Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat mam dceru 1,5 rok má s bývalým partnerem mame bohužel střídavou péči po 2 týdnech má jít dneska k němu nevim jestli to cítí ale začala dneska plakat a vztekat se myslíte si že to dělá protože k otci nechce? Nešlo ji ani utišit pohádkou kterou miluje a tak jsem si ji vzala do ruky a chodíme po bytě a snažím se ji zabavit dekuji za odpověď
Děti pláčou a vztekaji se
může to být cokoli, bacil, zuby, může cítit i nervozitu z tebe.
Pro tak malý dítě musí být střídavka hrozná..
Střídavá péče po 2 týdnech u takového prcka mi přijde šílená
.
Proč proboha máte střídavou péči na tak dlouho? To je strašné u takového prcka. Dala bych tak 3-4dny… když už.. osobně bych vůbec nedávala střídavku u takového malinkého dítěte… spíše víkend u otce, několik odpolední nebo tak nějak… takto jste se dohodli? Kdo to vymyslel?
@KKK85 píše: Více
Tak i asymetrická pece muze být klidně v režimu střídavé péče, takže problem neni ten nazev, ale ty dlouhé úseky.
@xavierka píše: Více
Určitě ano, na druhou stranu jsou oba rodiče stejně, tak by měli mít i oba svůj čas s dítětem ![]()
No, ja bych rekla, ze pro dite je strašný, když se mu rodice hadaji a bojuji proti sobě a je úplně fuk, jestli jsou oficiálně spolu nebo se tomu říká střídavá péče nebo výhradní péče a styk
@Dahlia0409 to jo, ale přijde mi spíš, že je to udělané právě pro ty rodiče, aby jeden z nich náhodou nebyl s dítětem o trochu víc než ten druhý. Přitom dite potrebuje stabilní domov a ne pendlovat propo takto malé.
Myslím, ze začíná docházet k období vzdoru + celá ta situace kolem.
Jsme s manželem spolu, ale dcera začala být od roku vztekloun a začala se projevovat.
Jasně, to chápu. Někdy bydlí třeba kousek od sebe, jindy dist km, takže i to dost udělá. Jen mi přijde nefér, aby měl otec dítě méně jen proto, že je to otec. Je stejný rodič, jako matka. Samozřejmě v situaci, kdy se o dítě taky příkladně sám stará.
@Paní.Norrisová píše: Více
Mám stejně starého syna a taky se vzteká, navíc je ve znamení berana a to jsou tvrdé palice
![]()
To chces od nas slyset, at ho tatinkovi nedavas? Ne, ma na to pravo, o sve dite pecovat a vychovavat ho. Tohle sis mela rozmyslet, nez se z nej stal ex. Ano, dite tim nejspis trpi a trpet bude, ale jen diky Vam dvema. ![]()
Ne, dite potrebuje stabilni prostredi, co se vztahu tyka, to, jestli se tem presunum rika styk, stridava pece nebo třeba pravidelné jezdeni na chatu, chalupu nebo k babičce, uz neni podstatné.
Promiň, ale na znamení zvěrokruhu nevěřím. Dcera beran není a je tvrdohlavá dost.
Má 3 roky a je pořád tak nějak střídavě oblačno. ![]()