala. a to, že jí to přišlo jako samé žvásty atd., fajn, tak s tím ale nikdy neměla souhlasit. a podepisovat něco, co nikdy nechtěla a v čem lhala.
Pokud přistupuje její manžel k víře opravdu tak chladně, jak popisuje, mohla mít, pravda, dojem, že to není s vírou až tak horké, ale i tak, pokud má skutečně takový hluboký odpor k víře, nikdy s tím neměla souhlasit.

co se mi vůbec nelíbí, jsou výpady proti věřícím obecně a křtu (zaříkání,..), kněžím (narážky na pedofili), přirovnání církve k fanatismu, věřící k fěťákům, apod..
tak velmi málo respektu k vyznání jiného v sobě mohou mít jen zatrpklí a zlí lidé, nezlobte se. nechápu, co vás k takovým výpadům vede? proč vás tak pobuřuje něčí víra?

Sama jsem nevěřící a stejně, jako můj muž respektuje moji nevíru, respektuji i já jeho víru. jsme dospělí, a jako takoví se spolu dokážeme domluvit.

neškodilo by vám všem trochu slušnosti ve vyjadřování! nikdo z věřících, nebo lidí, kteří mají děti křtěné, tu neříkal „křtít za každou cenu“, všichni radili rozumně se poradit s manželem, vyložit mu svůj odpor ke křtu, svoje názory na tuhle věc, ale upozornili na fakt, že souhlas fakticky není třeba.
to vás tak pobouřilo, že není třeba dávat souhlas k tomu, k čemu jsem už jednou svolila?

• načítám...
6096
27.2.12 21:07

Tak Nataša to vystihla velmi pěkně :palec:

• načítám...
3513
27.2.12 21:20

Natašo, líp bych to nenapsala.

Z této diskuse jsem velmi znechucená, ale nikoliv z vyjádření lidí věřících. V žádném z příspěvku jsem nenašla žádný osobní hanlivý útok proti zakladatelce. V opačném případě se to říct nedá. Opravdu argumentovat zde tím, že každý kněz nutně musí být pedofil je až směšné. V dnešní době byste dítě s tímto přístupem nemohli poslat ani do fotbalu, na dětský tábor ba i do školy.

Stejně tak vyjádření, že věřící lidé jsou osoby s vymytým mozkem a celá skupina věřících stádo tupých ovcí.

Ale možná tady platí, že pokud někomu dojdou argumenty tak se uchyluje k urážkám.

• načítám...
14809
27.2.12 21:38

Nějaké desatero - na nějakém desateru stojí morálka celé západní civilizace. Zakladatelka asi dává přednost kanibalům v Tichomoří. :mrgreen:
Ježíš Kristus - miloval hříšné, uzdravoval nemocné, přišel, aby spasil, co zahynulo. Ale zakladatelce je asi sympatičtější generalisimus Stalin. :mrgreen:
Zakladatelka se evidentně vyjadřuje k něčemu, o čem nemá ani nejmenší ponětí nejen z teologického hlediska (což by se snad dalo pochopit), ale ani z historického a vůbec žádného. Bohužel. Nemusí chtít pokřtít své dítě, ale to, co tady vypouští, to je tristní.

• načítám...
2182
27.2.12 22:16

tAK TOHLE JE UZ TROSICKU MOC!!!!!
stale tady pisete, jak napadam a urazim verici. Ale to jen vy me stale napadate a nerespektujete, ze vidim zlo v te vasi cirkvi. Je mi z vas na bliti :poblion: :poblion: :poblion:
Jak me vubec muzete soudit a smyslet jaka asi jsem??? Jen proto, ze se mi hnusi svate obrazky a ukrizovany jezis?????
a takhle me pomlouvat a odsuzovat? to vam ta vase vira dovoluje?
Stydte se Panbickarky!!! a do pekel s vama!!!!
:cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

Doufam ze admin tuhle trapnou diskusi brzy uzavre

• načítám...
26093
27.2.12 22:18
martext píše:
stale tady pisete, jak napadam a urazim verici. Ale to jen vy me stale napadate a nerespektujete, ze vidim zlo v te vasi cirkvi. Je mi z vas na bliti :poblion: :poblion: :poblion:
Jak me vubec muzete soudit a smyslet jaka asi jsem??? Jen proto, ze se mi hnusi svate obrazky a ukrizovany jezis?????
Stydte se Panbickarky!!! a do pekel s vama!!!! :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:Doufam ze admin tuhle trapnou diskusi brzy uzavre

Na to se dá jen napsat, že když tě nezajímají názory ostatní, nemáš se na ně ptát :nevim: :mrgreen:

Za pravdu se každej zlobí :think:

• načítám...
2182
27.2.12 22:21
kate02 píše:
martext píše:
Stydte se Panbickarky!!! a do pekel s vama!!!! :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:Doufam ze admin tuhle trapnou diskusi brzy uzavre

Na to se dá jen napsat, že když tě nezajímají názory ostatní, nemáš se na ně ptát :nevim: :mrgreen:

Za pravdu se každej zlobí :think:

hele, aj se neptala na to aby mi tady nekdo vysvetloval smysl viry…
ale to uz se neresi, hlavne napadat!!! A urazet!!!

• načítám...
27.2.12 22:21
martext píše:

Tvoj manzel musi byt fakt svaty … alebo strasne naivny, ked si trufa priviest Ta k svojej rodine.
Tebe sa hnusia svate obrazky, mne sa hnusia ludia co sa im hnusi viera … ktora viac urazame?

• načítám...
mmonica
27.2.12 22:23
martext píše:

ja se docela dobre bavim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Upravit
6096
27.2.12 22:23
martext píše:

No, nemám ráda tyhle urážky, přeháníš to. Takže musím napsat, co se mi dere delší dobu na jazyk. Einstein měl pravdu, když říkal, že lidská hloupost je nekonečná..

• načítám...
6569
27.2.12 22:26
martext píše:

Tak pardon, dlouho jsem přemýšlela a držela se zpátky, ale tady se fakt už projevuješ jak rozmazlený puberťák. Tohle už je fakt za hranou!!! Dup, dup, dup, vy ste my rozbili bábovičku a já vám to teď nandám… :(

• načítám...
2182
27.2.12 22:32
Bábi Zlopočasná píše:
martext píše:
Tvoj manzel musi byt fakt svaty … alebo strasne naivny, ked si trufa priviest Ta k svojej rodine.
Tebe sa hnusia svate obrazky, mne sa hnusia ludia co sa im hnusi viera … ktora viac urazame?

a taky se mi hnusis ty!!!! :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
10178
27.2.12 22:33

Zakladatelko promiň, ale já nevím co jsi čekala, že ti někdo napíše návod jak přesvědčit manžela, že pokřtít děti je špatné?
Tohle je věc, kterou jste měli mít vyřešenou před svatbou nebo alespoň před tím, než jste si pořídili děti.
Prober to doma s manželem (bez tchyně), snad se doberete k nějakému společnému rozhodnutí.

• načítám...
6096
27.2.12 22:34

Víš, zajímavé je, že se ti líbí jen ty komentáře, které s tebou souhlasí. A ostatní zde osočuješ z nadávek a kdesičeho a přitom se vyjadřují ve vší slušnosti..

• načítám...
2458
27.2.12 22:37
papavlinka33 píše:
Vy tady snad všichni věříte že Marie počala z ducha svatého? Nebo věříte jen něčemu, spíš tomu co se vám zrovna hodí do krámu, to by bylo trochu pokrytectví ne? Sorry za OT, ale když už jsme u toho Ježíše nejde mi se nezeptat

No to se dalo čekat že na tuto otázku mi žádnej věřící neodpoví. Odpověď je totiž logická a ta je v rozporu s vírou takže raději neodpovídáme?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný