Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,mám problém a nevím si rady mám sedmitýdení dvojčata Honzíka a Terezku a Honzík už dva dny má rýmu a kašle mám strach aby to nebyl třeba naběch na zápal olic
a když s ním půjdu na pohotovost tak aby se my nevismáli že jsem hysterka nemáte některa vzkušenosti co s tím mám radši jít
má normoš 37 nesípe ale ten kašel je takoví dusiví a docela dost mu odsaju z nosánku a rýmu začímá mít i Terda
asi ano no kdyby něco tak na pohotovost můžu kdykoli že
děkuja moc
ahojky, muj broucek se leci jiz tyden, nejdriv jsem mu davala na rymu morskou vodu a na kasel sinecod, poradila mi to doktorka, no a ve stredu uz mel takovy dusivej kasel tak jsem se dostavila k doktorce a dostali jsme antibiotika. S takto malymi mimci radsi k doktorce, protoze i kasel muze zpusobit dost neprijemnosti.
je takoví unavený moje první dcera také marodila tak si myslím jastli to nechytl od ní přitom jsem jí k nim nepouštěla mýslela jsem když kojím tak že nemůžou onemocnět
ahoj ja taky plne kojim, jsme po dvou ockovani a presto se to stalo, takze ted se to lepsi, snad to bude ok, protoze podat mu leky nebo odsat z nosanku to je nadlidsky vykon ![]()
no u takhle malého prcka bych byla na pozoru, pokud nemá teploty tak vydrž do pondělí ale pak bych nechala poslechnout. Malé to skoro pokaždé spadne na průdušky a teď dostala i atb
ale lepší než aby se to rozjelo ještě víc. Kdyby měl teploty tak určitě na pohotovost. ![]()
Jinak na kašel jsem dávala mucosolvan sirup nebo hedelix a na rýmu mořskou vodu. Ať je brzy líp.
ja k těmhle dvoum uzlíčkům mám ještě 3 letou dceru a ta ja teda divoch jestli ty dva budou taky takoví tak mě odvezou
já na rýmu mám libenar je docela dobrej dávala své tříleté ta jako mimino nebyla nikdy nemocná a ty dva jsou ještě o měsíc dřív ale dohnali to hned ani se nemuseli dopejkat a už mají čtyři kyla
a jen teda - u takových prcků to většinou právě tím, že jsou „ležáčci“ trvá dýl - bohužel ze mě mluví bohaté zkušenosti.
V tomhle počasí holka marodí non-stop
Pokud nejsou teploty a neni to sípot, tak bych počkala, pokud teploty jsou, možná bych tu pohotku zvážila (ale asi až při vyšší..)
Tak jsme dva dny na tom úplně stejně malá Kami (8týdnů) má rýmu (ale neteče nám z nosu, takovou tu uvnitř nosohltanu) a kašle…došla jsme do lékárny a máme hedelix, ale myslím, že jí nedělá zase dobře na žaludek…strašně se kroutí a pláče. Teplotu nemáme
takže čekám jak se to vyvine, protože u doktorky bude hodně nemocných dětí a tak se mi do toho reje bacilů moc nechce…
tak držím palce, asi toho teď bude hodně ![]()