Křest - jsem proti!

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5631
27.2.12 15:45

Zakladatelko, já jsem diskuzi četla a reagovala jako spousta jiných a opravdu se mně nezdálo, že by tě někdo napadal - že tě nechápeme se nediv - řekla jsi tzv. „a“ (svatbou v kostele) a nechceš říct „b“ (křtem dětí). Přesto ti většina z nás - a to i věřících - řekla , ať děti nekřtíš - a to jsi chtěla slyšet, ne? :nevim:
Hrotíš a fanatizuješ tu nejvíce ty. A neber to jako napadání. Kopeš kolem sebe, ale na nepravých místech. :think:

• načítám...
mmonica
27.2.12 15:45

Martex ,koukala jsem,ze jste v Irsku,nevim jak to tam chodi,ale tady v UK jsou napriklad nejlepsi primary skoly ty zrizene cirkvi a deti prijimaji pokud jsou pokrtene,pokud tam budete zustavat,tak bych jeste popidila po tomhle
A tohle je jedina vec na ktere se s manzelem neshodnete a nebo jsou jeste jine problemy,co se tyka jeho viry a tveho ateismu?

• Upravit
2182
27.2.12 15:47
1miss1 píše:
Tak třeba naše celá rodina nejsme věřící, přesto teta sestřenku nechala pokřtít (nevím proč :-D ), ale to, že je pokřtěná, neznamená, že musí mít nějakou víru, chodit do kostela atd atd..

No ale tim krtem to vlastne vsechno zacina, od verici rodiny se to ocekava.

• načítám...
5631
27.2.12 15:47

Tak kdyby zde přítomní věřící byly „vymyté mozky“, tak bys tady dokola jen četla „Musíš je pokřtít, je to tvoje povinnost…“ Ale o „ovečky“ za každou cenu asi nestojí žádná církev. :nevim: Ty ale vidíš a čteš, jen co chceš.

• načítám...
mmonica
27.2.12 15:48
martext píše:
Lenkaamimi píše:
a ještě takový příspěvek pro všechny, které zde prezentují obhajobu křtu a církve : nějak mi u vás totálně schází individualita. zakladatelka zde byla osočena za to, že řekla o věřících lidech " vymyté mozky " ale já kdykoliv jsem se s někým ač nechtěně dostala do sporu ohledně názoru na církve a jejich praktiky, měla jsem pocit, že nemluvím s osobností, ale s lidmi, kteří opakují stále stejná slova, slovní spojení a věty. nezlobte se, ale to " vymývání mozků " mi sedí. to se nedá nic dělat.
Hura, konecne nekdo rozumny!! Kdo vidi to, co jini videt ani nechcou!!!!

ja mam podobne zkusenosti,bohuzel,ale muzu se zeptat,to nahlizis i na sveho manzela jako ze ma vymyty mozek???

• Upravit
1aktak1
27.2.12 15:49
Tak teta se i vdávala v kostele a vážně nejsou věřící, i je teda sestřenka pokřtěná, ale tím veškěré „náboženství“ končí. A co se od věřící rodiny očekává? Tak at očekávají :-) já být Vámi, tak se za věřící rodinu nepovažuji :-)
martext píše:
1miss1 píše:
Tak třeba naše celá rodina nejsme věřící, přesto teta sestřenku nechala pokřtít (nevím proč :-D ), ale to, že je pokřtěná, neznamená, že musí mít nějakou víru, chodit do kostela atd atd..
No ale tim krtem to vlastne vsechno zacina, od verici rodiny se to ocekava.

Příspěvek upraven 27.02.12 v 15:52

• Upravit
8780
27.2.12 15:49
Lenkaamimi píše:
a ještě takový příspěvek pro všechny, které zde prezentují obhajobu křtu a církve : nějak mi u vás totálně schází individualita. zakladatelka zde byla osočena za to, že řekla o věřících lidech " vymyté mozky " ale já kdykoliv jsem se s někým ač nechtěně dostala do sporu ohledně názoru na církve a jejich praktiky, měla jsem pocit, že nemluvím s osobností, ale s lidmi, kteří opakují stále stejná slova, slovní spojení a věty. nezlobte se, ale to " vymývání mozků " mi sedí. to se nedá nic dělat.

Vskutku dechberoucí úvaha :mrgreen: Jak můžeš poznat, kdo je osobnost a kdo nikoliv, podle několika málo řádků na fóru pro matky, jejichž mozková kapacita je omezená těhotenskými hormony nebo vykojeným mozkem (nezlobte se dámy, mluvím o sobě :mrgreen: )? Já teda dokážu o někom říct, že je nebo není osobnost na základě dlouhodobé zkušenosti, případně po tom, co si přečtu nějakou jeho knížku (to v případě, že ho neznám :mrgreen: ). Ale možná jsem moc omezená, že to nepoznám dřív :think:

Pardon, už přestanu být jízlivá, nakojím dítě, uvařím večeři a zavřu se do komůrky :mrgreen:

• načítám...
2182
27.2.12 15:50
mmonica píše:
Martex ,koukala jsem,ze jste v Irsku,nevim jak to tam chodi,ale tady v UK jsou napriklad nejlepsi primary skoly ty zrizene cirkvi a deti prijimaji pokud jsou pokrtene,pokud tam budete zustavat,tak bych jeste popidila po tomhle
A tohle je jedina vec na ktere se s manzelem neshodnete a nebo jsou jeste jine problemy,co se tyka jeho viry a tveho ateismu?

muj manzel, je katolik, ale do kostela nechodi a taky vim, ze mu urciti lidi vadi, terba ti co si mysli jaci nejsou poctivi a dobri katolici, kdyz si mysli, ze pujdou v nedeli do kostela a zbytek tydne delaji intriky a pomluvy. A rozhodne se nechovaji podle desatera.

• načítám...
Anonymní
27.2.12 15:52

Jinak abych trosku to prehodila na druhou stranu
me do te doby moje nejlepsi kamaradka,chvili po te co invertovala k cirkvi,rekla,ze pokud nedam sve deti pokrtit,tak z nich budou fetaci apodobne,
vzala si cloveka s kterym spala az po svatbe a samozrejme az po svattbe zjistila,ze je to mile sex s nim,ale nijak vzrusujici,po par letech si nasla milence s kterym to bylo super,to prasklo,ale presto Ti dva spolu zustali a poridili si dalsi dite,kvuli vire,ona je nestastna a zla zenska,kdyz k nim prijdu necitim tam zadnou pohodu ,jenom pokrytectvi
radeji anonymne

• Upravit
2182
27.2.12 15:54
mmonica píše:
martext píše:
Lenkaamimi píše:
Hura, konecne nekdo rozumny!! Kdo vidi to, co jini videt ani nechcou!!!!
ja mam podobne zkusenosti,bohuzel,ale muzu se zeptat,to nahlizis i na sveho manzela jako ze ma vymyty mozek???

Manzel nikdy o vire nemluvil, nevyjadroval se tak, ze by sem mela pocit, ze ziju s katolikem. Kdyby to praktikoval, tak s nim uz davno nejsem. :nevim:

• načítám...
mmonica
27.2.12 15:55
martext píše:
mmonica píše:
muj manzel, je katolik, ale do kostela nechodi a taky vim, ze mu urciti lidi vadi, terba ti co si mysli jaci nejsou poctivi a dobri katolici, kdyz si mysli, ze pujdou v nedeli do kostela a zbytek tydne delaji intriky a pomluvy. A rozhodne se nechovaji podle desatera.

Takze nemas strach ,ze by krom krestu nasledovalo neco dal ??Podle me Ti jde hlavne o princip a o to,aby neco bylo podle Tebe a ne tchyne,jako ta svatba,ktera Te stve,jak probehla,citim to dobre ??
A co to normalne zkusit takhle rici manzelovi ?

• Upravit
lucenka
27.2.12 15:58

zakladatelko když ti tak moc vadí křesťanství, tak se odstěhuj z Evropy a ne do anglicky mluvících zemí. Protože to jsou země, jejichž kultura a právo vychází z křesťanství.

A jestli odsuzuješ křesťanství kvůli několika kněžím co zneužívali děti, tak rovnou můžeš odsoudit asi celý svět. Protože nejsou to jenom kněží, co zneužívají děti. O těch se jenom mluví.

V argumentech s tchýni i chlapem hlavně nepoužívej slova jako že je to sekta, vymývání mozků, že desatero je špatné apod. Tím je akorát naštveš a bude to horší. Argumentuj tím, že chceš dát dětem možnost dospět k víře díky prožitým životním zkušenostem. I když ty to tak necítíš.

• Upravit
Lenkaamimi
27.2.12 15:58
Svandu píše:
Lenkaamimi píše:
Svandu píše:
Lenkaamimi píše:
tak tam byla byla velká nerozvážnost se nechat přemluvit ke křtu a svatbě v kostele, kde jsi ze sebe udělala věřící. podle mého názoru je to ale celé šaškárna a ze zákona Tě nikdo nemůže nutit nechat na svém dítěti praktikovat cizím člověkem to, co nechceš. ( polévání vodou, zaříkávání ) nemůže Tě nutit tchyně, ani manžel. teď se uvidí, jestli Tě Tvůj manžel nechá rozhodnout jako matku, nebo zda vzniknou spory. Podle jejich hloubky se rozhodni, zda manželství, nebo plné právo rozhodovat o svém dítěti. Držím palce a pokud ustoupíš, tohle bude jen začátek.
Ona ale ze sebe neudělala věřící :zed:
A proč sem pleteš zákon? O ten přece vůbec nejde. Leda tak o Zákon, ale v tomto případě mnohem spíš o evangelium :-)
víš měla jsem na mysli zákon této země, jako paragrafy. jak jsem již napsala, dle mého názoru je vše, co se točí okolo církve šaškárna.
To byla jen taková slovní hříčka, neodpustila jsem si to :oops: Chtěla jsem jen říct, že si myslím, že s legislativou tenhle případ nemá nic společného. Protože křest snad ani žádnou zákonnou úpravu nemá, narozdíl od manželství. Nebo ano? :nevim:

já jsem to pochopila, jak jsi to myslela. původně jsem psala, že nikdo nemá právo provádět na dítěti bez souhlasu matky praktiky typu : křest. nevím, co k tomu víc říct.

• Upravit
14973
27.2.12 15:59

četla jsem jen zakladatelčin příspěvek a příjde mi to teda hrůza 8o jsou to přece i tvoje děti! my jsme teda doma křtění všichni a tak jsem s přítelem debatovala na toto téma i u našeho budoucího dítěte, jako takovou tradici, ale přítel řekl jasně ne, celá jeho rodina je ateistická a nemají k tomu vztah. Proč bych je měla nutit… Řekla bych příteli, že bych tohle rozhodnutí nechala na dětech, jestli si to budou přát ony.

Pamatuju si, když jsem byla na svatém přijímání sestřenic expřítele, bylo jim asi 8 a do kostela a nábženství chodili jen z donucení kvůli babičky, nesnášely to tam. Přišlo mi hrozně nefér, že je tlačí do něčeho, co samy nechtějí :nevim:

• načítám...
2182
27.2.12 16:00
Alichi píše:
Tak kdyby zde přítomní věřící byly „vymyté mozky“, tak bys tady dokola jen četla „Musíš je pokřtít, je to tvoje povinnost…“ Ale o „ovečky“ za každou cenu asi nestojí žádná církev. :nevim: Ty ale vidíš a čteš, jen co chceš.

Prave, ze by to tak melo byt. proc by cirkev mela stat o lhare? Jako sem treba ja? Lhala jsem v kostela, nelhala jsem ale svemu muzi a ani ne sama sobe. Coz by bylo urcite horsi!
Ja nebudu svym detem vykladat, ze vznikly z adama a evy, reknu jim pravdu, jste z opic!!! :lol: :lol: :lol:
Proto j¨sem se zde ptala, zda je mozne se zaclenit, bez souhlasu jednoho z rodicu?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný