Křest - jsem proti!

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6569
27.2.12 23:40

Fanatismus je bezvýhradné prosazování informace bez dostatečných argumentů a důkazů jejich pravdivosti. Jestli se v tomhle nevidíš, tak už nevim…

• načítám...
2182
27.2.12 23:41

UZ SEM NIKDO NEPISTE, STEJNE JEN TAPETE NESMYSLY!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
861
27.2.12 23:41

Hele Martext, klid, nepřeháníš to už trochu náhodou? Já si vzala taky věřícího chlapa, a křtiny našich dětí byly jedny z nejkrásnějších okamžiků:) Hlavně oni se jednou svobodně rozhodnou, zda věřit budou nebo ne. Připadáš mi strašně radikální, promiň, až moc…

• načítám...
6569
27.2.12 23:43

Dej to přečíst manželovi, ju! Dobrou a přeji ti, abys ty své tmavé brýle zahodila a uměla přijmout i jiný názor a pohled! SHALOM!

• načítám...
2182
27.2.12 23:44
ivculka píše:
Hele Martext, klid, nepřeháníš to už trochu náhodou? Já si vzala taky věřícího chlapa, a křtiny našich dětí byly jedny z nejkrásnějších okamžiků:) Hlavně oni se jednou svobodně rozhodnou, zda věřit budou nebo ne. Připadáš mi strašně radikální, promiň, až moc…

a TIM SE MI SNAZIS JAKO RICT, POKRTI SVOJE DETI, BUDE SE TI TO LIBIT???

:pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
  • načítám...
4989
27.2.12 23:45

matrext nedej se :pankac:
si to budu muset docist, to me vazne zajima :mrgreen:

• načítám...
2182
27.2.12 23:47

ADMINE UZ TO ZAVRI !!!!

Proc sem vlastne lezete? Zalozte si svou diskuzi na tema vira!!!
Ale to asi neeee, to by vas mohl taky nekdo napadnout, ze?

• načítám...
4989
27.2.12 23:48
Ester13 píše:
Fanatismus je bezvýhradné prosazování informace bez dostatečných argumentů a důkazů jejich pravdivosti. Jestli se v tomhle nevidíš, tak už nevim…

definice cirkve

• načítám...
2458
27.2.12 23:48

Čistě teoreticky pohled z třetí strany, pořád říkáte že to je věc i manžela a nejen její, ale co ty děti? Pokřtít se přeci můžou nechat kdykoli budou-li chtít což zde již bylo řečeno, proč dělat to rozhodnutí za ně, proč to církev dělá, křtí děti za zády rodičů? Představte si že z nich vyrostou stejní ateisti jako jejich matka, myslíte že je bude zajímat že církvi stačil jako souhlas se křtem sňatek rodičů v kostele? že je pokřtili za jejími zády?

Z takovéhoto jednání okolí může taky pramenit zášť k této instituci. Představte si co bude potom když člověk nenávidicí církev z jakéhokoli důvodu zjistí že je pokřtěn a zjistí li i okolnosti křtu jaké to v něm asi vyvolá pocity? Nevím jestli jsem to napsala srozumitelně, snažím se o pohled z jiné strany. Určitě chápete co tím chtěl básník říci. :mrgreen:

• načítám...
4989
27.2.12 23:54
Gina108 píše:
martext píše:
1miss1 píše:
Trochu OT, ale já myslela, že Vánoce, Velikonoce, narozky atd neslaví je např sekty jako jehovisti a tak… Nebo správně by Vánoce neměli slavit i ateisti??? 8o
to jen aby menekdo nenapadnul, ze vanoce jsou svatky krentaske. :jazyk:
Ale prd křesťanské svátky - normálně je jen křesťani vykradli - původně to byly svátky slunovratu, tedy pohanské no a teď jsme ty svátky zas vykradli my, antikristi a neznabozi a slavíme je po svém :jazyk: :mrgreen:

pravda :palec:

• načítám...
lucenka
27.2.12 23:55
papavlinka33 píše: Čistě teoreticky pohled z třetí strany, pořád říkáte že to je věc i manžela a nejen její, ale co ty děti? Pokřtít se přeci můžou nechat kdykoli budou-li chtít což zde již bylo řečeno, proč dělat to rozhodnutí za ně, proč to církev dělá, křtí děti za zády rodičů? Představte si že z nich vyrostou stejní ateisti jako jejich matka, myslíte že je bude zajímat že církvi stačil jako souhlas se křtem sňatek rodičů v kostele? že je pokřtili za jejími zády?Z takovéhoto jednání okolí může taky pramenit zášť k této instituci. Představte si co bude potom když člověk nenávidicí církev z jakéhokoli důvodu zjistí že je pokřtěn a zjistí li i okolnosti křtu jaké to v něm asi vyvolá pocity? Nevím jestli jsem to napsala srozumitelně, snažím se o pohled z jiné strany. Určitě chápete co tím chtěl básník říci. :mrgreen:

Ale vždyť tady snad všichni psali, že děti křtít nemá. A má to nechat na nich až budou dospělí, jestli se pro nějakou víru rozhodnou.

zakladatelko základní rozdíly mezi nejrozšířenějšími náboženstvími jsme probírali na jazykové základní škole na Praze 5, dokonce se to učí i v dějepisu.

• Upravit
2458
27.2.12 23:55
lucie.t píše:
Gina108 píše:
martext píše:
1miss1 píše:
Trochu OT, ale já myslela, že Vánoce, Velikonoce, narozky atd neslaví je např sekty jako jehovisti a tak… Nebo správně by Vánoce neměli slavit i ateisti??? 8o
Ale prd křesťanské svátky - normálně je jen křesťani vykradli - původně to byly svátky slunovratu, tedy pohanské no a teď jsme ty svátky zas vykradli my, antikristi a neznabozi a slavíme je po svém :jazyk: :mrgreen:
:potlesk:
  • načítám...
7008
27.2.12 23:58

V mnoha ohledech mám na institucializovnou víru také svůj ne moc pozitivní názor, ale řekla bych, že se zbytečně necháš vyprovokovat a jak si myslím, že nidko nemá právo křtít Tvoje děti proti Tvé vůli, tak mám pocit, že takhle vyhrocené názory vedou jen ke zbytečné nenávisti. Ono jedna věc je, že Ty jsi člověk, který má životní zkušenosti a názor si udělal na základě svých prožitků. Myslím, že Tvé děti by měly mít stejnou možnost.

Jinak za mě razantně ne manželovi a potažmo tchýni na křest.

• načítám...
6532
27.2.12 23:58

Kdybych si vzala vericiho muze, tak nejak bych predpokladala, ze bude chtit deti pokrtit a pocitala bych s tim. Cikani veri, ze krest chrani deti pred SIDS. Jsou presvedceni, ze na nekrtene dite muze lehnout duch a udusit jej. Verici lidi chapou krest jako ochranu. Proto s tim tolik nadelaji. Kdyby byla tebou, nevidela bych v tom zas takovy problem. :)

• načítám...
3513
27.2.12 23:59
lucie.t píše:
Gina108 píše:
martext píše:
1miss1 píše:

to by mě teda zajímalo, co má třeba datum 24.12. společného se slunovratem či nějakým pohanským svátkem o velikonocích už ani nemluvím :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný