Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
martext píše:Temaho píše:z meho pohledu to sekta je, uz jen proto, co vsechno musi delat, ridit se nejakym desaterem, ale v realnm zivote to tak proste neni. Modleni, chozeni do kostela, to nesmis, to musis… Delaji neco vubec s vlastni vule? nebo se ridi jen tim co jim nekdo navyklada a odmenou je nebe?????martext píše:Já teda nevim, ale než se budu takhle vyjadřovat, tak si radši o daném náboženství/víře něco zjistím. Nechápu jak jsi přišla na vymývání mozků, katolická církev není sekta a sebehlouběji věřící člověk nemusí být fanatik.martiska píše:ja nikdy nerekla, to je stejne, jen jsem uvedla priklad, kdyz vam neco vadi a vase dite se tam prida tak vas to stve. Nikoho neurazim jen svobodne vyjadruju nazor, ze ja jsem zasadne proti vymyvani mozku, ale kdyz si to nekdo preje, tak je to ciste jeho vec. Za sve deti zodpovidam, takze si nepreju, aby patrily do tehle skupiny!!!
Martex,ne že bych ti takového něco přála,to ani náhodou,ale znám dva případy,nevěřících maminek,co jim umřely děti a zrovna to,že začaly navštěvovat kostel atd.jim dokázalo najít klid,víš,já byla vychovávaná k víře,tedˇ do kostela nechodím ani se synkem,manža nevěřící,ale se mě prostě dotklo,že je řadíš do takové skupiny,jako fetˇáci atd.Pokud si křest nepřeješ,tak si dupni,ale neurážej tady věřící…
No na tohle teda fakt není co říct
Všichni katolíci jsou tupé ovce bez mozku
Mysli si to, když chceš, ale akorát to dokazuje, že o o víře a církvi víš bohužel příliš málo.
Martext, diskusi jsem nečetla, ale jen k tomu křtu. Připadá mi, že tou církevní svatbou sis trochu sama vlezla na tenký led a teď těžko obhájíš svoje názory. Myslím, že tchýně o tom nemá co rozhodovat, záleží, jak se dohodnete s manželem.
My jsme oba věřící a shodli jsme se, že dítě nenecháme pokřtít.
Necháme to na něm, až vyroste a rozhodne se samo.
No, tak, to, že to takhle funguje u vás neznamená, že je to tak všude. A souhlasím s Ester, ty jsi toho docela jasným příkladem. Taky si uvědom, že by sis bez mužovy spermie ani neškrtla. (Reakce na tvůj příspěvek o tom, že doma děláš jako matka všechno jen ty)
Příspěvek upraven 27.02.12 v 14:32
a pak by mne zajímalo martext vy jste spolu jak dlouho a děti jste plánovali a na tohle jste nikdy nenarazili, že máte opravdu tak rozdílný pohled na svět, že budete v této oblasti muset hledat kompromis /to je jak když jeden chce bydlet na statku a druhý ve městě/
a pokud ti tvůj muž tedy stál tak za to, že jsi si ho vzala tak pak mi není jasné co na to říká on bez ohledu na to, co říka jeho rodina
Jančik píše:
No, tak, to, že to takhle funguje u vás neznamená, že je to tak všude. A souhlasím s Ester, ty jsi toho docela jasným příkladem. Taky si uvědom, že by sis bez mužovy spermie ani neškrtla. (Reakce na tvůj příspěvek o tom, že doma děláš jako matka všechno jen ty)Příspěvek upraven 27.02.12 v 14:32
martext píše:Ester13 píše:Je to tak, bohuzel v dnesnoi dobe, kdyz zena pozada muze, aby pohlidal dite, nebo neco uvaril, nebo pomohl s uklidem, chlap rekne, ty si matka, to je tvoje prace. On se hlavne stara, aby rodina mela z ceho jist, ze? Takze matka je tehotna, matka rodi, matka vychovava, matka krmi,prebaluje, stara se o vsechno a muz co? takze vetsi podil na vychove a ziti ditete ma matka, tak proc by nemohla ovlivnit to cim by dite nemelo byt?
Pardon, ale mne čím dál víc zaráží počet žen, které tvrdí: je to moje dítě, moje věc! Ano je, ale stejnou mírou i otce. Není to pro zakladatelku, takových příspěvků tu bylo víc.
No já nevím, možná jsem jenom tupá zmanipulovaná ovce, ale i předtím, než mě zmanipulovali, jsem se vždycky domnívala, že děti jsou jedinečné osobnosti, které nám byly (budou) svěřeny do výchovy. Ne žádný náš majetek a nástroj k manipulaci…
Je pravda, že zatím nejsou svobodné, protože nemají dost rozumu a nejsou zodpovědné, ale jednou svobodné budou a přestože pořád budou „naše“ nebudou nám patřit.. To je docela dobré si uvědomit.
A své děti samozřejmě nemusíš dát pokřtít, ale rozhodně si s nimi nemůžeš dělat, co se ti zachce, to jistě uznáš ![]()
davmi píše:Bublana píše:přesně tak, přijde mi, že řeší něco s křížkem po funuse. O tomhle se přece museli aspoň předtím bavit
Chápu Tvůj postoj, když Tě do toho nutí, ale … Pro mě by bylo „horší“ mít v kostele svatbu, než nechat pokřtít dítě. Proto jako moc nechápu, že jsi spíš „nebojovala“ proti svatbě v kostele. Tam to slibuješ Ty osobně, dítě si zatím vybrat nemůže a když nebude chtít být křesťan, tak konvertuje k jiné církvi.
Já jsem pokřtěná, jsem nevěřící, nikdo mi nikdy nic nenutil, naši nám nečetli Bibli, nikdy a v ničem mi to neublížilo.To je jako bych si vzala dobrovolně vegetariána a pak se strašně rozčilovala, že nechce k obědu maso
Tak ted nechapu jak nekdo muze srovnavat nabozenstvi s vegetarianstvim :zed
:
martext píše:
Zdravim vsechny pri odpoledni, uz dlouho s manzelem resime tema krest!!! Ja jsem naprosty ateista a vira mi nic nerika. Manzel je katolik. Svatby jsme meli dve, jednu civilni a pak jednu v kostele. Nechtela jsem kostelni svatbu, ale dlouho me manzelova rodina premlouvala az nakonec jsem na to pristoupila. Ja jako nekrtena jsem musela chodit na sezeni s knezem a poslouchat jak se chovat v manzelstvi a blablabla. Bylo mi to dost neprijemne. Opravdu jsem to udelala jen proto aby nedoslo ke konfliktum z jeho rodinou.
Ted prejdu k veci, narodili se nam dvojcatka a manzel(spis jeho matka) si sstrasne preji deti pokrtit. Ja jsem zasadne proti!!!! Proste si to nepreji, uz jednou jsem ustoupila ale ted co se tyka deti, nestoupim ani nahodou!!! Manzel tvrdi, ze to stejne naplanuji. Proto bych chtela vedet zda je to vubec mozne? Bez souhlasu matky? Urcite tam bude potreba nejaky muj podpis a ten ode mne nedostanou!!!! Vzdy kdyz otom mluvime, jsem strasne rozcilena!!!![]()
![]()
Dekuji za nazory.
Nedej se! Tohle si s manželem rázně vyřeš! Bez tvého souhlasu to nepůjde. Křes je o tom, že se jako rodiče ZAVAZUJETE!!!, že děti v každodenním životě povedete ke křesťanské víře. Pokud to nemáte v plánu, nezaslouží si ani ten kněz a ani ten Bůh, abyste z něj dělali blbce. Nenech ho kvůli nějaké tradici dělat ani ze sebe! Prostě si stůj za svým. Pokud děcka cestu k víře najdou v dospělosti, nechaj se pokřtít samy. My nechali dítě pokřtít, spíš abych měla klid a nemám z toho vůbec dobrej pocit. Byla to jen vopičárna a zbytečně vyhozený love za následnou žranici pro faráře a manželovu rozežranou bigotní familii. Takže za mě NENENENENE! Ačkoliv jsem sama slaboch a případné další naše zase pokřtěno bude
. To jsem pokrytec a slaboch, co? ![]()
martext píše:davmi píše:Tak ted nechapu jak nekdo muze srovnavat nabozenstvi s vegetarianstvim :zedBublana píše:přesně tak, přijde mi, že řeší něco s křížkem po funuse. O tomhle se přece museli aspoň předtím bavit
Chápu Tvůj postoj, když Tě do toho nutí, ale … Pro mě by bylo „horší“ mít v kostele svatbu, než nechat pokřtít dítě. Proto jako moc nechápu, že jsi spíš „nebojovala“ proti svatbě v kostele. Tam to slibuješ Ty osobně, dítě si zatím vybrat nemůže a když nebude chtít být křesťan, tak konvertuje k jiné církvi.
Já jsem pokřtěná, jsem nevěřící, nikdo mi nikdy nic nenutil, naši nám nečetli Bibli, nikdy a v ničem mi to neublížilo.To je jako bych si vzala dobrovolně vegetariána a pak se strašně rozčilovala, že nechce k obědu maso
![]()
![]()
![]()
![]()
:
martext píše:davmi píše:Tak ted nechapu jak nekdo muze srovnavat nabozenstvi s vegetarianstvim :zedBublana píše:přesně tak, přijde mi, že řeší něco s křížkem po funuse. O tomhle se přece museli aspoň předtím bavit
![]()
![]()
![]()
![]()
:
To není srovnávání. Jde o rozdílný názor na životní styl, v tom prostě manželé musí mít jasno, jak budou společně fungovat a jak budou vychovávat děti.
Svandu píše:martext píše:No na tohle teda fakt není co říctTemaho píše:z meho pohledu to sekta je, uz jen proto, co vsechno musi delat, ridit se nejakym desaterem, ale v realnm zivote to tak proste neni. Modleni, chozeni do kostela, to nesmis, to musis… Delaji neco vubec s vlastni vule? nebo se ridi jen tim co jim nekdo navyklada a odmenou je nebe?????martext píše:Já teda nevim, ale než se budu takhle vyjadřovat, tak si radši o daném náboženství/víře něco zjistím. Nechápu jak jsi přišla na vymývání mozků, katolická církev není sekta a sebehlouběji věřící člověk nemusí být fanatik.martiska píše:ja nikdy nerekla, to je stejne, jen jsem uvedla priklad, kdyz vam neco vadi a vase dite se tam prida tak vas to stve. Nikoho neurazim jen svobodne vyjadruju nazor, ze ja jsem zasadne proti vymyvani mozku, ale kdyz si to nekdo preje, tak je to ciste jeho vec. Za sve deti zodpovidam, takze si nepreju, aby patrily do tehle skupiny!!!
Martex,ne že bych ti takového něco přála,to ani náhodou,ale znám dva případy,nevěřících maminek,co jim umřely děti a zrovna to,že začaly navštěvovat kostel atd.jim dokázalo najít klid,víš,já byla vychovávaná k víře,tedˇ do kostela nechodím ani se synkem,manža nevěřící,ale se mě prostě dotklo,že je řadíš do takové skupiny,jako fetˇáci atd.Pokud si křest nepřeješ,tak si dupni,ale neurážej tady věřící…Všichni katolíci jsou tupé ovce bez mozku
Mysli si to, když chceš, ale akorát to dokazuje, že o o víře a církvi víš bohužel příliš málo.
nezalozila jsem tuhle diskuzi proto, aby me tady napadali fanaticti verici.
To ze vim malo, je jen dobre, nechci vedet vic ani podrobnosti, dekuji ![]()
Staci mi kdyz si piustim televizi, kde zase uslysim o znasilnovani malych deti, cirkevnimi hovady. Nazdar.
lucenka píše:
nechápu proč když tak nesnášíš náboženství jsi si vzala chlapa z hodně nábožensky založené rodiny a předem jsi si s ním nedomluvila na křtu a výchově dětí. A chlap chce děti nechat pokřtít?
Třeba ho má ráda? To tě nenapadlo?
![]()
Temaho píše:martext píše:To není srovnávání. Jde o rozdílný názor na životní styl, v tom prostě manželé musí mít jasno, jak budou společně fungovat a jak budou vychovávat děti.davmi píše:Tak ted nechapu jak nekdo muze srovnavat nabozenstvi s vegetarianstvim :zedBublana píše:přesně tak, přijde mi, že řeší něco s křížkem po funuse. O tomhle se přece museli aspoň předtím bavit
![]()
![]()
![]()
![]()
:
takze vegetarian nemuze zit s clovekem co ji maso? nebo jako musi mit pred svatbou jasno, zda diteti daji maso nebo ne? Takove veci, dopredu fakt neresim, neda se vse naplanovat a podle toho zit, ja ziju spontanne, kazdy den je jiny.
Martex, jako promiň, ale docela by mne zajímalo, kolik je ti let? Tvé názory tak tipuju na pozdní pubertu a ne na dospělou ženu, která má vychovávat děti, promiň. ![]()
Myslím že problém s tou averzí bude nejspíš v těch řečech a v tom že se věřící pořád snaží ateisty o něčem přesvědčovat. Prosté nechci a nevěřím pro ně není argument, většinou následuje záplava otázek a proč nevěříš atd. a zdůvodňování proč je dobré věřit.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat