Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojky
tak tohle jsem řešila taky. Anička mi to dělala taky. vždy se napila, pak se odtrhla a začala se vztekat. ale nebojte, přejde to. u nás pomáhalo pořád střídat prsa dokola. u nás to trvalo asi 3 týdny,a bylo to o nervy,ale vydrželi jsme to.
takže moje rada zní - střídat prsa pořád dokola
![]()
Holky, tohle téma se tady řeší pořád dokola, říká se tomu „bojkot kojení“, zkuste to zadat do vyhledavače.
Světlana
zrovna to taky probirame a timhle si projde asi kazda ![]()
nedavno zde bezela diskuze https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahoj,
tohle jsem řešila (a už zas řeším) tak, že si s děckem pohodlně lehnu a nechávám to celé na něm - jen ho na začátku přiložím, když se pouští a vzteká, je to jeho věc - a prs si potom sám najít umí. Většinou si k tomu vezmu knížku a čtu si. Někdy ho překulím přes sebe a nabídnu druhou stranu - ale zas nic nevnucuju a nechávám to na něm. Když se nenají, bude mít hlad - a hlad je nejlepší lékař (tedy co se nechutenství týče). ![]()
Nam pomahalo taky stridat prsa, treba po minute leve-prave-leve-prave… je to o zblbnuti, ale do tydne byl klid.Tak vydrz! ![]()
Ahoj. Syn taky řval a nechtěl sát, trvalo to pár dní, pak jsem zjistila, že mu lezly zoubky, asi ho bolely dásně. Pak zase pil normálně. Bylo mu asi 8měsíců. Vyrdž.
Ahoj, jenom se chci pridat do klubu. My jsme tohle taky resili, ale nastesti se to stalo asi jenom jednou a trvalo to asi tyden. Broucek si to ted ale zase vynahrazuje na prikrmech, uz je uspesne pres 2 mesice odmita ![]()
Ahoj!! Ja se taky pridavam
U nas tohle trvalo prvnich 6 tydnu a ted nam to zaclo znova a to jsem si myslela, ze uz je s tim konec. Je to opravdu o nervy, uz to trva tyden. A jeste ke vsemu si kojeni vyzaduje co hodinu max dve. V noci kojim tak po 3 hodinach. Asi se nam k tomu jeste pridam spurt, jinak nevim. Je to fakt vysilujici.
Ja mam za to, ze my jsme to taky meli v obdobi spurtu a bylo to sileny … hlavne holky vydrzte!!!
Ahojky,
Jája se někdy při kojení kroutí a vzteká a to tehdy než se mléko spustí a když je nedočkavý. Pak cítím, že se mléko spustilo a je klid a jen sosá.
Měli jsme ale taky 2× strašný křik a odmítání prsa. Ale nechala jsem ho vyřvat, až měl veliký hlad, tak se napil. Chce to jen vydržet, však on si nedá mlíčko vzít, když tak se napije později.
V období růstového spurtu mu zase vydilo, že po nějaké době to mléko už tak rychle do pusinky nestříká a to se taky vztekal, když jsem ho dala i druhému prsu, tak spokojeně pil.
Pa Kati
Taky se pridam - Eliska mi zacala kricet u kojeni asi pred 5 dny, predchozi 2 mesice se kojila vicemene v pohode. Je to tim, ze ji zacina pracovat brisko. Nekdy ceka, az se ji to tam u:,–(i (slysim, jak brisko pracuje) a pak pokracuje. Ale posledni dobou zacne rvat jak na lesy po chvilce kojeni a nechce pit. Musim ji nosit, az to prejde. Taky mi zacal pekne srkat a poustet si tak do briska vzduch. Nepomaha ani nove prisati, ani nova poloha, ani prazdnejsi prso. Kdyz krici, proste musim prestat kojit a nosit ji na rameni do doby, nez si odrihne a nez ji boleni prejde…
Ahoj! Me hodne pomohlo kdyz jsem si malou vzala do loznice a kojila ji v leze a hlavne v klidu. Vadi ji uz i televize i kdyz je sotva slyset. Vzdycky se povstekala a chvilema napila. Tentokrat to u nas trvalo 10 dni. Ja mam s kojenim porad nake problemy, chce to vydrzet, vzdy ta krize trva nekolik dni a pak je na cas klid. Dneska se kazdy kojeni chechta, chvili pije a pak se zacne hrozne smat
No je to sranda s detma, ze ![]()
mate radu? muj 5mes syn zacina vyvadet pri kojeni, spise odpolednim, chvili pije, pak se propina pousti a krici zase se prisaje a tak furt dokola.
diky za rady