Křest - jsem proti!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5230
27.2.12 14:13
martext píše:
Svandu píše:
martext píše:
Zdravim vsechny pri odpoledni, uz dlouho s manzelem resime tema krest!!! Ja jsem naprosty ateista a vira mi nic nerika. Manzel je katolik. Svatby jsme meli dve, jednu civilni a pak jednu v kostele. Nechtela jsem kostelni svatbu, ale dlouho me manzelova rodina premlouvala az nakonec jsem na to pristoupila. Ja jako nekrtena jsem musela chodit na sezeni s knezem a poslouchat jak se chovat v manzelstvi a blablabla. Bylo mi to dost neprijemne. Opravdu jsem to udelala jen proto aby nedoslo ke konfliktum z jeho rodinou.
Ted prejdu k veci, narodili se nam dvojcatka a manzel(spis jeho matka) si sstrasne preji deti pokrtit. Ja jsem zasadne proti!!!! Proste si to nepreji, uz jednou jsem ustoupila ale ted co se tyka deti, nestoupim ani nahodou!!! Manzel tvrdi, ze to stejne naplanuji. Proto bych chtela vedet zda je to vubec mozne? Bez souhlasu matky? Urcite tam bude potreba nejaky muj podpis a ten ode mne nedostanou!!!! Vzdy kdyz otom mluvime, jsem strasne rozcilena!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac:Dekuji za nazory.

Pokud vím, tak jsi při církevním sňatku před Bohem a před lidmi slíbila, že přijmeš děti a vychováš je ve víře, takže nechápu, co teď řešíš? Měla sis to rozmyslet před církevní svatbou. Svatební slib (a vše co s ním souvisí) nejsou jen plané řeči (nebo jak bys napsala ty „bla, bla“). I když v dnešní době, kdy každej víc mluví než myslí…

Nic proti…
uz jsem tady psala, ze cirkevni snatek byl az druhy, ja sla do kostela uz jako vdana pani a delal jsem to jen pro klid v rodine a at tchyne netrpi tim, ze jeji dite, krteny katolik ma svatbu, pro ne jak se patri. Ale krtreni mych deti, je snad ciste moje vec!

A svatba není tvoje věc? :nevim: Teda tvoje a tvýho manžela, stejně jako křest se týká taky jeho.

• načítám...
2182
27.2.12 14:16
Temaho píše:
martext píše:
martiska píše:
Martex,ne že bych ti takového něco přála,to ani náhodou,ale znám dva případy,nevěřících maminek,co jim umřely děti a zrovna to,že začaly navštěvovat kostel atd.jim dokázalo najít klid,víš,já byla vychovávaná k víře,tedˇ do kostela nechodím ani se synkem,manža nevěřící,ale se mě prostě dotklo,že je řadíš do takové skupiny,jako fetˇáci atd.Pokud si křest nepřeješ,tak si dupni,ale neurážej tady věřící…
ja nikdy nerekla, to je stejne, jen jsem uvedla priklad, kdyz vam neco vadi a vase dite se tam prida tak vas to stve. Nikoho neurazim jen svobodne vyjadruju nazor, ze ja jsem zasadne proti vymyvani mozku, ale kdyz si to nekdo preje, tak je to ciste jeho vec. Za sve deti zodpovidam, takze si nepreju, aby patrily do tehle skupiny!!!
Já teda nevim, ale než se budu takhle vyjadřovat, tak si radši o daném náboženství/víře něco zjistím. Nechápu jak jsi přišla na vymývání mozků, katolická církev není sekta a sebehlouběji věřící člověk nemusí být fanatik.

z meho pohledu to sekta je, uz jen proto, co vsechno musi delat, ridit se nejakym desaterem, ale v realnm zivote to tak proste neni. Modleni, chozeni do kostela, to nesmis, to musis… Delaji neco vubec s vlastni vule? nebo se ridi jen tim co jim nekdo navyklada a odmenou je nebe?????

• načítám...
6569
27.2.12 14:17

Pardon, ale mne čím dál víc zaráží počet žen, které tvrdí: je to moje dítě, moje věc! Ano je, ale stejnou mírou i otce. Není to pro zakladatelku, takových příspěvků tu bylo víc. :nevim:

• načítám...
3513
27.2.12 14:20

co je na desateru špatnýho, tím se řídí každý slušný člověk ne? A já jsem věřící a nic dělat nemusím a nikdo mě do toho nenutí.

Martext, já tě chápu, ale třeba tohle je přehnané, stejně to s tím vymýváním mozků a podobně.

• načítám...
2182
27.2.12 14:20
Svandu píše:
sophinka píše:
mohu se zeptat co tě vede k tak rezolutnímu ne? Muž jako věřící to cítí tak,že je zodpovědný za celou vaši rodinu a duchovně je zodpovědný za děti. Nějak si nedovedu představit soužití praktikující ho věřícího a nevěřícího :think: .
Já si to představit dovedu, ale v případě, že ten nevěřící nemá militantně antiklerikální postoj. Bohužel, spousta lidí je vychovaná v tom komunistickém moudru, že víra je něco divného a dokonce škodlivého… Jinak tý jo, to je dětí :palec:

nechapu, kde jste si precetli, ze ziji s praktikujicim vericim???? :nevim:

• načítám...
5230
27.2.12 14:21
martext píše:
Temaho píše:
martext píše:
martiska píše:
Martex,ne že bych ti takového něco přála,to ani náhodou,ale znám dva případy,nevěřících maminek,co jim umřely děti a zrovna to,že začaly navštěvovat kostel atd.jim dokázalo najít klid,víš,já byla vychovávaná k víře,tedˇ do kostela nechodím ani se synkem,manža nevěřící,ale se mě prostě dotklo,že je řadíš do takové skupiny,jako fetˇáci atd.Pokud si křest nepřeješ,tak si dupni,ale neurážej tady věřící…
ja nikdy nerekla, to je stejne, jen jsem uvedla priklad, kdyz vam neco vadi a vase dite se tam prida tak vas to stve. Nikoho neurazim jen svobodne vyjadruju nazor, ze ja jsem zasadne proti vymyvani mozku, ale kdyz si to nekdo preje, tak je to ciste jeho vec. Za sve deti zodpovidam, takze si nepreju, aby patrily do tehle skupiny!!!
Já teda nevim, ale než se budu takhle vyjadřovat, tak si radši o daném náboženství/víře něco zjistím. Nechápu jak jsi přišla na vymývání mozků, katolická církev není sekta a sebehlouběji věřící člověk nemusí být fanatik.
z meho pohledu to sekta je, uz jen proto, co vsechno musi delat, ridit se nejakym desaterem, ale v realnm zivote to tak proste neni. Modleni, chozeni do kostela, to nesmis, to musis… Delaji neco vubec s vlastni vule? nebo se ridi jen tim co jim nekdo navyklada a odmenou je nebe?????
Četla jsi někdy desatero? Není tam nic, čím by se nemohl řídit i nevěřící člověk (nekrást, nezabíjet, ctít rodiče) když teda pominu víru v jednoho Boha.
A věřící nemají nic nakázáno, vše dělají protože to chtějí, nic nemusí. Věřící jsou lidé jako ty, jen mají trochu jiný styl života a řídí se především vlastním svědomím, ne tím, co jim někdo navykládá, to si každý musí přebrat podle sebe, nikdo není neomylný a i kněz nemusí vždycky mít pravdu.
  • načítám...
8780
martext píše:
Svandu píše:
martext píše:
Zdravim vsechny pri odpoledni, uz dlouho s manzelem resime tema krest!!! Ja jsem naprosty ateista a vira mi nic nerika. Manzel je katolik. Svatby jsme meli dve, jednu civilni a pak jednu v kostele. Nechtela jsem kostelni svatbu, ale dlouho me manzelova rodina premlouvala az nakonec jsem na to pristoupila. Ja jako nekrtena jsem musela chodit na sezeni s knezem a poslouchat jak se chovat v manzelstvi a blablabla. Bylo mi to dost neprijemne. Opravdu jsem to udelala jen proto aby nedoslo ke konfliktum z jeho rodinou.
Ted prejdu k veci, narodili se nam dvojcatka a manzel(spis jeho matka) si sstrasne preji deti pokrtit. Ja jsem zasadne proti!!!! Proste si to nepreji, uz jednou jsem ustoupila ale ted co se tyka deti, nestoupim ani nahodou!!! Manzel tvrdi, ze to stejne naplanuji. Proto bych chtela vedet zda je to vubec mozne? Bez souhlasu matky? Urcite tam bude potreba nejaky muj podpis a ten ode mne nedostanou!!!! Vzdy kdyz otom mluvime, jsem strasne rozcilena!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac:Dekuji za nazory.

Pokud vím, tak jsi při církevním sňatku před Bohem a před lidmi slíbila, že přijmeš děti a vychováš je ve víře, takže nechápu, co teď řešíš? Měla sis to rozmyslet před církevní svatbou. Svatební slib (a vše co s ním souvisí) nejsou jen plané řeči (nebo jak bys napsala ty „bla, bla“). I když v dnešní době, kdy každej víc mluví než myslí…

Nic proti…
uz jsem tady psala, ze cirkevni snatek byl az druhy, ja sla do kostela uz jako vdana pani a delal jsem to jen pro klid v rodine a at tchyne netrpi tim, ze jeji dite, krteny katolik ma svatbu, pro ne jak se patri. Ale krtreni mych deti, je snad ciste moje vec!

Je to vaše věc (tvá a tvého muže). Já osobně si myslím, že ve vašem případě křtít děti ani vhodné není (vzhledem k tvému postoji a k tomu, že manžel není praktikující katolík, jak sama píšeš).
To nic ale nemění na tom, žes to v tom kostele slíbila (mám za sebou také církevní sňatek a moc dobře si pamatuju, na jaké otázky se při něm musí odpovědět). Takže teď nerozumím tomu, proč jsi to tam slibovala, když teď jsi proti tomu… Ale to už je teď podružné, přeju vám, abyste to vyřešili pokud možno v klidu a bez hádek :kytka:

• načítám...
5631
martext píše:
Temaho píše:
martext píše:
martiska píše:

Trochu přeháníš, ne? :roll:
Tvůj život se skládá ze samého „to můžeš“? :think: Nejsou zákony jen v podstatě přepsaným desaterem?
Jinak ti jistě neušlo, že každý člověk má svobodnou vůli, tudíž se rozhoduje sám - a sám si také ponese důsledky svých činů.

• načítám...
27.2.12 14:22

Nějak se to tu zvrhává ;) .
Martext, očividně máš nějaký hlubší důvod, proč dítě pokřtít nechceš a je to čistě Tvoje věc, tchýně se s tím bude muset smířit.
Ale pozor na ty argumenty. Vidíš, jak Ti tady holky píšou, že to máš asi trochu zkreslené, takže aby Tě tchýně nepřehádala.
Jo, a zrovna desatero se mi „líbí.“ Je to základ slušného a morálního chování.

• načítám...
750
27.2.12 14:23

milá martex nevím, kde jsi slyšela, že odměnou je nebe…než budeš plácat nesmysly o čem nevíš tak jen řekni svůj názor :lol: :lol: :lol:
a souhlasím s ester - ano taky mám pocit, že děti se staly našim nástrojem k vydírání a hračkami u spousty maminek :nevim: :nevim:
a jen pro zajímavost - já jsem věřící a přítel je naprostý ateista a spolu hledáme kompromisy, jednou ustoupím já a jednou on…moc nechápu tyto dotazy co mám dělat a budu to dělat po svém to jsou moje děti a hotovo......
to už opravdu ve vztahu nebývají dva lidé :nevim:

• načítám...
2182
27.2.12 14:26
Ester13 píše:
Pardon, ale mne čím dál víc zaráží počet žen, které tvrdí: je to moje dítě, moje věc! Ano je, ale stejnou mírou i otce. Není to pro zakladatelku, takových příspěvků tu bylo víc. :nevim:

Je to tak, bohuzel v dnesnoi dobe, kdyz zena pozada muze, aby pohlidal dite, nebo neco uvaril, nebo pomohl s uklidem, chlap rekne, ty si matka, to je tvoje prace. On se hlavne stara, aby rodina mela z ceho jist, ze? Takze matka je tehotna, matka rodi, matka vychovava, matka krmi,prebaluje, stara se o vsechno a muz co? takze vetsi podil na vychove a ziti ditete ma matka, tak proc by nemohla ovlivnit to cim by dite nemelo byt?

• načítám...
4034
27.2.12 14:26

Ali, souhlasím. :potlesk:
Zakladatelko, osobně bych ale na tvém místě děti nekřtila, když jsi tak zásadně proti víře, protože křest je taky něco jako slib, že budeš své dítě vést k Bohu, čehož ty zcela jistě schopná nejsi, ale mezi námi, život dokáže někdy připravit nejedno překvapení, a nikdy nevíš, co z tvých dětí jednou bude a jakým směrem se bude jejich život ubírat. Neber to jako útok proti tobě, ale nějak jsem se naučila slovíčko NIKDY směrem do budoucnosti moc nepoužívat, ono totiž ne nadarmo se říká : „Odříkaného chleba největší krajíc“

• načítám...
8780
27.2.12 14:27
martext píše:
Temaho píše:
martext píše:
martiska píše:

No na tohle teda fakt není co říct :mrgreen: Všichni katolíci jsou tupé ovce bez mozku :mrgreen: Mysli si to, když chceš, ale akorát to dokazuje, že o o víře a církvi víš bohužel příliš málo.

• načítám...
6954
27.2.12 14:27

Martext, diskusi jsem nečetla, ale jen k tomu křtu. Připadá mi, že tou církevní svatbou sis trochu sama vlezla na tenký led a teď těžko obhájíš svoje názory. Myslím, že tchýně o tom nemá co rozhodovat, záleží, jak se dohodnete s manželem.

My jsme oba věřící a shodli jsme se, že dítě nenecháme pokřtít. :D Necháme to na něm, až vyroste a rozhodne se samo.

• načítám...
4034
27.2.12 14:31

No, tak, to, že to takhle funguje u vás neznamená, že je to tak všude. A souhlasím s Ester, ty jsi toho docela jasným příkladem. Taky si uvědom, že by sis bez mužovy spermie ani neškrtla. (Reakce na tvůj příspěvek o tom, že doma děláš jako matka všechno jen ty)

Příspěvek upraven 27.02.12 v 14:32

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný