Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký den,
Chtěla bych zeptat, zda máte někdo zkušenost se srovnáním deformované hlavičky bez helmicky. Bohužel jsme to začali řešit až teď ve 3 měsících, fyzio a cvičení, ale nevím, jestli je reálné tohle ještě vylepšit pouze polohováním
Já nevím, ale mě to přijde v pohodě. Tohle je v pohodě. Dcera měla šišatější a v roce byla úplně plešatá a měla hlavu úplně v pohodě.
Nevidím nic dramatického
věřím, že se to cvičením srovná.
Je to chlapeček nebo holka?
Sestra to měla u holek “horší” a dostaly helmičku. Ale po 3 měsících cvičení a konzultace s fyzio a na plagiu…
Tohle na helmicku není ani náhodou..
Nás nejmladší měl hooodne placatou hlavu. A chtěla jsem helmicku. Každý se mě na tu jeho placatou hlavičku ptal.
I jednou na pohotovosti, kde jsem byla kvůli horečce se mě ptali zda to budu řešit.
Nicméně fyzioterapeuti dva mi to rozmluvili.
Neurolozka taky. Řekla mi nevýhody helmicku na psychomotorický vývoj a že se to srovná.
Já tedy ji věřila, i když mě to hlodalo hodně. No a jsou mu 2 roky a hlavička se mu doopravdy srovnala. Až lidí co ho neviděli třeba rok koukali. Říkali: ty jo, on už má tu hlavičku úplně normální a tak.
![]()
@kavenka doufám, je to právě chlapeček takže by to bylo dost vidět ![]()
Zrovna ted řeším podobnou vec. Najdi si plagio.cz . Tam pisou, ze se to do ctyr mesicu neresi vubec, jen polohovani. A helmicku nejlepe do pul roka, ale muze se dat i ve 14 mesicich, ale zase max do 18 mesicu.
@Alojska já čekám do pátého měsíce jestli se to nezlepsi a pak bysme případně dali helmu… Podle fyzio je to tak střední deformita.
Jenom mě štve naše doktorka, která mi na to řekla jen že to je dobrý, jiní to mají víc ![]()
Myslím, že hlavičku má úplně v pohodě. Můj syn měl placatou na dvou stranách když se narodil. A to hodně. Neřešili jsme to nějak, bylo nám řečeno že se to upraví. A upravilo, zůstalo to minimální a to zakryli vlásky.