Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
martext píše:Svandu píše:martext píše:No na tohle teda fakt není co říctTemaho píše:z meho pohledu to sekta je, uz jen proto, co vsechno musi delat, ridit se nejakym desaterem, ale v realnm zivote to tak proste neni. Modleni, chozeni do kostela, to nesmis, to musis… Delaji neco vubec s vlastni vule? nebo se ridi jen tim co jim nekdo navyklada a odmenou je nebe?????martext píše:Já teda nevim, ale než se budu takhle vyjadřovat, tak si radši o daném náboženství/víře něco zjistím. Nechápu jak jsi přišla na vymývání mozků, katolická církev není sekta a sebehlouběji věřící člověk nemusí být fanatik.martiska píše:ja nikdy nerekla, to je stejne, jen jsem uvedla priklad, kdyz vam neco vadi a vase dite se tam prida tak vas to stve. Nikoho neurazim jen svobodne vyjadruju nazor, ze ja jsem zasadne proti vymyvani mozku, ale kdyz si to nekdo preje, tak je to ciste jeho vec. Za sve deti zodpovidam, takze si nepreju, aby patrily do tehle skupiny!!!
Martex,ne že bych ti takového něco přála,to ani náhodou,ale znám dva případy,nevěřících maminek,co jim umřely děti a zrovna to,že začaly navštěvovat kostel atd.jim dokázalo najít klid,víš,já byla vychovávaná k víře,tedˇ do kostela nechodím ani se synkem,manža nevěřící,ale se mě prostě dotklo,že je řadíš do takové skupiny,jako fetˇáci atd.Pokud si křest nepřeješ,tak si dupni,ale neurážej tady věřící…Všichni katolíci jsou tupé ovce bez mozku
Mysli si to, když chceš, ale akorát to dokazuje, že o o víře a církvi víš bohužel příliš málo.
nezalozila jsem tuhle diskuzi proto, aby me tady napadali fanaticti verici.
Staci mi kdyz si piustim televizi, kde zase uslysim o znasilnovani malych deti, cirkevnimi hovady. Nazdar.
To ze vim malo, je jen dobre, nechci vedet vic ani podrobnosti, dekuji
Oni si tihle fanatici totiž neuvědomují, že pro hodně lidí jsou to právě ONI - ta překážka a zdroj odporu k církvi a víře
a ještě se kasaj, jak víru bráněj a přitom je z nich většině národa nablotí
![]()
martext píše:takze vegetarian nemuze zit s clovekem co ji maso? nebo jako musi mit pred svatbou jasno, zda diteti daji maso nebo ne? Takove veci, dopredu fakt neresim, neda se vse naplanovat a podle toho zit, ja ziju spontanne, kazdy den je jiny.
Jistě, že může, ale tyhle věci podle mě by měly před svatbou být vyřešeny. Pro mě je výchova dětí dost zásadní a zavazující. Pak bys nemusela zakládat takovéhle divoké diskuze ![]()
martex, nezlob se, ale nemám pocit, že by Tě tu napadali fanatičtí věřící ![]()
Já jsem s jedním takovým chodila a bylo to úúúplně něco jiného.
Jinak znám spoustu věřících lidí a jsou úplně normální, i otec mých dětí je věřící, do kostela chodí max.dvakrát za rok,nikde to nehlásá, není žádný fanatik..
„To, že vím málo je jen dobře, nechci vědět víc ani podrobnosti, děkuji“
Tak pokud sis s tímto „mottem“ brala chlapa z věřící rodiny, tak to byla chyba.
A co se týče desatera, taky mi to nepřijde jako nějaké bludy, ale zásada slušnosti, to, co by měl respektovat i nevěřící člověk, aniž by o tom něco věděl.
Minki píše:
milá martex nevím, kde jsi slyšela, že odměnou je nebe…než budeš plácat nesmysly o čem nevíš tak jen řekni svůj názor![]()
![]()
a souhlasím s ester - ano taky mám pocit, že děti se staly našim nástrojem k vydírání a hračkami u spousty maminek![]()
a jen pro zajímavost - já jsem věřící a přítel je naprostý ateista a spolu hledáme kompromisy, jednou ustoupím já a jednou on…moc nechápu tyto dotazy co mám dělat a budu to dělat po svém to jsou moje děti a hotovo......
to už opravdu ve vztahu nebývají dva lidé
Takze verici nejdou do nebe? A kam teda? Do pekel? Tak tam teda NE, tam jdu JA!!!
![]()
Temaho píše:martext píše:takze vegetarian nemuze zit s clovekem co ji maso? nebo jako musi mit pred svatbou jasno, zda diteti daji maso nebo ne? Takove veci, dopredu fakt neresim, neda se vse naplanovat a podle toho zit, ja ziju spontanne, kazdy den je jiny.Jistě, že může, ale tyhle věci podle mě by měly před svatbou být vyřešeny. Pro mě je výchova dětí dost zásadní a zavazující. Pak bys nemusela zakládat takovéhle divoké diskuze
[/citace
Z tehle diskuse, se divoka stala jen diky VAM!!! neprimerene napadani! Jen vracim utok…
martext píše:Staci mi kdyz si piustim televizi, kde zase uslysim o znasilnovani malych deti, cirkevnimi hovady. Nazdar.
Jistě o tomhle se v televizi dozvíš, o tom, co církev dělá dobrého už ne. To není objektivní. Stejným způsobem můžu odsoudit lékaře, který vědomě ublíží pacientovi a přitom nezanevřu na celé zdravotnictví, ne?
martext píše:Temaho píše:takze vegetarian nemuze zit s clovekem co ji maso? nebo jako musi mit pred svatbou jasno, zda diteti daji maso nebo ne? Takove veci, dopredu fakt neresim, neda se vse naplanovat a podle toho zit, ja ziju spontanne, kazdy den je jiny.martext píše:To není srovnávání. Jde o rozdílný názor na životní styl, v tom prostě manželé musí mít jasno, jak budou společně fungovat a jak budou vychovávat děti.davmi píše:Tak ted nechapu jak nekdo muze srovnavat nabozenstvi s vegetarianstvim :zedBublana píše:přesně tak, přijde mi, že řeší něco s křížkem po funuse. O tomhle se přece museli aspoň předtím bavit
Chápu Tvůj postoj, když Tě do toho nutí, ale … Pro mě by bylo „horší“ mít v kostele svatbu, než nechat pokřtít dítě. Proto jako moc nechápu, že jsi spíš „nebojovala“ proti svatbě v kostele. Tam to slibuješ Ty osobně, dítě si zatím vybrat nemůže a když nebude chtít být křesťan, tak konvertuje k jiné církvi.
Já jsem pokřtěná, jsem nevěřící, nikdo mi nikdy nic nenutil, naši nám nečetli Bibli, nikdy a v ničem mi to neublížilo.To je jako bych si vzala dobrovolně vegetariána a pak se strašně rozčilovala, že nechce k obědu maso
![]()
![]()
![]()
![]()
:
Ano, i vegetarián a normálně se stravující člověk, pokud jde o pár, který spolu žije, by měli mít rámcově vyřešeno, jestli se bude vegetariánsky stravovat i jejich dítě od malička nebo ne..
Divila by ses, kolik může takové obyčejné „téma“ udělat paseky.
Nepřijde mi to překroucené přirovnání.
martext píše:Z tehle diskuse, se divoka stala jen diky VAM!!! neprimerene napadani! Jen vracim utok…
Já na tebe neútočím, jen objasnuji, to o čem máš špatné informace.
Když se vrátím na začátek: děti pokřtít nenechej, ale HLAVNĚ bys tohle měla řešit s manželem a ne tady.
Příspěvek upraven 27.02.12 v 14:52
martext píše:Temaho píše:martext píše:takze vegetarian nemuze zit s clovekem co ji maso? nebo jako musi mit pred svatbou jasno, zda diteti daji maso nebo ne? Takove veci, dopredu fakt neresim, neda se vse naplanovat a podle toho zit, ja ziju spontanne, kazdy den je jiny.Jistě, že může, ale tyhle věci podle mě by měly před svatbou být vyřešeny. Pro mě je výchova dětí dost zásadní a zavazující. Pak bys nemusela zakládat takovéhle divoké diskuze
Z tehle diskuse, se divoka stala jen diky VAM!!! neprimerene napadani! Jen vracim utok…[/citace
Tak to si nemyslím..
Ty si chceš hlavně stůj co stůj obhájit názor, aby vaše společné děti nebyly pokřtěné.
A když Ti tu ostatní napsaly, že tím, že jsi přistoupila na církevní sňatek(aniž bys samozdřejmě přijala křest a víru), tak tím už jsi projevila určitá gesta, dala souhlas k tomu, že partnerovi nebudeš bránit vést děti k víře(což nemusí znamenat pravidelně chodit do kostela).
To se Ti nelíbí.A každý takový názor Ti přijde „fanatický“.Že jsi nevedla takovou vášnivou debatu s manželem v době, kdy jste toto řešili.
Jestli nekdo chce dal pokracovat, prosim, do mne!!!
Aspon se mi jen potrvdilo jak to tady chodi!!!
Ja se slusne zeptam na urcitou otazku a behem dne je tu ostra diskuze na tema Nabozenstvi!!! Na tohle tema by se dalo popsat tisice stranek a stejne by to k nicemu nevedlo. Kazdy si haji to sve!
Dekuji tem par dobrym dusim, ktere mi aspon odpovedeli na dotaz a preji prijemny zbytek dne ![]()
martext píše:Svandu píše:martext píše:No na tohle teda fakt není co říctTemaho píše:z meho pohledu to sekta je, uz jen proto, co vsechno musi delat, ridit se nejakym desaterem, ale v realnm zivote to tak proste neni. Modleni, chozeni do kostela, to nesmis, to musis… Delaji neco vubec s vlastni vule? nebo se ridi jen tim co jim nekdo navyklada a odmenou je nebe?????martext píše:Já teda nevim, ale než se budu takhle vyjadřovat, tak si radši o daném náboženství/víře něco zjistím. Nechápu jak jsi přišla na vymývání mozků, katolická církev není sekta a sebehlouběji věřící člověk nemusí být fanatik.martiska píše:ja nikdy nerekla, to je stejne, jen jsem uvedla priklad, kdyz vam neco vadi a vase dite se tam prida tak vas to stve. Nikoho neurazim jen svobodne vyjadruju nazor, ze ja jsem zasadne proti vymyvani mozku, ale kdyz si to nekdo preje, tak je to ciste jeho vec. Za sve deti zodpovidam, takze si nepreju, aby patrily do tehle skupiny!!!
Martex,ne že bych ti takového něco přála,to ani náhodou,ale znám dva případy,nevěřících maminek,co jim umřely děti a zrovna to,že začaly navštěvovat kostel atd.jim dokázalo najít klid,víš,já byla vychovávaná k víře,tedˇ do kostela nechodím ani se synkem,manža nevěřící,ale se mě prostě dotklo,že je řadíš do takové skupiny,jako fetˇáci atd.Pokud si křest nepřeješ,tak si dupni,ale neurážej tady věřící…Všichni katolíci jsou tupé ovce bez mozku
Mysli si to, když chceš, ale akorát to dokazuje, že o o víře a církvi víš bohužel příliš málo.
Staci mi kdyz si piustim televizi, kde zase uslysim o znasilnovani malych deti, cirkevnimi hovady. Nazdar.
To ze vim malo, je jen dobre, nechci vedet vic ani podrobnosti, dekuji
Nejsem fanatický věřící, naprosto respektuju lidi, kteří mají jiné vyznání nebo nemají vyznání žádné. Ale vážně mi vadí, když lidi, kteří nevědí vůbec nic, a ani se nesnaží vědět víc, urážejí ty ostatní jen na základě nauky minulého režimu a toho, co se dozvědí v médiích.
Zneužívání dětí v církvi je hnusný hřích, který bude soudit Bůh a měly by ho samozřejmě soudit i civilní soudy. I církev se skládá z lidí a to z lidí hříšných, takže i zde se bohužel vyskytují nešvary jako v běžné společnosti. Ale útočit na základě tohohle je stejné jako říct „nenechám děti sportovat, protože trenéři zneužívají děti“ nebo „nenechám děti zpívat, protože sbormistři zneužívajéí děti“ nebo „nenechám děti žít ve společnosti, protože ve společnosti se vyskytují pedofilové“. Je to fakt omezené.
Jo a proč jsi založila tuhle diskusi by mě vážně zajímalo - chtěla jsi nejspíš, aby tě ostatní poplácali po zádech a potvrdili ti, jaká jsi chuděra a jak se nemáš nechat. Ok, je mi líto, že ne všichni tvou představu splnili ![]()
Svandu píše:martext píše:Svandu píše:martext píše:No na tohle teda fakt není co říctTemaho píše:z meho pohledu to sekta je, uz jen proto, co vsechno musi delat, ridit se nejakym desaterem, ale v realnm zivote to tak proste neni. Modleni, chozeni do kostela, to nesmis, to musis… Delaji neco vubec s vlastni vule? nebo se ridi jen tim co jim nekdo navyklada a odmenou je nebe?????martext píše:Já teda nevim, ale než se budu takhle vyjadřovat, tak si radši o daném náboženství/víře něco zjistím. Nechápu jak jsi přišla na vymývání mozků, katolická církev není sekta a sebehlouběji věřící člověk nemusí být fanatik.martiska píše:ja nikdy nerekla, to je stejne, jen jsem uvedla priklad, kdyz vam neco vadi a vase dite se tam prida tak vas to stve. Nikoho neurazim jen svobodne vyjadruju nazor, ze ja jsem zasadne proti vymyvani mozku, ale kdyz si to nekdo preje, tak je to ciste jeho vec. Za sve deti zodpovidam, takze si nepreju, aby patrily do tehle skupiny!!!
To ze vim malo, je jen dobre, nechci vedet vic ani podrobnosti, dekujiNejsem fanatický věřící, naprosto respektuju lidi, kteří mají jiné vyznání nebo nemají vyznání žádné. Ale vážně mi vadí, když lidi, kteří nevědí vůbec nic, a ani se nesnaží vědět víc, urážejí ty ostatní jen na základě nauky minulého režimu a toho, co se dozvědí v médiích.
Jo a proč jsi založila tuhle diskusi by mě vážně zajímalo - chtěla jsi nejspíš, aby tě ostatní poplácali po zádech a potvrdili ti, jaká jsi chuděra a jak se nemáš nechat. Ok, je mi líto, že ne všichni tvou představu splnili
Zneužívání dětí v církvi je hnusný hřích, který bude soudit Bůh a měly by ho samozřejmě soudit i civilní soudy. I církev se skládá z lidí a to z lidí hříšných, takže i zde se bohužel vyskytují nešvary jako v běžné společnosti. Ale útočit na základě tohohle je stejné jako říct „nenechám děti sportovat, protože trenéři zneužívají děti“ nebo „nenechám děti zpívat, protože sbormistři zneužívajéí děti“ nebo „nenechám děti žít ve společnosti, protože ve společnosti se vyskytují pedofilové“. Je to fakt omezené.
Svandu- pokud se ptas, proc jsem zalozila tuhle diskuzi, podivej se na prvni stranku uplne nahoru, tam je totiz otazka, jo? ![]()
martext píše:
Ja se slusne zeptam na urcitou otazku a behem dne je tu ostra diskuze na tema Nabozenstvi!!! Na tohle tema by se dalo popsat tisice stranek a stejne by to k nicemu nevedlo. Kazdy si haji to sve!Dekuji tem par dobrym dusim, ktere mi aspon odpovedeli na dotaz a preji prijemny zbytek dne
Zakladatelko, sorry, ale nejvíc to tu hrotíš ty ![]()
Je super, jak se oháníš tím, jak je to jen „TVOJE“ dítě a z důvodu jakých zásluh si to myslíš…jen kdyby došlo na lámání chleba a případný rozchod…hm..to by se to otočilo co? dej alimenty, dej víc, je to taky TVOJE dítě tatínku
že by trocha alibismu? ![]()
zolycka píše:martext píše:Zakladatelko, sorry, ale nejvíc to tu hrotíš ty
Ja se slusne zeptam na urcitou otazku a behem dne je tu ostra diskuze na tema Nabozenstvi!!! Na tohle tema by se dalo popsat tisice stranek a stejne by to k nicemu nevedlo. Kazdy si haji to sve!Dekuji tem par dobrym dusim, ktere mi aspon odpovedeli na dotaz a preji prijemny zbytek dne
Je super, jak se oháníš tím, jak je to jen „TVOJE“ dítě a z důvodu jakých zásluh si to myslíš…jen kdyby došlo na lámání chleba a případný rozchod…hm..to by se to otočilo co? dej alimenty, dej víc, je to taky TVOJE dítě tatínkuže by trocha alibismu?
nechapu, proc min tady neco meles o rozchodu? To sis asi trosku spletla diskusi, ne?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat