Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mohla ti tam prasknout nějaká žilka nebo se může začít dělat hemoroid, mně se taky v těhu malý udělal.
Brusek píše:
mohla ti tam prasknout nějaká žilka nebo se může začít dělat hemoroid, mně se taky v těhu malý udělal.
mám ten samý názor
Ahoj,
no normální to není, ale běžné bych řekla ano. Můžeš mít hemeroidy, který se v těhotenství často dělají, nebo došlo při stolici k malé prasklince. Na pohotovost bych kvůli trošce krve na papíru neběžela, až kdyby jí bylo hodně, nebo byla krvavá sama stolice, ale fakt myslím, že je to tou zácpou. Hodně pij, přidej vlákninu, ovoce, prostě to, co Tě projímá ![]()
Mne se stalo to same, a jelikoze me v „te oblasti vzadu
"nic nebolelo, tak jsem sla na pohotovost do porodnice (proste jsem se te krve na papire lekla). Tam zjistili drobny hemeroid (nechapu,vubec nebolel), a poslali me, at si dojdu na chirurgii. Poctive jsem tam sla, ale uz bych to nezopakovala, mohla jsem si to klidne odpustit - pozice "na kocicku“ na luzku v ordinaci pred cca 28letym doktorem .....
nic moc.
Byl tam drobny hemeroid, dostala jsem na domu od sestry 2 cipky a bylo to.
Mě se to dělalo hrozně často. Když jsem šla na velkou, tak pak světle červené špinění, nejdýl tak pár hodin - pak zase nic.
Hlásila jsem to doktorovi - vše shledal v pořádku, že to je hodně častý … prý jsem měla „křehký“ děložní čípek (změna v těhu) a stačil tlak, soulož, gyn.vyšetření a špinění - prostě stačilo málo a nějaká žilečka trochu zakrvácela.
Dostala jsem Ascorutin - vždy, když se to stane, tak si zapít 2ks a kdyby to do 4 hodin neustalo, tak zapít další 2ks.
Vše bylo v pořádku.
Pokud nešpiníš nějak víc nebo dlouho, tak to bude OK, jen to radši nahlaš Mudr., aby to zkontroloval … aby se ti neudělal vevnitř třeba hematom, ten prý může zlobit, ale ![]()
Martasaja píše:
Hodně pij, přidej vlákninu, ovoce, prostě to, co Tě projímá
A aby se to nezhoršovalo, tak po velké „zadinku“ osprchovat…
Také se doporučuje ráno na lačno skenici teplé vody, další rada je švestkový kompot (nebo čerstvé švestky, to je jedno) a myslím, že i slunečnicová semínka (ale tím si jistá nejsem).
A nejlepší je meloun! Ten tě prožene. ![]()
Ahoj
Mam takoví prodlém včera jsem jedla červený meloun a dneska jsem už byla dvakrát na stolici a objevila jsem tam kousky červeného může to být stoho melounu?
Ahoj holky,
Mam podobny problem, ted co jsem zacala uzivat zelezo tak se mi hur chodi na velkou a dnes jsem objevila na toaletnim papire krev a kousek zilky, no trochu to pri tlaceni bolelo a pak asi jen 5 min ted je zas vse jak kdyby se nic nestalo. Nemate nejakou radu co s tim? Jo rodit mam v srpnu.
Prosim o zachovani anonymity je to pro me citlive tema ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Mam podobny problem, ted co jsem zacala uzivat zelezo tak se mi hur chodi na velkou a dnes jsem objevila na toaletnim papire krev a kousek zilky, no trochu to pri tlaceni bolelo a pak asi jen 5 min ted je zas vse jak kdyby se nic nestalo. Nemate nejakou radu co s tim? Jo rodit mam v srpnu.
Prosim o zachovani anonymity je to pro me citlive tema
Měla jsem s tím problém před těhu..někdy i docela dost krve..užila jsem mastičku na hemoroidy, ta stahuje cévy..v těhu nic, což jsem se divila ten tlak atd..ale radím ti tu mast, nebo čípky zkus to vyléčit do porodu..
Já jsem v těhotenství měla brát železo, ale měla jsem po něm takovou zácpu, že jsem myslela, že prasknu…když už jsem po třech dnech a hodině v kuse na wc něco „vytvořila“, šlo ze mě krve docela dost…tak jsem prostě přestala železo jíst a za dva dny byl klid. Mě bylo dobře a na další kontrole na gyndě, jsem měla železo v pohodě, chodila jsem na krev co 3 -4 týdny, kvůli pozdnímu záchytu…tím ti nechci radit, abys přestala, pokud to alespoň trošku jde, železo ber, je to důležitý…zkus si koupit nějakou mastičku na hemeroidy a řekni to i na gyndě, třeba ti poradí doktorka…tak by mě napadlo si konečník mazat vazelínou, at se nevysušuje…
Dle mého to s tím železem souvisí jen okrajově - může za tu zácpu. Krvácení je způsobeno hemoroidama a zácpa je právě zhoršuje. Od zácpy by měl pomoct dostatek vlákniny - jez ovesné vločky, hodně ovoce a zeleniny, případně si kup psylium. Do se dá přidávat do jogurtu apod a chce to hodně pít. Jinak proti hem. se dají koupit čípky a mast preparationH, případně gel z dubové kůry. Na žíly se dá napsat Detralex, ale je docela drahej
Pokud by tě chození na záchod hodně bolelo, nech si napsat lokální anestetikum - mast mesokain, tím si potřeš těsně před velkou zadek a nebude to pak bolet. Jinak omývat studenou vodou - ranky se zatáhnou.
Mně tohle trápilo celé šestinedělí! Taky mi dali v porodnici železo a já zažívala na wc doslova další porody vč. krvácení..
Hodně pomáhá i lněné semínko - namočit přes noc a ráno ten výluh vypít plus semínko sypat do všeho a na všechno co jíš a pořádně rozkousat - nebudeš mít tak tvrdou stolici. Taky mi pomohla kalciová mast na konečník - dobře hojí ranky. Jo a samozřejmě hodně vlákniny a pohanky k posílení cév.. Držim palce, ať tě to brzy přejde. Já jsem se pak na železo vyprdla a od té doby mám klid ![]()
Holky diky za rady, ja myslela ze hemeroidy jakoby vystupuji z konecniku, ale u me nic jsem se koukala a proste nic nikde
a ani to jinak treba pri sezeni nebo tak neboli
jinak piju hodne ted v tech parnech urcite 3-4 litry vody k tomu dopocitejte meloun a tak. S ovocem a zeleninou u nas taky problem nikdy nebyl to my jime furt ve velkem prave, tak si myslim ze za to fakt asi muze to zelezo, no kazdopadne se na gynde zminim a uvidime co s tim
Zakladatelka
Ahoj holky, mam dotaz. Mam od porodu, 9let, hemoroidy. Nekdy v klidu, nekdy o nich vim. Nicmene pred rokem na preventivce u obvodaka jsem se poctive zminila, ze mam jednou za rok kapku krve na toaletaku. A uz me pro jistotu poslal na kolonoskopii. Ta byla bez nalezu (ac jsme o par cm nedojeli az na konec, uz me to bolelo, bylo to bez sedace, ale dr. rikal, ze me trapit nebude, ze mam krasny strevo a jsem mlada (36)
. Dosetreno jeste TOKSem (test na okultko, v poradku, krev 0).Nález tedy jen hemoroidy 3.stupne.mela jsem mesic detralex a klid. Ted po roce zas trocha krve na toaletaku a trochu na povrchu stolice. Jasne cervena krev. Stolice byla objemnejsi ale nebolelo to. Sla jsem k proktologovi, vysetrenim per rectum konstatoval hemoroidy 3.stupne a domluvili jsme ambul. odstraneni. Psala jsem pak i dotaz svymu gastroenterologovi, co mi delal pred rokem kolono a tvrdi, ze dalsi kolono neni nutna. Je tu nekdo, kdo mel krev na stolici a nemel kolono? Jako nechce se mi na ni hned po roce, kot z vlastni iniciativy. Ale zas prece nekdo muze mit hemoroidy a krvacet i z neceho jinyho
to me trochu desi…
Nic me neboli, vyprazdnovani mam ukazkovy, v rodine zatez neni..
Mam takovy trapny problem…
Mam s tim neco delat, resit to ted nejak pohotovosti, nebo az kdyby se to opakovalo, nebo je to normalni?? Jinak zadne problemy nemam, ani me to neboli.
jsem v druhem trimestru, poslednich par dnu mam zacpu. Dneska po velke kdyz jsem se utrela, tak bylo na papire trochu cerstve krve