Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Izidora ani Isidora se mi moc nelibi, a uprimne mi to na sourozence prijde moc podobne k Teodorovi. Odeta se mi libi vic, i to podle me jde hezky k Teodorovi, i k prijmeni. Klidne bych uvazovala i nad jinym tvarem, Odetta nebo Odette, ale i samotne Odeta je pekne..
Co tak znam ruzne z okoli, takova ty tvrdsi jmena, ktera nejsou uplne basic, tak me napada Rosemary, Zora/Zara, Deborah, Carmen, Amira, Emerson, Ingrid, Elora, Rebecca, Sandra. Netusim, jestli je neco hebrew nebo kdy maji (a jestli vubec) tyhle jmena svatek, ale libi se mi ![]()
My jsme pro dceru zvazovali Croia a Eireann, to mi taky zni hezky, ale rozhodli jsme se pro jemnejsi jmeno.
Bude mit holcicka prostredni jmeno?
My volíme taky takové tvrdší jméno a extra proflakly taky není - Šarlota. U vašeho výběru (samozřejmě jen vaše věc) se mi nelíbí že by obě děti měli koncové - dor - dora ale třeba zrovna je to váš záměr. V anketě jsem tedy volila možnost jine třeba mě napadla Violet, asi proto že by mi doma neprošla 😄
Hezký zbytek těhotenství 🍀
@Dee90 píše:
Zdravím všechny, co právě čtou mé řádky
Termín narození naší dcery je zhruba 20.8. Takže těžko říci, zda to stihne ve znamení lva (jako já, Lucie) či si dá na čas a bude už panna (jako manžel Marek). Syn se narodil přesně na určený termín (Teodor, znamení blíženec). Nemůžeme se definitivně rozhodnout nad jménem. Zde nutno podotknout, že nechceme žádná profláklá a velice častá jména (Sofie, Natálie, Emy, Ely apod). Spíš tíhneme k neobvyklým a možná i tvrdším jménům. Za tu tvrdost jsme haněni u příbuzenstva, že se to k holčičce nehodí, protože holčička. Jenže mně osobně to dobře zní s naším příjmením - Gašpar (všichni tento tvar). Bereme v úvahu vše od významu, původu (nechceme hebrejské), zatížení, iniciály (ať má každý z nás jiné), aby neměla svátek a narozeniny ve stejný měsíc ani nikterak úplně blízko, jak to zní s příjmením i znělost domáckých oslovení a aby se tak nějak hodila k nám do „jmenné rodinné party“.
V předběžném úzkém výběru jsou Iz(s)idora a Odeta. Následovaly ještě Valerie a Viktorie, ale zde vnímáme stálou četnost, přičemž u té Valerie momentálně roste na oblíbenosti (aspoň v našem okolí). Tudíž jsme je tak nějak intuitivně vyřadili. Syn dokola opakuje, že chce Iz(s)idoru. Všechna jména jsme mu řekli pouze jednou.
Váš poznatek, prosím? Ano, jsem si vědoma, že definitivní výběr je na mne a na manželovi. Popř nějaký další zajímavý neotřelý tip? Děkuji
PS: všichni jsme modroocí blonďáci (tzv špinavá blond)Příspěvek upraven 12.06.23 v 13:07
Mně se tedy Izadora ve vašem případě nelíbí z toho důvodu, že je to příliš podobné s Teodorem. Ano, jen v základním tvaru, ale stejně. ![]()
Jinak k tomu příjmení mi nevím proč naskočila Nina. Nina Gašpar, to má zvuk. ![]()
@Payus píše:
My volíme taky takové tvrdší jméno a extra proflakly taky není - Šarlota. U vašeho výběru (samozřejmě jen vaše věc) se mi nelíbí že by obě děti měli koncové - dor - dora ale třeba zrovna je to váš záměr. V anketě jsem tedy volila možnost jine třeba mě napadla Violet, asi proto že by mi doma neprošla 😄
Hezký zbytek těhotenství 🍀
Taky čekáme Šarlotu ![]()
Mně se z toho výběru nelíbí ani jedno. Podle toho, jak píšeš, mi přijdete jako rodina, co unese i něco „silného“, v čem bude znovu R. Co Erika?
Greta. Chtěla jsem ho, ale odradila mě Thunbergerova. Ale třeba vám to nevadí.
Vaše jména se mi nelíbí. U Izi se stejně každý zeptá, jestli je Izabela. Odeta by asi byla lepší, ale nevím no, v Labutim jezeře neskončila moc dobře. A to je asi nejslavnější Odeta.
Tak to je strašně těžké zadání…
a to jsem byla v okolí za exota, že jsem chtěla Alexandru a Ninu
(nakonec k tomu tedy nedošlo).. z Vašich jmen mám osobně osypky,
co Ria? Rita? Zita? Carmen? a nebo jen Dora? nebylo by to pěkné? Dora Gašpar, za mne pecka ![]()
@Santa Juana Greta mě přivedla na Gabrielu. To je hezké jméno, variabilní, svátek má daleko od srpna…
@Lucy75 Tak to už rovnou Dorothea, když mají Theodora.
Jako to má Dagmar Pecková.
@korn123 jee to je hezké, mám v plánu oslovovat ji Lotka ❤️a kdy že se má narodit? Já doufám že u nás už každym dnem 😄 😄
PS : omlouvám se autorce za malé plevelení v diskuzi, jen se zvědavě optám a tiše a trvale zmizím😊
@Payus je to krásné jméno
. Nám se má narodit přelom září/říjen. Jen doufám, že jí nikdo nebude oslovovat Šárko, Šáry, apod..
chceme jí říkat Loty, Lotko, Šájo, Šarlotko a když bude zlobit, tak klasika Šarlota
držím palce, ať vše dopadne dobře a jste obě v pořádku! ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat