Křest - jsem proti!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5631
27.2.12 16:01
Anonymní píše:
Jinak abych trosku to prehodila na druhou stranu
me do te doby moje nejlepsi kamaradka,chvili po te co invertovala k cirkvi,rekla,ze pokud nedam sve deti pokrtit,tak z nich budou fetaci apodobne,
vzala si cloveka s kterym spala az po svatbe a samozrejme az po svattbe zjistila,ze je to mile sex s nim,ale nijak vzrusujici,po par letech si nasla milence s kterym to bylo super,to prasklo,ale presto Ti dva spolu zustali a poridili si dalsi dite,kvuli vire,ona je nestastna a zla zenska,kdyz k nim prijdu necitim tam zadnou pohodu ,jenom pokrytectvi
radeji anonymne

Může se to stát. Problém je ten, že když se to stane „věřícímu“, všichni to spojí s tím, že je věřící a „nemá se to“. Když nevěřícímu, tak se to omlouvá, očekává a nevím, co ještě. :nevim: To je ale na jinou diskuzi.
Jo - jinak asi dotyčná konvertovala…
Jo, a zakladatelko, neboj, tz v pekle nebudeš, přece nevěříš, že nějaké je, ne? :nevim:

No nic. Ať to není dokola - domluvte se s manželem, ať tady neztrácíš čas.

Příspěvek upraven 27.02.12 v 16:03

• načítám...
18305
27.2.12 16:02
Lenkaamimi píše:
a ještě takový příspěvek pro všechny, které zde prezentují obhajobu křtu a církve : nějak mi u vás totálně schází individualita. zakladatelka zde byla osočena za to, že řekla o věřících lidech " vymyté mozky " ale já kdykoliv jsem se s někým ač nechtěně dostala do sporu ohledně názoru na církve a jejich praktiky, měla jsem pocit, že nemluvím s osobností, ale s lidmi, kteří opakují stále stejná slova, slovní spojení a věty. nezlobte se, ale to " vymývání mozků " mi sedí. to se nedá nic dělat.

No tak já teda věřící v pravém smyslu slova nejsem, ale Bibli ve své knihovničce mám… (dostal jsem ji kdysi od dědy a babičky k Vánocům). A zhruba vím, o čem je - a o čem je těch čtrnáct století evropských dějin, spojených s církevní problematikou. Jsem teda taky vymytý mozek??? :8-o:
Matrext: ty teda žiješ v Irsku? To je velice silně katolická země, i mnohem víc než Velká Británie. Jak chceš v takové zemi praktikovat ateistickou výchovu? Nerýpu, jen si to neumím představit - tak se ptám. Manžel je Ir?

• načítám...
8814
27.2.12 16:02
mmonica píše:
Martex ,koukala jsem,ze jste v Irsku,nevim jak to tam chodi,ale tady v UK jsou napriklad nejlepsi primary skoly ty zrizene cirkvi a deti prijimaji pokud jsou pokrtene,pokud tam budete zustavat,tak bych jeste popidila po tomhle
A tohle je jedina vec na ktere se s manzelem neshodnete a nebo jsou jeste jine problemy,co se tyka jeho viry a tveho ateismu?

U nas neee. U nas muze do Church of England primary kazdy i nepokrteny

• načítám...
2182
27.2.12 16:05
lucenka píše:
zakladatelko když ti tak moc vadí křesťanství, tak se odstěhuj z Evropy a ne do anglicky mluvících zemí. Protože to jsou země, jejichž kultura a právo vychází z křesťanství.

A jestli odsuzuješ křesťanství kvůli několika kněžím co zneužívali děti, tak rovnou můžeš odsoudit asi celý svět. Protože nejsou to jenom kněží, co zneužívají děti. O těch se jenom mluví.

V argumentech s tchýni i chlapem hlavně nepoužívej slova jako že je to sekta, vymývání mozků, že desatero je špatné apod. Tím je akorát naštveš a bude to horší. Argumentuj tím, že chceš dát dětem možnost dospět k víře díky prožitým životním zkušenostem. I když ty to tak necítíš.

co? proc bych se proboha mela ostehovat z Evropy? ja jsem neprijela do anglicky mluvici zeme abych zde vyhledavala jejich nabozenskou kulturu, ja jsem zde prijela za praci, ale tady mi zase pripada, ze nekdo tema odvadi trosku jinym smerem.
Nejvetsimi vyznavately krestanstvi jsou Polaci, at uz v dobrem, nebo vezlem.

• načítám...
mmonica
27.2.12 16:06
martext píše:
Alichi píše:
Tak kdyby zde přítomní věřící byly „vymyté mozky“, tak bys tady dokola jen četla „Musíš je pokřtít, je to tvoje povinnost…“ Ale o „ovečky“ za každou cenu asi nestojí žádná církev. :nevim: Ty ale vidíš a čteš, jen co chceš.
Prave, ze by to tak melo byt. proc by cirkev mela stat o lhare? Jako sem treba ja? Lhala jsem v kostela, nelhala jsem ale svemu muzi a ani ne sama sobe. Coz by bylo urcite horsi!
Ja nebudu svym detem vykladat, ze vznikly z adama a evy, reknu jim pravdu, jste z opic!!! :lol: :lol: :lol:
Proto j¨sem se zde ptala, zda je mozne se zaclenit, bez souhlasu jednoho z rodicu?

no vidis,tak az me se dite zepta,tak ja odpovim jsou dve teorie,podle vedcu tato a podle vericich tato a necham ho at si v zivote vybere samo,cemu chce verit :D ,protoze chci aby moje dite premyslelo samostatne

• Upravit
Lenkaamimi
27.2.12 16:07
Alichi píše:
Zakladatelko, já jsem diskuzi četla a reagovala jako spousta jiných a opravdu se mně nezdálo, že by tě někdo napadal - že tě nechápeme se nediv - řekla jsi tzv. „a“ (svatbou v kostele) a nechceš říct „b“ (křtem dětí). Přesto ti většina z nás - a to i věřících - řekla , ať děti nekřtíš - a to jsi chtěla slyšet, ne? :nevim:
Hrotíš a fanatizuješ tu nejvíce ty. A neber to jako napadání. Kopeš kolem sebe, ale na nepravých místech. :think:

pokud se Ti nezdá, že zakladatelku nikdo nenapadá, tak jsi to zrovna Ty. Pokud napíšeš svůj názor, ač je jakýkoliv, je to v normě. ale pokud píšeš člověku : " fanatizuješ, kopeš kolem sebe " dá už se to označit jako slovní napadání, nebo urážka. to jen takové malé školení asertivity. Pokud napíšeš : "mám z tebe pocit, že fanatizuješ a kopeš kolem sebe " , je to Tvůj pocit a ten nemusí být správný, což si každý může přebrat, ale pokud už jde o hodnocení člověka tzn : "hrotíš, fanatizuješ, kopeš kolem sebe " právě ses dopustila nepříjemného slovního napadení. no jo, kouzlo asertivity :-) a funguje to.

• Upravit
Lenkaamimi
27.2.12 16:09
Jura007 píše:
Lenkaamimi píše:
a ještě takový příspěvek pro všechny, které zde prezentují obhajobu křtu a církve : nějak mi u vás totálně schází individualita. zakladatelka zde byla osočena za to, že řekla o věřících lidech " vymyté mozky " ale já kdykoliv jsem se s někým ač nechtěně dostala do sporu ohledně názoru na církve a jejich praktiky, měla jsem pocit, že nemluvím s osobností, ale s lidmi, kteří opakují stále stejná slova, slovní spojení a věty. nezlobte se, ale to " vymývání mozků " mi sedí. to se nedá nic dělat.
No tak já teda věřící v pravém smyslu slova nejsem, ale Bibli ve své knihovničce mám… (dostal jsem ji kdysi od dědy a babičky k Vánocům). A zhruba vím, o čem je - a o čem je těch čtrnáct století evropských dějin, spojených s církevní problematikou. Jsem teda taky vymytý mozek??? :8-o:
Matrext: ty teda žiješ v Irsku? To je velice silně katolická země, i mnohem víc než Velká Británie. Jak chceš v takové zemi praktikovat ateistickou výchovu? Nerýpu, jen si to neumím představit - tak se ptám. Manžel je Ir?

to nevím, jestli jsi vymytý mozek, když máš v knihovničce Bibli, u rodičů taky někde je, i když je fakt, že mi přišla vždy totálně nečitelná, když jsem ji zkoušela číst.

• Upravit
lucenka
27.2.12 16:11
martext píše:
lucenka píše:
zakladatelko když ti tak moc vadí křesťanství, tak se odstěhuj z Evropy a ne do anglicky mluvících zemí. Protože to jsou země, jejichž kultura a právo vychází z křesťanství.

A jestli odsuzuješ křesťanství kvůli několika kněžím co zneužívali děti, tak rovnou můžeš odsoudit asi celý svět. Protože nejsou to jenom kněží, co zneužívají děti. O těch se jenom mluví.

V argumentech s tchýni i chlapem hlavně nepoužívej slova jako že je to sekta, vymývání mozků, že desatero je špatné apod. Tím je akorát naštveš a bude to horší. Argumentuj tím, že chceš dát dětem možnost dospět k víře díky prožitým životním zkušenostem. I když ty to tak necítíš.
co? proc bych se proboha mela ostehovat z Evropy? ja jsem neprijela do anglicky mluvici zeme abych zde vyhledavala jejich nabozenskou kulturu, ja jsem zde prijela za praci, ale tady mi zase pripada, ze nekdo tema odvadi trosku jinym smerem.

přijde mi, že ti vadí vše co je spojeno s církví. A to ať se ti to líbí nebo ne je celá Evropa, Amerika s křesťanstvím spojena. Prostě naše kultura a právo vychází z křesťanských tradic. Jenom u vás se nikdy neslavili Vánoce, Velikonoce? Ale uznávám, že je to odběhnutí od tématu. Jenom jsem reagovala na tu tvojí zjevnou nenávist.

Příspěvek upraven 27.02.12 v 16:12

• Upravit
8780
27.2.12 16:12
Anonymní píše:
me do te doby moje nejlepsi kamaradka,chvili po te co invertovala k cirkvi,rekla,ze pokud nedam sve deti pokrtit,tak z nich budou fetaci apodobne,
vzala si cloveka s kterym spala az po svatbe a samozrejme az po svattbe zjistila,ze je to mile sex s nim,ale nijak vzrusujici,po par letech si nasla milence s kterym to bylo super,to prasklo,ale presto Ti dva spolu zustali a poridili si dalsi dite,kvuli vire,ona je nestastna a zla zenska,kdyz k nim prijdu necitim tam zadnou pohodu ,jenom pokrytectvi
radeji anonymne

To je dost smutné… A od začátku špatně samozřejmě :roll:
Jen dotaz - brali s z lásky, nebo byli kamarádi?

• načítám...
2182
27.2.12 16:14
Jura007 píše:
Lenkaamimi píše:
Matrext: ty teda žiješ v Irsku? To je velice silně katolická země, i mnohem víc než Velká Británie. Jak chceš v takové zemi praktikovat ateistickou výchovu? Nerýpu, jen si to neumím představit - tak se ptám. Manžel je Ir?

Manzel neni ir, ale neznamena kdyz ziji v katolicke zemi, ze budu vychovavat dite ve vire? tady jsou i normalni skoly, pro normalni deti. Kdyz to uz musim takhle napsat.. Tady nejsme v JERUZALEMU!!!!

• načítám...
Anonymní
27.2.12 16:14
Svandu píše:
Anonymní píše:
radeji anonymne
To je dost smutné… A od začátku špatně samozřejmě :roll:
Jen dotaz - brali s z lásky, nebo byli kamarádi?

z meho pohledu kamaradi,on se ji prisel vyplakat na rameno,kdyz mu jina dala kopacky,ji se libil jak je klidnya pohodovy (ve skutecnosti flegmatik a lenoch)

• Upravit
2182
27.2.12 16:15
lucenka píše:
martext píše:
lucenka píše:

přijde mi, že ti vadí vše co je spojeno s církví. A to ať se ti to líbí nebo ne je celá Evropa, Amerika s křesťanstvím spojena. Prostě naše kultura a právo vychází z křesťanských tradic. Jenom u vás se nikdy neslavili Vánoce, Velikonoce? Ale uznávám, že je to odběhnutí od tématu. Jenom jsem reagovala na tu tvojí zjevnou nenávist.

Takze se asi budu muset odstehovat na Mars?

• načítám...
mmonica
27.2.12 16:18

Ja uz k tomu napisi posledni prispevek

Pokud by k tomu melo dojit pouze proto,ze si to preje tchyne,vadilo by mi to a nesouhlasila bych,to je prave ta pretvarka ,podle me

Pokud by to bylo na prani manzela,peclive bych si vyslechla jeho argumenty a pokud by pro me byli prijatelne,souhlasila bych

Vzdyt jste dva lide,kteri se miluji,mete deti,melo by to0 byt predevsim o vas dvou a detech,je to vase rodina a mela by jste spolu mluvit a hlavne vzdy stat jeden za druhym

• Upravit
Lenkaamimi

všechny normální mamčy sem ! která necháte polévat vodou lastní dítě od dědka, který bůhvíco dělá s malými chlapci za plentou ?

já nechtěla být ošklivá, ale když se tu do zakladatelky tak obouváte, tak jsem musela. církev je hnusná instituce a teď se do mě pusťte ! do mě !

Příspěvek upraven 27.02.12 v 16:20

• Upravit
2182
martext píše:
lucenka píše:
martext píše:
lucenka píše:

Takze se asi budu muset odstehovat na Mars?

Ne, opravdu vanoce ani velikonoce neslavim, spis jen kvuli tradici rodiny.
Kdyby bylo na me, neslavim je vubec. Vanoce jen kvuli detem, aby nebyly osizeny.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný