Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Klídeček, pracují ti hormony. Uvidíš, že se to všechno srovná.
Ale teda vzít novorozence na 5 hodin ven bez tebe abys mohla nakojit je s prominutím na facku. Já jsem ráda, když si manžel vezme dítko ven sám ale vždy se domluvíme na čase, kdy mají být doma a manžel to naštěstí respektuje a chápe. Zkus mu v klidu vysvětlit proč, oni jsou chlapy občas mimoni.
V klidu to zkoriguj, ale nešil, nebo si dítě už nikdy ven nevezme a ty budeš zase šílet, že máš dítě na krku jen ty a on nepomáhá.
Není to žádný myslitel, ale nebude v tom zlý úmysl.
Já bych to nehrotila. Buď má mimino hlad a pak ječí a partner si to už příště nedovolí, a nebo v klidu spí a těch 30 ml trochu zapláclo žaludek.
Ty si doma odstříkej a hodně se napij, přijede ti hladové mimino. A využij čas ke spánku…
Tady to je samej přítel apod, to se dnes už lidi neberou? Nebo to je kvůli dávkám a je zde jen bílý odpad? ![]()
Za 5 hodin by mi nejspíš explodovala prsa. Byla bych na něj pěkně naštvaná.
Na konci píšeš, že ti s malou nepomůže a když ji vezme ven tak je to zase zle.
jako chápu, že takhle malé mimco 5 hodin pryč je trochu blbé, ale určitě to neudělal schválně a sama jsi mu dala mléko, tak se prostě šel s malou projít abys mohla odpočívat. Nesil a až přijde, v klidu si s ním promluv. A buď ráda, že mladou vzal ven. Jinak i takhle malé dítě, zvlášť v tomhle hezkém počasí, může být venku klidně celý den. Dokonce bych řekla, že hodinář procházky za den je málo.
@karkarka píše:
Za 5 hodin by mi nejspíš explodovala prsa. Byla bych na něj pěkně naštvaná.
Tak existují odsávačky… Dokonce se dá odstříkat ručo fučo (I když to trochu bolí…)
@roba18
Já vím, jenže, když mi řekne, že jde na dvě hodky a je z toho pět hodin tak mám prostě nervy na pochodu, obzvlášť když nemá malá přísun jídla a vim jak po dvou hodinách bez prsů dokáže vyvádět. A určitě pracují i hormony, slyším venku brečet cizí dítě a svírá se mi žaludek, když nemám zrovna malou u sebe 🤷♀️.
@Anonymní píše:
@roba18
Já vím, jenže, když mi řekne, že jde na dvě hodky a je z toho pět hodin tak mám prostě nervy na pochodu, obzvlášť když nemá malá přísun jídla a vim jak po dvou hodinách bez prsů dokáže vyvádět. A určitě pracují i hormony, slyším venku brečet cizí dítě a svírá se mi žaludek, když nemám zrovna malou u sebe 🤷♀️.
tak dostala flašku co jsi připravila a spí dál uklidni se a přítele pochval jinak za měsíc budeš zakládat diskuzi že se nestará a nezajímá
Pan otec nejspíš moc nemyslel, ale dítě je asi v pohode, kdyby řvalo hlady, tak se nikde necoura a domu to bere tryskem. Ty se zklidni, je jasný, že to s Tebou mlátí, ale jsou to hormony. Všichni se musite s novymi rolemi sžít ![]()
@Anonymní píše:
@roba18
Chápu Te, ale když teď na něj budeš hnusná, tak ti s malou už tuplem nepomůže. Je to těžké vím. Ale prostě to musíš příště nějak líp vykomunikovat. ![]()
Jo, taky mě přítel vším sr** a trvalo to dýl než šestinedělí. Zpětně to přičítám nevyspání a nějaké formě poporodní deprese (kromě podráždění jsem byla také úzkostlivá, náladová atd.).
@Modesta píše:
Tak existují odsávačky… Dokonce se dá odstříkat ručo fučo (I když to trochu bolí…)
Ja třeba odsávačku doma ani neměla
vzít chlap kojené dítě ven na několik hodin, má po návratu na hlavě pánvičku.
Pak se tu píše, jak se nemají s chlapů dělat nesveprávní blbečkove, ale to je dost těžký, když se tak chovají.
Holky, já už jsem z přítele úplně na prášky.
Od narození malé mi vyloženě leze na nervy a se*e mě snad všechno co udělá. Vůbec nerespektuje to co mu ohledně malé říkám.. Treba dneska vzal malou na procházku, což je fajn.. Jenže je jí 16 dní, je plně kojena a nechodím s ní zatím na žádné dlouhé procházky, vždy tak hodinku, hodinku a půl. Říkal, že jsou tak za dvě hodinky doma, malá usnula ve 12, kojena byla naposledy v 11:30, odsala jsem mu trochu mléka do lahve pro případ nouze a několikrát jsem mu vysvětlila aby ji tu lahve jen tak necpal a přišel s ní domu, když začne brečet. Co myslíte? Jsou 4 hodiny a on je teprve někde na cestě a domů to má minimálně ještě 40 minut, lahve ji samozřejmě vecpal a ještě čekal moji pochvalu.. To, že je malá venku 5 hodin a bez kojení mu asi přijde v pohodě ( v lahví bylo mléka minimálně max 30 ml). A je toho daleko víc, pořád jenom knoura jak je nevyspalej, že malá brečí a budí se, neustálá se mě ptá proč a čeká, že na všechno mám správnou odpověď. Když nás pustili z porodnici tak prospal celý den, protože den předtím byl zapijet, z práce se vrací kolem 19 h a prakticky mi s malou vůbec nepomůže.. Mám takové obavy, že šestinedělí spolu prostě nezvládneme