Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky.malinkej má 6týdnů a dobře 3 týdny už nám ustavičně pláče.Mylseli jsme si ,že to jsou prdíky,tak dáváme kapičky a probiotika,ale nic nazabírá..proto jsem šla k doktorce..té se to taky nezdálo a proto nás poslala na moč..byli jsme celkem 3×,jednou mu vyšel zánět..podruhé skoro nic a tedka měl v krvi krev zjištěnou..chtěla jsem se zeptat,jestli s tím nemáte něktrá zkušenosti..dokrtorka říká,že je to normální..u novorozenců ano,ale po 6ti nedělí?furt pláče a je dost vidět,že ho něco bolí..vždycky jako by ho chytla křeč nebo začlo něco bolet..poradte..
![]()
Tak u miminka nevím, ale já sama mívala krev v moči a teď jsem pravidelně sledovaná na nefrologii s ledvinami, kde mi pravidelně odebírají moč a vyšetřují. Tuším že mi na to tehdy nasadili i ATB, tak jestli malej taky nebude mít nějaký zánět a třeba ho to při čurání bolí, proto ten pláč…Nechala bych ho na moč určitě vyšetřit znova. Není nic horšího, než když my mamče nevíme, co ty naše drobečky trápí, když nám to ještě neumí říct. Přeju ať je maličkej brzy fit!
Jo a ještě píšeš, že mu jednou vyšel zánět - byl na to tedy přeléčený a dostal ATB? A v jakých časových odstupech byly ty testy dělaný, že další vyšel negativní? Zánět totiž sám od sebe asi nevymizí…
Dobrý den,
4r kluk dneska přiběhl že čůrá červený, tak mi to ukázal a opravdu taková narůžovělá moč. Čůrání ho prý nebolelo.
Dost mě to vyděsilo. Prvně volám doktorce, ale ta tam dneska není. Takže projíždím google a zjistila jsem že červená řepa to může způsobit. Kluk snědl večer hodně červené řepy. Je to možné, že je to z toho? Stalo se to někomu?
K dr. půjdem v pondělí
![]()
@TereuliJa normální..když jsem měla mačingovou, čůrala jsem řepnou šťávu:-D a nelekni se, až půjde malý na velkou, bude to skoro černé ![]()
Uf, uf
Jako řepu jíme častěji ale nikdy jsme si toho nevšimli
Tak díky bohu. Děkuji za uklidnění
![]()