Problémy s přisátím...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
9.10.07 16:19

Problémy s přisátím...

Holky, potřebuju radu…
Mám dvanáctidenního kluka a nejde nám kojení. Nechce se přisát, přitom bradavky mám normální. Prostě mi přijde, že je línej. Pořád by chrupal, na kojení se mi sám vzbudil jednou, jinak ho musím budit. :roll:
Před kojením se ho snažím pořádně probudit, přebalit a někdy i schválně rozbrečet, aby se pohnul k akci. Dokonce jsem zkusila i odstříkat a navnadit ho mlíčkem ze stříkačky přímo do pusinky, ale to funguje jen někdy.
Mám už tříletou dceru, kterou jsem kojila rok a půl a úplně bez problémů, tak už nevím, co jiného vymyslet. Neporadíte mi? :wink:
Budím ho jednou za 3 - 4 hodiny a vypadá to, že snad ani nemá hlad. Pořádně se napucne tak jednou za den, jinak spíš zahání žízeň.
Dík za radu! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
292
9.10.07 18:16

ahoj,

tak to bude tezka rada…

ja bych asi nebudila a nechala vyhladovet…proste bych kojila,az si dite rekne,podle jeho „hodin“ a ne podle prirucek co 3-4hod…

Mela jsem neco podobneho…se synem (nyni ma 26mes)…a ted i dcera(cca 2m) je spavec…
Spi celou noc (od 20hod do 7hod rano) bez kojeni,pak se napraskne a spi dalsi tri hodky…no a pak se dopiji treba i co 3/4 hod … ale pripada mi,ze taky jenom tak zuzla,ale asi je to moje zdani a asi toho i z toho zuzlani vypije dost,protoze si nekolikrat ublinkla a to dost mleka…
Obe deti mi pribyvaly (sice ne nejak zavratne,kandidati na Mischelin to nebyli,ale v norme to bylo)…byly spokojene,hodne curaly…tak jsem to neresila…
Musim priznat,ze se synem jsem mela strach,jestli to neni spatne,ze takhle neji pravidelne,ale u Katky uz jsem v klidu…kdyz synecek prezil :lol:

no a kdyz jsem se snazila je budit a krmit pravidelne,k nicemu to nevedlo…skoro se nedaly vzbudit,moc toho nevypily,presne jak pises ty.....

tolik ma zkusenost.....
Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
9.10.07 18:19

jo a jeste jsem chtela pripsat,ze obe deti byly takove od narozeni,snad jen prvni dva dny se samy budily i v noci…a vsechno to skoncilo u syna vekem 4mesice,kdy se naopak zacal budit casto a vyzadoval kojeni i v noci a i pravidelneji pres den…pak kolem sedmi-osmi mesicu jsem vstavala i 10× za noc…

U dcerky ocekavam stejny vyvoj…

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
9.10.07 19:10

Díky!

Tak tos mě uklidnila, že v tom nejsme sami. Jinak za těch 12 dní si o jídlo řekl jednou, napadlo by mě všechno, ale že nebude mít zájem, to teda ne… :cry:
Jinak vydrží bez jídla i 12 hodin, ale to zase nevydržím s nervama já! 8O
Mám obavy, aby nebyl dehydrovaný, o tvorbě mlíka škoda mluvit…
Zítra jdeme k doktorce na převážení a pro radu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
9.10.07 19:41

hmm,tak uvidis.....hlavni je,jestli bude pribirat a taky je dost hlavni ukazatel curani…aby ta moc nijak nepachla nebo nebyla prilis zluta…

uvidis,co na to doktorka…

ja jsem to u synka konzultovala s mamkou,je detska sestra v nemocnici na detskem oddelelni a prave mamka mi rikala,ze nektere deti jsou proste takovi spavci…

a o tvorbu mleka jsem se bala taky…pres den,jak je vzuru a „vysava“ me,tak mam pocit,ze mleko uz nemuze byt zadne a v noci,jak nepije…tak jsem si pripadala jak Dolly Buster :wink: … no ale ted ve veku 2m to je uz jaksi v normalu,Katusce to staci a vypada spokojene…

Preju,at jste v pohode!

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17873
9.10.07 20:03

ahojky, 12 hodin bez jídla u týdenního (ani mnohem staršího) dítěte teda v pořádku není - rozhodně budit aspoň po třech hodinách! Jsem mamina čtyř dětí, dvě starší jsem kojila do dvou let a teď dvojčátka, kromě toho dělám pět let laktační poradenství.
Je spavý kvůli novorozenecké žloutence? Některé děti prostě spavé jsou, můj nejmenší (Jindříšek z těch dvojčat) byl taky spavý a teď zas Zuzanka, jsou malincí, ve 3 měsících 3,5 kila, taky budím v noci, spali by klidně 7 hodin. Normálně u starších, normálně přibírajících dětí - tři čtyři měsíce - už je v pořádku, když v noci spí 4 - 6 hodin, ale takhle malé miminko potřebuje kojit minimálně 8× za den, přimlouvala bych se spíš za 10 kojení za den. jak přibírá a roste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
9.10.07 23:01

Honzík dělal to samé taky tak dva týdny, ale měl silnou žloutenku a pak mu zjistili chudokrevnost. Jak se uzdravil, tak řval jak pardál a hlásil se o jídlo jako kdyby se musel najednou dokrmit.
Já být tebou, tak sleduji plinky, pokud jich je 6 a víc počuraných za den, tak hlady nestrádá. Doktorce bych to určitě řekla, mě se zdá taky divné u tak malého miminka, že vydrží 12 hodin spaát a nepapat.
Každopádně ti přeji ať jste zdraví a ať je to pouze spavé miminko, to by ti mohla leckterá maminka závidět. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.10.07 09:50

Tak nevím...

Žloutenku jsme neměli, porod normální… :nevim:
Už se zase 9 hodin nechce přisát, dokrmuju stříkačkou, ale to je málo a teď ji dokonce odmítá úplně.
Těch plínek měl včera určitě víc než šest, ale dneska už asi těžko, z čeho taky. :roll:
Každopádně za dvě hoďky razíme k doktorce, tak dám vědět, jak jsme dopadli. :?
Zatím díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
13.10.07 19:14

Ahojky!

Tak jsme bohužel nedopadli dobře…
Honzík začal mít křeče a odvezli nás houkačkou na neonatologii do ČB, už leží 3 dny na JIP a já pro něj odstříkávám mlíčko. Teď už je stabilizovaný, ale 2 dny to bylo kritické. Má bakteriální infekci (velmi podobné zápalu mozkových blan), ta nechuť k jídlu byl jen průvodní jev.
Tak prosím opatrujte svoje mimíšky a važte si, že jim chutná…
Já bych kojila třeba každou hodinu, jen kdyby byl s námi!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
13.10.07 19:45
:(

Moc vám držím palečky, ať je Honzík brzy v pořádku a jste zase všichni doma. Hlavně, že už je z nejhoršího venku. Sice jsem čekala, že Honzíkovi asi něco bude, ale že to bude až tak hrozné, to mě vůbec nenapadlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17873
13.10.07 20:23

Sanys, MOC vám držím palce, jsem ráda, že je Honzík už stabilizovaný, určitě to dobře dopadne!!! Myslím na vás moc, máš těžký start, ale bude zas líp, uvidíš! Myslela jsem si, když jsi sem nepsala, že se asi něco děje, tohle mě teda nenapadlo, i když ten nezájem o mlíčko byl netypický.
Jsi statečná mamina, že odstříkáváš, není nic lepšího - obzvlášť v případě zdravotních potíží miminka - když má maminčino mlíčko. Nemáš možnost si půjčit v nějaké velké nemocnici elektrickou odsávačku na obě prsa? Ve vaší situaci by ti určitě ušetřila hodně času a námahy oproti ručnímu odstříkávání. K zapůjčení je například v Thomayerově nemocnici v krči v Praze, ale to je pro tebe asi daleko. Podmínky půjčení najdeš případně na www.kojeni.cz. Není mmožné, aby tě přijali k Honzíkovi? Bylo by to jednodušší kvůli přepravě mlíčka a asi by ti bylo i líp, kdybys mohla být u něj, ne?
Budu na vás moc myslet!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
13.10.07 22:15

Teda Sanys,

drzim hrozne palecky,at jste brzy zdravi! Jsi statecna,ze to tak zvladas,i to odstrikavani…
Cekala jsem taky na zpravu,jak jste dopadli…jen tohle jsem necekala…
Drzte se,hlavne ze se jeho stav uz lepsi!

Ted me mrzi,ze jsem ti psala,at to tak nechas…jenze u nas to tak fakt funguje a obe deti si rady pospi…musim priznat,ze mne moc nenapadla takova komplikace …

Myslime na vas.

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.10.07 13:05

Holky děkuju za podporu!!!

Byl to šílený stres, ale už je líp. :)
Koupila jsem narychlo elektrickou odsávačku Medela Swing. Je supr, mlíčko se daří, dokonce zvyšuji produkci… :D Bez ní by to asi vůbec nešlo.
Honzík se nám pomaloučku lepší, zatím s ním být nemůžu, je v inkubátoru, samá hadička. Ale už mu dávají moje mlíčko, zatím 12 kubíků za hodinu.
Hlavně po dvou dnech izolovali kmen, takže bojují přímo proti těm potvorám.
Už má i vnější projevy, sem tam se protáhne, reaguje na bolest a brečí. Dneska čekáme na výsledky testů, jestli je nemoc na ústupu, držte nám palečky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17873
15.10.07 13:58

Sanys, to jsem ráda, že se to obrací k dobrému :wink: Věřím ti, že stres musel být hrozný, nic podobného jsem nezažila, i když dvojčata jsem měla taky pár dní v inkubátoru, ale to jen pro nedonošenost, zdravotní problémy neměli. Stejně jsem si připadala tak nějak „prázdná“. Máš možnost Honzíka denně vidět?
Jsi fakt šikulka s tím mlíčkem, já pak přišla na adresy, kde se dají el. odsávačky vypůjčit, z celé ČR, ale to až po přečtení tvé zprávy. Kdybyste to někdy někdo potřeboval, najdete pronájem odsávačerk na www.medela.cz, zrovna v Českých Budějovicích je taky.
Teď má Honzík asi sondu na příjem tvého mlíčka, ne? Až bude schopný sát, doufám, že jsou osvícení a budou krmit stříkačkou nebo jinak alternativně. Mně se právě pokazilo sání u Zuzanky častým dudlíkem a teď máme velké problémy, z prsu saje špatně a denně ji dokrmuju ze stříkačky, i když jsme dudlík zrušili. Tak vám držím palce po všech stránkách !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
15.10.07 15:07

Sanys, moc na vás myslím a držím palce!

Vše se v dobré obrátí, uvidíš! Zatím to zvládáte skvěle!

http://sirmi.ic.cz/smajl/14.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna