Křest - jsem proti!

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2458
27.2.12 16:31

No taky mi to nedalo a musím reagovat, ale mám dojem že zakladatelku k (podle vás nepřiměřeným) reakcím vyprovokovali právě ty kecy všude kolem, neustále cpaní víry ateistům, pořád ty samé argumenty a na dotaz jí zde odpověděli tak čtyři diskutující. S těmi argumenty věřících měla Lemtilkamimi pravdu, máte snad na to v kostele speciálně vyhrazené vyučovací hodiny?

• načítám...
6569

Kritizovat něco, o čem mám informace z Blesku, v lepším případě z Novy je fakt umění…
Zato ateisté, to je vzor morálního chování. ve všech skupinách lidí se najdou zmetci, hnusáci. Fajn, ale že velká většina charitativních projektů je církevních, to už je vlastně jedno. Nevidím to, jak se třeba selesiáni starají o mládež, jak pomáhá ADRA, Charitas, Diakonie… Hlavně že vidím pár zmetků, kteří páchají hnusy, jak objektivní…

• načítám...
18305

S tím připomenutím, že Irsko je katolická země, mně šlo spíš o to, že v každodenním životě se asi potkáš s velkým množstvím věřících katolíků. A když se takhle budeš před nima vyjadřovat, tak se připrav na potíže… (Teda pokud chceš v Irsku zůstat delší dobu…)
Jinak si opravdu myslím, že u tebe je to spíš o nedostatku informací. Máš třeba představu, co se v Česku odehrálo v nekatolických církvích, když před dvaceti lety chystali katolíci svatořečení Jana Sarkandera? (V době internetu se dá to jméno docela rychle vygooglit…) To byl teda „morální tajfun“!

• načítám...
8780
Lenkaamimi píše:
všechny normální mamčy sem ! která necháte polévat vodou lastní dítě od dědka, který bůhvíco dělá s malými chlapci za plentou ?

já nechtěla být ošklivá, ale když se tu do zakladatelky tak obouváte, tak jsem musela. církev je hnusná instituce a teď se do mě pusťte ! do mě !

Příspěvek upraven 27.02.12 v 16:20
:roll:
My máme mladýho kněze :mrgreen:
A pokud nechceš být ošklivá, tak nebuď ;-)
  • načítám...
mmonica
27.2.12 16:34

hele,ja koncim,ale muj celkovy dojem z Tebe Martex je smutny,mas bv sobe strasne zloby a ja nechapu proc
sama nejsem verici,verim v prirodu a tak nejak citim,ze desatero je neco cim se mam ridit,ale citim to kratka ve me,nepotrebuji krest ani kostel
ale zastavat se Te nemuzu,to co tu predvadis je hruza,kde se to bere??Je to kvuli tchyni a nebo to vazne mezi Tebou a manzelem neni az tak idealni??
Na spoustu predeslych prispevku si mi vubec neodpovedela a me tato diskuze zacina pripadat,ze si potrebujes chladit zahu na vericich

• Upravit
8780
27.2.12 16:36
martext píše:
lucenka píše:
martext píše:
lucenka píše:
zakladatelko když ti tak moc vadí křesťanství, tak se odstěhuj z Evropy a ne do anglicky mluvících zemí. Protože to jsou země, jejichž kultura a právo vychází z křesťanství.

A jestli odsuzuješ křesťanství kvůli několika kněžím co zneužívali děti, tak rovnou můžeš odsoudit asi celý svět. Protože nejsou to jenom kněží, co zneužívají děti. O těch se jenom mluví.

V argumentech s tchýni i chlapem hlavně nepoužívej slova jako že je to sekta, vymývání mozků, že desatero je špatné apod. Tím je akorát naštveš a bude to horší. Argumentuj tím, že chceš dát dětem možnost dospět k víře díky prožitým životním zkušenostem. I když ty to tak necítíš.
co? proc bych se proboha mela ostehovat z Evropy? ja jsem neprijela do anglicky mluvici zeme abych zde vyhledavala jejich nabozenskou kulturu, ja jsem zde prijela za praci, ale tady mi zase pripada, ze nekdo tema odvadi trosku jinym smerem.
Nejvetsimi vyznavately krestanstvi jsou Polaci, at uz v dobrem, nebo vezlem.

přijde mi, že ti vadí vše co je spojeno s církví. A to ať se ti to líbí nebo ne je celá Evropa, Amerika s křesťanstvím spojena. Prostě naše kultura a právo vychází z křesťanských tradic. Jenom u vás se nikdy neslavili Vánoce, Velikonoce? Ale uznávám, že je to odběhnutí od tématu. Jenom jsem reagovala na tu tvojí zjevnou nenávist.

Příspěvek upraven 27.02.12 v 16:12
Takze se asi budu muset odstehovat na Mars?

Prosímtě nikam se nestěhuj, ona to lucenka určitě nemyslela špatně, jen je historicky vzdělaná a moc dobře si uvědomuje, že velká část tradic evropské společnosti prostě vychází z křesťanství.

Mimochodem, psala jsi o škole pro normální děti… Tím chceš říct, že děti křesťanů, muslimů, židů atd. jsou nenormální?

• načítám...
Lenkaamimi

to se divím, že se tu nesešlo víc normálních maminek. neznám nikoho ze svého okolí, kdo by nechal křtít dítě. prostě je to jeho věc a bude si věřit čemu chce, ať nechají lidi s nějakým zaříkáváním ty děti na pokoji.

• Upravit
23847
martext píše:
1miss1 píše:
Trochu OT, ale já myslela, že Vánoce, Velikonoce, narozky atd neslaví je např sekty jako jehovisti a tak… Nebo správně by Vánoce neměli slavit i ateisti??? 8o
to jen aby menekdo nenapadnul, ze vanoce jsou svatky krentaske. :jazyk:

Ale prd křesťanské svátky - normálně je jen křesťani vykradli - původně to byly svátky slunovratu, tedy pohanské no a teď jsme ty svátky zas vykradli my, antikristi a neznabozi a slavíme je po svém :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
mmonica
27.2.12 16:38
Jura007 píše:
S tím připomenutím, že Irsko je katolická země, mně šlo spíš o to, že v každodenním životě se asi potkáš s velkým množstvím věřících katolíků. A když se takhle budeš před nima vyjadřovat, tak se připrav na potíže… (Teda pokud chceš v Irsku zůstat delší dobu…)
Jinak si opravdu myslím, že u tebe je to spíš o nedostatku informací. Máš třeba představu, co se v Česku odehrálo v nekatolických církvích, když před dvaceti lety chystali katolíci svatořečení Jana Sarkandera? (V době internetu se dá to jméno docela rychle vygooglit…) To byl teda „morální tajfun“!

v Anglii cokoliv se kde vyplnuje,vsude chteji vedet viru,nejsem pokrtena a tak jsem ze zacatku rikala ateistka,ale tady je to pro ne strasne divne,moc to nechapou,ted uz vsude piseme katolici,protoze to neni o potvrzeni krtu,ale o tom z jakeho prostredi pochazime a preci jenom treba muslimske hodnoty jsou pro nas opravu vzdalene :mrgreen:

• Upravit
27.2.12 16:39
martext píše:
Jura007 píše:
Lenkaamimi píše:
a ještě takový příspěvek pro všechny, které zde prezentují obhajobu křtu a církve : nějak mi u vás totálně schází individualita. zakladatelka zde byla osočena za to, že řekla o věřících lidech " vymyté mozky " ale já kdykoliv jsem se s někým ač nechtěně dostala do sporu ohledně názoru na církve a jejich praktiky, měla jsem pocit, že nemluvím s osobností, ale s lidmi, kteří opakují stále stejná slova, slovní spojení a věty. nezlobte se, ale to " vymývání mozků " mi sedí. to se nedá nic dělat.
No tak já teda věřící v pravém smyslu slova nejsem, ale Bibli ve své knihovničce mám… (dostal jsem ji kdysi od dědy a babičky k Vánocům). A zhruba vím, o čem je - a o čem je těch čtrnáct století evropských dějin, spojených s církevní problematikou. Jsem teda taky vymytý mozek??? :8-o:
Matrext: ty teda žiješ v Irsku? To je velice silně katolická země, i mnohem víc než Velká Británie. Jak chceš v takové zemi praktikovat ateistickou výchovu? Nerýpu, jen si to neumím představit - tak se ptám. Manžel je Ir?
Manzel neni ir, ale neznamena kdyz ziji v katolicke zemi, ze budu vychovavat dite ve vire? tady jsou i normalni skoly, pro normalni deti. Kdyz to uz musim takhle napsat.. Tady nejsme v JERUZALEMU!!!!

Naozaj si mala na mysli JERUZALEM? Naozaj?

• načítám...
27.2.12 16:40
martext píše:
lucenka píše:
martext píše:
lucenka píše:
zakladatelko když ti tak moc vadí křesťanství, tak se odstěhuj z Evropy a ne do anglicky mluvících zemí. Protože to jsou země, jejichž kultura a právo vychází z křesťanství.

A jestli odsuzuješ křesťanství kvůli několika kněžím co zneužívali děti, tak rovnou můžeš odsoudit asi celý svět. Protože nejsou to jenom kněží, co zneužívají děti. O těch se jenom mluví.

V argumentech s tchýni i chlapem hlavně nepoužívej slova jako že je to sekta, vymývání mozků, že desatero je špatné apod. Tím je akorát naštveš a bude to horší. Argumentuj tím, že chceš dát dětem možnost dospět k víře díky prožitým životním zkušenostem. I když ty to tak necítíš.
co? proc bych se proboha mela ostehovat z Evropy? ja jsem neprijela do anglicky mluvici zeme abych zde vyhledavala jejich nabozenskou kulturu, ja jsem zde prijela za praci, ale tady mi zase pripada, ze nekdo tema odvadi trosku jinym smerem.
Nejvetsimi vyznavately krestanstvi jsou Polaci, at uz v dobrem, nebo vezlem.

přijde mi, že ti vadí vše co je spojeno s církví. A to ať se ti to líbí nebo ne je celá Evropa, Amerika s křesťanstvím spojena. Prostě naše kultura a právo vychází z křesťanských tradic. Jenom u vás se nikdy neslavili Vánoce, Velikonoce? Ale uznávám, že je to odběhnutí od tématu. Jenom jsem reagovala na tu tvojí zjevnou nenávist.

Příspěvek upraven 27.02.12 v 16:12
Takze se asi budu muset odstehovat na Mars?

Nejaka arabska zem by stacila. Amerika je az fanaticky krestanska, a v Afrike katolici tiez urobili poriadny kus prace.

• načítám...
lucenka
27.2.12 16:42
1miss1 píše:
Trochu OT, ale já myslela, že Vánoce, Velikonoce, narozky atd neslaví je např sekty jako jehovisti a tak… Nebo správně by Vánoce neměli slavit i ateisti??? 8o

no když vezmeš pravou podstatu Vánoc a Velikonoc, vlastně i Valentýn v té podobě jaké se slaví, tak jsou to křesťanské stávky a ateisti by s tím neměli chtít mít nic společného když ničemu nevěří. Ale samozřejmě v dnešní době už je to blbost. Spíš to bylo na zakladatelku a jiné přispívající kteří mají tak negativní postoj k církvi, proč vlastně slaví svátky.

A zakladatelko to s tím odstěhováním jsem to nemyslela nijak zle. Ale pro tvé dobro si před tím, než se pustíš do debaty s manželem a tchýní, dej práci a zjisti si co nejvíc informací o křesťanství a ne jenom to že někteří kněží jsou prasata. Na ty svátky se tě taky může zeptat proč je slávíš, když jsi ateista. A ty argumenty bych směřovala k tomu, že k tomu musí dospět - ideální argument: Ježíš byl pokřtěn až jako dospělý. Na to ti nemůžou nic říct.

• Upravit
leana
27.2.12 16:43
Lenkaamimi píše:
všechny normální mamčy sem ! která necháte polévat vodou lastní dítě od dědka, který bůhvíco dělá s malými chlapci za plentou ?

já nechtěla být ošklivá, ale když se tu do zakladatelky tak obouváte, tak jsem musela. církev je hnusná instituce a teď se do mě pusťte ! do mě !

ty si teraz naviezla do všetkých mamin, ktoré nechali pokrsiť dieťa..a inak pokiaľ by boli všetci pedofily čo zneužívajú deti ukrytí v cirkvi, tak bz školz, skaut, športové oddiely atp boli veľmi bezpečné miesta, ale tak to nie je, takže až by som bola s takýmito súdmi veľmi opatrná.

a tentoraz tvoje kopnutie do veriacich- medzi ktorých určite patria aj niektorí vaši kamaráti, známi, ľudia čo máte radi. a to je to čo nechápem, že vám to nestojí za ten rešpekt voči ich názoru, aj keď mu nerozumiete (a neodsúdit to rovno že sa jedná o vymytý mozog´-tak svoje deti tolerancii nenaučíte)

ja úplne chápem že zakladatelka nechce dieťa pokrstiť, nie je veriaca, a nechce to robiť na radosť tchýni . ale ona sama sa nebola schopná sa za svoje názory verejne postaviť a kývla na svadbu v kostole. a teraz sa diví, že si rodina myslí, že ňou môže zametať. ja jej doporučujem si to vyjasniť s manželom- niečo čo mali urobiť už dávno, a ani teraz nie je neskoro, ale to chce nekopať do veriacich, ale s trochou rešpektu to vydiskutovať s ním a, lebo ak tam vybalí vyraz ako hnusna instituce a pod, tak to asi k vzájomnému pochopeniu nepovedie

PS: ja praktikujúca nie som, môj muž áno, a div sa svete sa vieme dohodnúť o tom, ako naše deti tieto veci učiť, ci pokrstit,..takže je to hlavne o komunikácii v páre!

• Upravit
27007
27.2.12 16:43
Lenkaamimi píše:
to se divím, že se tu nesešlo víc normálních maminek. neznám nikoho ze svého okolí, kdo by nechal křtít dítě. prostě je to jeho věc a bude si věřit čemu chce, ať nechají lidi s nějakým zaříkáváním ty děti na pokoji.

já jsem normální :lol: sice Velikonoce a Vánoce slavíme ale jinak prostě víra církev je celkvoě něco co nemusím,nechci s tím být v kontaktu a ani k tomu nepovedu svoje děti…jelikož je tu tolik věřících nebudu psát proč :mrgreen:

• načítám...
18305
27.2.12 16:44
Lenkaamimi píše:

Leni, tak mě ten tvůj příspěvek - jako nevěřícího člověka - docela dostal… :8-o: Tak mě napadá, slyšela jsi někdy o projektu „Adopce na dálku“? Pokud vím, tak projekty tohoto typu organizuje třeba Česká katolická charita nebo ADRA, což je Církev adventistů sedmého dne… No a je něco špatného na tom, podporovat někde v dálce sirotka, který nemá zkáladní prostředky k obživě? (Pořád ale mluvíme o církvi, která, jak říkáš, hlavně zneužívá děti…)
Hm, tak škoda že tě nemůže slyšet ukrajinský sirotek, kterému se oba rodiče uchlastali, který žije u babičky, jeho jedinou šancí na vychození aspoň základní školy je kněz odkudsi ze Slovenska a na kterého pravoslavný báťuška pop pokřikuje přes celou vesnici, že přijde do pekla, když bude mluvit s katolíkem… jojo, to je příběh ze skutečného života, ne diskuse na internetu. :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný