Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak este jedno SORRY za spatnu Cestinu
.
Mam takovu prosbicku: ne muzem vybrat jmeno pro mimi, bude to kluk, myslim o Tomas a Maxim. Chtela jsem zeptat, jake mate asociacе s temito jmeny? Tchyne tlaci na Davida, ale mne moc libi Maxim a nebo Tomas… Tak nevim
![]()
Ahoj, Maxim i Tomáš se mi líbí. Tchýni doma řekněte, že jméno může maximálně navrhnout, ale vyberete si sami. Vy jste rodiče, dítě bude vaše, nikoliv její
. Držím palce při prosazování.
Maxim je takový "zahraniční ,ale hezký,Tomáš-pohoda mezinárodní ,David se mě osobně nelíbí
Určitě si vyberte podle sebe,kdybych to měla konzultovat se svou rodinou tak se jim taky pořád něco nelíbí tak jsme se vůbec o tom nebavili vybrala jsem Martina a na porodním sále to ještě změnila na Marka
n a zvykli si všichni .
Tak v prvni rade - tchyne vam do jmena nema co mluvit. A Tomas i Maxim jsou pekny… a jestli nevis tak vyber co ma dal svatek od narozenin
![]()
A asociace - tak Maxima zadnyho neznam (coz je taky dobrej parametr-na hristi kdyz zavolas nepribehne nekolik kluku, ale jen ten tvuj
), taky bych se asi ridila trosku i tim jak to sedi k prijmeni. A Tomas je pekny jmeno, da se pekne zdrobnovat a tvarovat ![]()
Ahoj, jména záleží jen a jen na vás. U nás bylo „vzrůšo“ při druhém miminku, protože jsem všichni na J, moje matka na mě tlačila, aby se malá jmenovla Julie, či Johanka, mě se od samého začátku líbila Magdaléna, Madlenka. S tímto jménem jsem přišla, ještě před těhu, že budeme mít jednou Madlenku a taky to bylo jedinné jméno, na kterém jsme se opravdu všichni (tím myslím, syna, manžela a mě)shodli od samého začátku. Naši to nezkousli do dneška, mama jí schválně říká Magdičko, protože ví, že se mi to takhle nelíbí. Do porodu jsme říkali, že jméno ještě vymýšlíme, že se nějak jmenovat bude a hotovo. pak jsme jen rozeslali sms a bylo ![]()
Mně se víc líbí Max, ale i Tomáš je pěkný - jen jich je poslední dobou čím dál víc. Hlavně, aby se to k sobě hodilo s příjmením, věřím, že nakonec vyberete ![]()
S tchýně si nic nedělej, mohla si udělat „svýho“ Davida, ne? Moje tchýně to ale taky pořád zkouší, prý „hlavně, ať to není to, to a to; jé, to nedávejte a mně by se líbilo tamto“…
Teď už je to čistě na vás ![]()
Ahojky, ono taky hodně záleží na příjmení. Aby to k sobě sedlo a i dítku se to dobře vyslovovalo.
A je to Vaše dítko a ne dítko tchýně! Takže souhlasím s holkama ![]()
Ovšem i Davidek je moc krásné jméno ![]()
Mně se líbí obě ta jména. Maxim je pro mě takové zvučné jméno a Tomáše mám synovce a bráchu. Obě jsou to pěkná jména. Já bych dala Maxima, je to originální a tolik jich tu neběhá
A tchýně si může škubnout nohou. Opravdu nepochopím, že člověk, co do toho nemá co mluvit, tak mluví.
A hlavně děkuju za svoji tchýni, protože vím, že si tohle nikdy nedovolí.
Příspěvek upraven 07.03.10 v 09:39
A co se líbí manželovi? Určitě dejte něco, co se líbí vám, ne tchýni… My jsme z tohoto důvodu prohlásili, že jméno je tajné a nikomu ho neřekneme - přesně jsem věděla, že když nezvolíme klasika jméno typu Tomáš, Lukáš, Martin, tak by nám do toho kecali. Když už se tak jmenoval, neříkal nikdo nic ![]()
Tomáš je pěkné jméno, ale nedala bych ho, protože je jich hrozně moc. Skoro mi přijde, že kdo nemůže vymyslet žádné jméno, dá nakonec Tomáš
![]()
A ať se to hodí k příjmení, ať třeba jméno nekončí stejně jako začíná příjmení…
Jméno miminka si dejte určitě podle sebe.My ,tj.babi a děda,říkali miminku Jaryn
,samo,že se jmenuje podle rodičů Lukášek,ale Jája se ujal tak,že i tatínek prohlásil,že mu toho Jardu měli dát,moc mu sedí. ![]()
Ajojki,
Primeni mam Svobodova, tak mimi - Svoboda
. Jak ja rozumim v Cechach - nic zvlastniho.
Tak to by byl Tomas Svoboda, nebo Maxim Svoboda. No tak ja jsem cizinka, a tchyne mne snazi jako naucit jak a co je v Chechach spravne a nebo spatne
. Na maxima rekla, ze vsechni budut rikat Maxim Gorky, jako ten rusky spisovatel.....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jsem z toho strasne nastvana…
A manzelu libi Alexandr, jenom ne libi Sasa. jen Alex
.
AHojky tak tchýni byhc poslal někam je to vaše dítko ne její.Já si do jména taky nenechám mluvit a už vůbec ne od tchýně.Ta svoje děti měla a jména si mohla vybrat tak co by diktovala mně:)
Jinak já bych dala Maxim.Tomášku všude běhá hodně moc ale Maxin se jen tak nevidí,můj známý má Maxmiliána k příjmení Doležálek a taky to nezní nijak staršně.Takže za mě Max je to originální a pak třeba na písku když zavoláš Maxi přijde ten tvůj chlapík za to když zavoláš Tomášku může jich přiběhnout víc:)
Ahoj, jméno vyberte podle sebe a na tchýni se vyprdněte. Nám do toho taky kecala. Pořád chtěla Julii
my měli připravenou Martinu a to nemohla zkousnout. Nevíme proč, nikdo v blízké ani vzdálené rodině jméno Martina neměl. A nakonec máme syna Daniela
prostě jsme řekli, že to bude Daniel a basta.
A k tvému příjmení mi víc sedí Tomáš ![]()
Svobodka píše:
Ajojki,
Primeni mam Svobodova, tak mimi - Svoboda. Jak ja rozumim v Cechach - nic zvlastniho.
Tak to by byl Tomas Svoboda, nebo Maxim Svoboda. No tak ja jsem cizinka, a tchyne mne snazi jako naucit jak a co je v Chechach spravne a nebo spatne
![]()
![]()
. Na maxima rekla, ze vsechni budut rikat Maxim Gorky, jako ten rusky spisovatel.....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
![]()
![]()
![]()
![]()
A manzelu libi Alexandr, jenom ne libi Sasa. jen Alex.
A Maxim Velčovský jí nic neříká-to je moc hezký chlap.
Ono se to tchýni zdá asi moc „ruský“ -lidi mají předsudky pořád.PS:Tvoje čeština je fakt dobrá-Já mám tchyni z Ruska po 40letech pořád hroznej přízvuk a česky skoro nepíše ![]()
pavlak5 píše:Svobodka píše:A Maxim Velčovský jí nic neříká-to je moc hezký chlap.
Ajojki,
Primeni mam Svobodova, tak mimi - Svoboda. Jak ja rozumim v Cechach - nic zvlastniho.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A manzelu libi Alexandr, jenom ne libi Sasa. jen Alex.
Ono se to tchýni zdá asi moc „ruský“ -lidi mají předsudky pořád.PS:Tvoje čeština je fakt dobrá-Já mám tchyni z Ruska po 40letech pořád hroznej přízvuk a česky skoro nepíše
Dekuji moc krat!
![]()