Křestní jméno pro děvčátko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
32
15.6.23 15:39

@Anett.taa Wow, děkuji za tip. Moc krásné jméno (aspoň tak to vnímám já), ovšem háček je jen v tom iniciálu. Já L jako Lucie, ona L jako Lora. Proto bychom rádi jména, která mají jiné počáteční písmenka než již máme ( L M T). Jinak třeba pro někoho jiného bude inspirativní.

• načítám...
32
15.6.23 15:52

@Henriettka Děkuji, Ester mi nějak vychází z hebrejského - židovského původu, což moc nechceme. Spíše se orientujeme na řecká- latinská apod.

• načítám...
32
15.6.23 15:55

@svatecnice Děkuji, ale to je úplně mimo náš vkus.

• načítám...
32
15.6.23 15:56

@Hobitka Děkuji za tipy. Mira zní hodně unisex, ale zajímavě. Nicméně je to stejná iniciála jako má manžel, což moc nechceme.

• načítám...
32
15.6.23 15:58

@Kryptozoo Děkuji, Marina začíná stejnou iniciálou jako manžel, což moc nechceme, aby se opakovalo. A Žofii vůbec. Naskočí mi vždy ta věta „uchcaná Žofka“.

• načítám...
32
15.6.23 15:58

@Dalmatinek90 Děkuji, ale ani jedno z napsaných ;)

• načítám...
32
15.6.23 16:09

@Baby007 Děkuji za tip, Erin zní zajímavě, ostatní ne.

• načítám...
32
15.6.23 16:16

@p.Zv. Děkuji za tipy. Jedinou, kterou jsem měla na seznamu já byla Daria, ale s „E“ na konci. Tzn Darie. To se nelíbilo manželovi. Naopak on měl Arianu, kterou zas nechci já. O Medě vím - 1) proč ne je stejná iniciála jako manžel a 2) proč ne je svátek v srpnu.
V květnu se narodily hned 2 Valerie v okolí. Neříkám, že trend oblíbenosti bude tím narůstat. Uvidíme. Vybrat jméno bude asi hodně těžké. Teodor teď mezi miminky frčí. jsem si toho vědoma. Já to jméno plácla před 9 lety, kdy jsme s manželem začínali. Tehda jsem nevěděla, že to tak rozjede. O Izidoře snad nevím, že by někdo měl. O to víc mne v tomto imponuje.

• načítám...
32
15.6.23 16:17

@Urubamba Děkuji, ale má stejnou iniciálu jako Teodor. Takže ne.

• načítám...
32
15.6.23 16:19

@Chris12 Děkuji, Apolenku ne. Asi jste tady většinu vtipně zarazila s tím oslovením „Apka“. Zas na druhou stranu chápu, že to bude vaše jedinečné oslovení, možná i široko daleko.

• načítám...
32
15.6.23 16:22

@Anezka1990 Děkuji za názor. Mě se jméno Odeta opravdu líbí, ale taktéž si nejsem jistá, jestli se zvučně k příjmení hodí. Dorotu ne, protože to oslovení Dori/Dory (to je jak u té Izidory), od kterého bychom příbuzenstvo a lidi chtěli odprostit. Jiná záležitost by to byla, kdyby si to dcera (v případě takového pojmenování) sama vynucovala.

• načítám...
32
15.6.23 16:25

@Kelsey Děkuji za tipy. Jsem haněna už za tu podobnost sourozence s Izidorou, tudíž myslím, že tou Teodorou bychom to totálně „zabili“. Takový styl: nic lepšího nás nenapadlo. Gitu mají psa vlčáka sousedi :) Klaudii možná, za srdce mne to nevzalo.
S tím zbytkem s Váma naprosto souhlasím.

• načítám...
32
15.6.23 16:41

@Gracetheworld Děkuji, zda-li jste to myslela v pozitivním smyslu. Mne až překvapilo, jak jste se trefila do mého výběru, ve kterém byla Vanda a Karla! Jen ty zdrobněliny Vandičko a Karličko

• načítám...
1480
15.6.23 17:02

@Dee90 Apka se ji říká hlavně z me slovenské strany, tam jim před pusu nejde Api, Apča :)

A jak říkáte, verze se vykouzlily sami, tak nějak každému jinak :mrgreen:
Taky jsem se ji od narození snažila říkat Poli, ale vůbec to automaticky v té hlavě nenaskakovalo a takhle to nakonec s oslovením dopadlo :srdce:

• načítám...
5598
15.6.23 17:07

@Dee90 Rozhodně to bylo myšleno vážně. Je to příjemná změna oproti věčným Sofinkám, Emičkám, Eliškám, Matyášům, Tadeášům (a ostatním -ášům). A váš výběr je opravdu zajímavý, jména jsou to neobvyklá, ale jsou sama o sobě hezká i přes tu tvrdost.
Ale souhlasím že ta zdrobnělina u Vandy i Karly by byla zejména babičkami asi hodně používaná.

Ještě mě napadly Amanda, Fiona, Ina/Ida, Izolda, Rea, Zora, Nora, Daniela, Beata, Nina, Alana, Cyrila, Alana nebo Arletta.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková