Křestní jméno pro děvčátko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
936
15.6.23 21:00
@Dee90 píše:
@Anezka1990 Děkuji za názor. Mě se jméno Odeta opravdu líbí, ale taktéž si nejsem jistá, jestli se zvučně k příjmení hodí. Dorotu ne, protože to oslovení Dori/Dory (to je jak u té Izidory), od kterého bychom příbuzenstvo a lidi chtěli odprostit. Jiná záležitost by to byla, kdyby si to dcera (v případě takového pojmenování) sama vynucovala.

Aha, u nas se Dorotkam říká Dotka:)
Tak šťastnou ruku při výběru ;)

• načítám...
2330
15.6.23 21:07

Co třeba Zara nebo La(u)ra? :think:

• načítám...
7354
15.6.23 21:41

Gertruda

• načítám...
38
15.6.23 22:22

Scarlet

• načítám...
MamkaDouDou
15.6.23 22:36
@Chris12 píše:
@Dee90 Apka se ji říká hlavně z me slovenské strany, tam jim před pusu nejde Api, Apča :)A jak říkáte, verze se vykouzlily sami, tak nějak každému jinak :mrgreen:
Taky jsem se ji od narození snažila říkat Poli, ale vůbec to automaticky v té hlavě nenaskakovalo a takhle to nakonec s oslovením dopadlo :srdce:

To znám, mně se před narozením taky líbilo jedno oslovení a neřekla jsem tak dceři vlastně nikdy. :lol:

• Upravit
21
16.6.23 07:35

Isidora/Izidora se mi velmi líbí a jsem ráda, že se tu objevil někdo, kdo má v užším výběru právě tohle jméno. Nepůsobí na mě snahou být jiný za každou cenu, spíš starosvětsky, ale v dobrém smyslu. Patří k dobám dávno minulým, kdy se dávalo, méně, ale přesto dávalo, tak proč ho neoprášit. Chcete jí doma říkat Izi, Izinko, ne Dori, Dorko atd., tak to klidně udělejte, dřív se Izabelám běžně říkalo Belo, Belko, ale dnes je preferováno oslovení taky Izi, Izinko, Izuško. S podobností se jménem syna bych si proto nedělala starosti, když kořen dor/a běžně nepoužíváte, tak se to plést nebude. Teodor a Izidora. Teo a Izi. Hodí se i k příjmení bez -ová. Izidora Gašpar. I ta Odeta dobře jde. Odeta Gašpar, zkrátka v cajku. Obě jsou to pěkná a neotřelá jména, tak se toho neboj. Jsem samozřejmě zvědavá, co s manželem vyberete. A ano, Viktorií a Valérií je dost, Viktorií víc, ale Valerie taky frčí.
Kdybych měla také hodit do placu nějaké tipy ne často dávaných jmen, tak třeba:
Anastázie Gašpar
Rina Gašpar
Dina Gašpar (je teda hebrejské, což ty nechceš, ale má milá oslovení - Dina, Dinka, Dinuška, Dini, Dinulka aj.)
Eliandra Gašpar
Eunika Gašpar
Serafína Gašpar
Sofronie Gašpar (Froňa, Fronka, Frony nebo Sofí, Sofinka, Sofka)
Belinda Gašpar
Klementýna Gašpar
Glorie Gašpar
Garika Gašpar

• načítám...
Anonymní
16.6.23 22:09

Z tohoto výběru asi spíše Odeta. Isidora (se Z se mi to nelíbí) by byla možná zkracována na Doru a byla by považována za Dorotu🤔

Líbí se mi Meda, Nora, Karin, Elvira, Evelina, Antonie.

My máme velmi měkké příjmení a máme doma dceru Alici 😊

• Upravit
1210
17.6.23 00:08
@Yulduz píše:
Isidora/Izidora se mi velmi líbí a jsem ráda, že se tu objevil někdo, kdo má v užším výběru právě tohle jméno. Nepůsobí na mě snahou být jiný za každou cenu, spíš starosvětsky, ale v dobrém smyslu. Patří k dobám dávno minulým, kdy se dávalo, méně, ale přesto dávalo, tak proč ho neoprášit. Chcete jí doma říkat Izi, Izinko, ne Dori, Dorko atd., tak to klidně udělejte, dřív se Izabelám běžně říkalo Belo, Belko, ale dnes je preferováno oslovení taky Izi, Izinko, Izuško. S podobností se jménem syna bych si proto nedělala starosti, když kořen dor/a běžně nepoužíváte, tak se to plést nebude. Teodor a Izidora. Teo a Izi. Hodí se i k příjmení bez -ová. Izidora Gašpar. I ta Odeta dobře jde. Odeta Gašpar, zkrátka v cajku. Obě jsou to pěkná a neotřelá jména, tak se toho neboj. Jsem samozřejmě zvědavá, co s manželem vyberete. A ano, Viktorií a Valérií je dost, Viktorií víc, ale Valerie taky frčí.
Kdybych měla také hodit do placu nějaké tipy ne často dávaných jmen, tak třeba:
Anastázie Gašpar
Rina Gašpar
Dina Gašpar (je teda hebrejské, což ty nechceš, ale má milá oslovení - Dina, Dinka, Dinuška, Dini, Dinulka aj.)
Eliandra Gašpar
Eunika Gašpar
Serafína Gašpar
Sofronie Gašpar (Froňa, Fronka, Frony nebo Sofí, Sofinka, Sofka)
Belinda Gašpar
Klementýna Gašpar
Glorie Gašpar
Garika Gašpar

Wow, Eliandra jsem v zivote neslysela. Libi se mi na tom, jak je to ojedinele a zaroven, kdyz se na to holcicka nebude citit, muze byt tisica Ela.

To mi pripomnelo, ze znamych znami maji holcicku jmenem Jorika. Taky ojedinele a zaroven nemuzu rict, ze by se mi nelibilo.

• načítám...
6942
17.6.23 00:11

Hermína

• načítám...
1210
17.6.23 00:14
@Jeremi píše:
@Lucy75 Tak to už rovnou Dorothea, když mají Theodora. :mrgreen: Jako to má Dagmar Pecková.

To jsem netusila, ze Dagmar Peckova je tak divoka :mrgreen: Je to totez jako pojmenovat bratry Miroslav a Slavomir. :mrgreen:

• načítám...
1210
17.6.23 00:19
@Kelsey píše:
Teodora nebo Klaudie Gašpar. Místo Odeta dát Gita Gašpar. Isidora se mi nelíbí.
Dagmar, Radka, Jarmila, Milena atd. ne. To není vůbec hezké. A v dnešní době🙈. Jak pytel na hlavu si přetáhnout.

Teodora doma uz maji

• načítám...
1210
17.6.23 00:22
@Dee90 píše:
@Kelsey Děkuji za tipy. Jsem haněna už za tu podobnost sourozence s Izidorou, tudíž myslím, že tou Teodorou bychom to totálně „zabili“. Takový styl: nic lepšího nás nenapadlo. Gitu mají psa vlčáka sousedi :) Klaudii možná, za srdce mne to nevzalo.
S tím zbytkem s Váma naprosto souhlasím.

Me teda za srdce vzalo, velmi se mi zvukem libi, ale nechtela jsem dat diteti jmeno s vyznamem kulhava.

• načítám...
2377
17.6.23 11:19

A Kira, jestli tu ještě nepadla.. I když to může být i pes. :mrgreen:

• načítám...
89
17.6.23 20:55
@Dee90 píše:
Kdybychom dali nakonec tu Izidoru, chtěli bychom okolí „naučit“ na oslovení Izi/Izinko apod. Tu tvrdou složku by měla v tom základním tvaru. Stejně jako syn. Na něj taky drtivá většina volá Teo.

Určitě Odeta. Izidora se mi nelíbí a působí na holčičku až moc tvrdě, přeci jen nevíte, jestli bude mít stejnou oblibu ve tvrdých jménech. Mně rodiče daly tvrdé jméno a celý život s tím bojuju. :( (příjmení mám taky tvrdé stejně jako Vy)
A k té „Izi“..v rodině máme Izabelu a právě když ji oslovují Izi nebo Iza, přijde mi to jako nehezká zkratka toho jméno.

Odeta je tvrdší a přesto v sobě má něžnost princezny. :kytka:

A ještě mě napadlo Ester, Lotta

• načítám...
150
18.6.23 16:55

Za mě zní úžasně - Viola Gaspar
Lara Gaspar i Leona Gaspar :mrgreen:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení