Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Me takhle zacina u male opruzenina.A zabira kombinace rybilka a bepanthen.
to ne normálně tepláky bodíčko mikinu a kombinézu… nijak zvlášto ho nenabaluju vždy mu hodim kombinézu na věci co má přes den na sobě a je ve fusaku a ted jak je tepleji ho nepřikrývám dekou když mrzlo tak jo. Takže si nemyslim že by byl zapařenej… ![]()
Kattko bepanthen a rybylku kombinuji od jeho narození… ted poslední dva dny to dělám ale nic nezabírá spíš mi přijde že se to horší.......
Příspěvek upraven 04.03.10 v 21:10
Ahoj..Emička měla dvakrát plísňovou vyrážku,napřed červené pupínky,ty pak splývaly ve skvrny a na skvrnách se udělaly bílé tečky..Pomohla mastička s antimykotikem - Imazol,předepsala nám ho dětská dr.Jestli se dá volně koupit,nevím..
Jinak používáme Bepanthen,masti nestřídám.
No on má ted jen červené vystouplé pupínky… Kde bych si mohla něco načíst o té plísnové vyrážce? jako nějaké obrázky jak to vypadá?
Nám hodně pomohl Bepanthen a za pár dní to bylo zase úplně v pořádku.
no ten já používám pořád právě proto mě překvapilo že se mu tam udělali ty červený pupínky..
musí ho to pálet chudáčka proto je možná přeseden víc neklidný..... ![]()
cerveny zadecek muze mit i z jidla jak kaka.. neco co mu vadi.
Imazol jsme taky pouzivali kdyz byl malej hodne zapruzenej z nemocnice, kde nam dali debilni pleny, a da se koupit volne v lekarne, ale dle me se smi pouzivat asi jen dvakrat denne, netusim. mazali jsme na noc a za chvili byl pokoj…
Ahojky! malýmu se začaly dělat taky pupínky, ale v tříslech. nebyly skoro vidět, byly spíš patrný na dotek. Zkoušela jsem všechno možný Imazol, bepanthen, nejakou mastičku od b(už si nepamatuju)a rybilkou mažeme normálně. Každou z těch mastiček jsem zkoušela tak týden, abych tomu dala čas. A k mému velkému překvapení mi zabrala až jako poslední ta rybilka. Ale je fakt, že po každym přebalení jsem mu dala opravdu silnou vrstvu. Je taky možný, jak píše Hanule, že se zapařil, je teď mnohem víc teplo. Můj malej (bude mu 5měsíců) to měl asi před měsícem. To byly celkem mrazy, jenže těžko říct, jestli je to to samý
Takže jsem ti asi moc nepomohla, že? ![]()
Míšo,zadej si do vyhledávače plenková dermatitida..Vyjede Ti to spoustu odkazů..Začíná to červenýma pupínkama a ty postupně můžou přejít až v plísňovou vyrážku,kterou měla malá.My jsme s tím byly u dr.Malá to měla v takovém stadiu po ATB.
Ahojky, ja jsem na tom stejne, jestli Ti muzu doporucit, tak ja pouzivam klasicky detsky pudr Avril, je to v pohode a ma zadecek uplne cisty, jen mu zadecek minimalne 2× denne sprchuji hrozne to miluje
šmarjá než jsem to dopsala, tak konverzace jaksi postoupila. Ale na červený pupínky a hodně velký opruzeniny ten imazol opravdu dobře zabírá.
tak nevim jestli se ti vazne nezaparil…ted jak bylo tech 10 stupnu tak se kamosce pulrocni syn taky v kombineze a fusaku opotil a osypal…ja uz do fusaku kombinezu nedavala jak bylo krasne…ted uz zas davam teda..dneska bylo 3 stupne. ale nevim…snad to bepanthen spravi at je to co je to ![]()
Prosím poradte mi!! mám syna 4 měsíce a doted měl zaddeček absolutně bez problému, ale ted poslední 2 dny má okolo řitního otvoru červené pupínku a pod pytlikem taky mažu ho rybylkou a občas bepanthenem a ubrousky používám pamperssensitive a to už od narození… Plinky mu měním často tak 5-7 denně podle toho jak kaká
a zadeček mu nechávám větrat ráno i večer koupeme každý den dělám něco špatně ?? nebo čím to je?? Zabírá nějaká lepší mast??