Krize v manzelstvi, rozdeleni prace

Anonymní
19.8.14 22:55

krize v manzelstvi, rozdeleni prace

Maminky odhodlala jsem se vložit sem svůj problém, třeba se najde nějaká mamka, která je na tom podobně já prostě nevím co dělat.
S manželem máme krizi už delší dobu. Dnes přišel z práce, vzal si na celý den malého. Já jsem vyjímečně nezůstala doma a nesmýčila a nevařila, ale potřebovala jsem něco nakoupit a tak jsem se vrátila z obchoďáku až večer. A dostala jsem sprďana jakto, že je doma takový bordel, že on si vzal malého já měla uklízet… Prostě nevím co dělat, připadám si jak robot, manžel si trvá na tom, že když jsem na mateřské úklid je moje práce, vaření také, když jsme se poznali byl to normálně samostatný muž, nyní argumentuje, že chodí do práce. Mám kamarádku, vše je také na ní, ale s tím rozdílem, že muž hodně vydělává a jezdí na exotické dovči a ona si to vynahrazuje, že se odmění může si koupit co chce… To u nás je ekonomická situace špatná, manžel pracuje 8 hod v práci, doma po nocích a stále jsme v mínusu v kontokorentu, vždy to spolkne auto nebo nějaká složenka, na dovolené v zahraničí jsme nikdy nebyli i ta v čr je pro nás ekonomicky náročná…Takže i nedostatek peněz… Jinak když chci jít na aerobik, malého si beze všeho vezme a pohlídá to mi nevyčítá… Průšvih u nás je, že já mám i problém s jeho rodinou, hodně to tam skřípe, jsou prostě hodně hodně jiní…U nich doma otec absolutně nic nedělá, je to autorita, nikdo se mu neodváží nic říct, a fiasko bylo, když např. malý mu vzal nůž ze stolu, já vařila čaj otočila se, nůž malému rychle sebrala a tchán řeči jakože malý není šípková růženka aby se píchl!!! (protože jak jsem se dozvěděla od manžela aby to nebylo na něm, že on udělal chybu, kdyby se to stalo někomu jinému, tak by ho seřval…) ale tchyně prostě nic neřekla…pro mne naprosto něco nepochopitelného… no takže tak… Takže krize jak blázen toto nám také nepřidá a já už nevím co dělat… Taky mi třeba manžel normálně řekl, že jde na pivo s kamarádkou o které vím, že se mu líbí.. no a od té doby je to také dost na houby…chtěla bych vědět co by na to řekl on kdybych šla na kafe s nějakým kamarádem… jinak taťka je to vzorný a malý ho miluje…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
19.8.14 23:02

To znám, ale je to na domluvě..
Já když chci něco podělat, tak prostě domluvíme- hlídá já si uklízím.. Když chci někde jít- což neni tak často, tak to ví, že hlídá a já jdu někde!!ví, že nepracuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
19.8.14 23:10

Je to víc problémů dohromady. Asi nejzávažnější je to, že jde s kámoškou na pivo. To moc klidu do vztahu nevnese, co!? Měl by od tebe vědět, že si nepřeješ, aby taková posezení praktikoval, neboť ty je také nepraktikuješ, nebo máš začít? Možná, že ho na základě této skutečnosti tvé „nákupy“ a pozdní příchod znejistil (co když jsi náhodou byla také někdy s někým na kávě, stejně jako on s kámoškou na pivu :! :| ), a proto ten sekec za nepořádek doma. To mi dává smysl.
Přestože jistě existují muži, kteří když přijdou z práce radostně přiskočí k dřezu a začnou odmývat nádobí a pilně uklízet, žádného takového neznám :D
A pokud někdo pracuje 8 hodin v práci a pak po nocích doma a přesto je stále v minusu, tak něco není v pořádku. Patrně nepracuje tolik, kolik tvrdí…
A záležitosti s tchánem či tchyní házej za hlavu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
19.8.14 23:19

A proč jsi mu neřekla, že si potřebuješ něco zařídit? Jak dlouho jsi doma? To Ti vadí až teď, že se musíš starat o dítě a obstarat celou domácnost? Vždyť jste si to museli na začátku nějak nastavit, ne? Nikdy jsi mu nezkusila nechat na víkend dítě, se seznamem běžných prací, které má udělat? Já tyhle chlapy co si myslí, že se ženská na rodičovské dovolené jen valí miluju. Ale s tím jsi si ho asi brala, ne? Ne nadarmo se říká, že si máš pořádně všímat jak funguje partnerova rodina, protože ten vzorec on přebírá… Ale zase to není žádná extra hrůza, zkus si tu přečíst nějaké diskuze o tchánovcích tady ;) To že Ti o kamarádce řekl, bych brala jako plus. Horší by bylo, kdyby tvrdil, že jde s kamarádem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.8.14 23:19

A proč si zcela nevinně s nějakým kamarádem neskočíš třeba na kafe? nemyslím dělat naschvály to ne, ale třeba by to tobě udělalo dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
19.8.14 23:31
@LadyLada píše:
Je to víc problémů dohromady. Asi nejzávažnější je to, že jde s kámoškou na pivo. To moc klidu do vztahu nevnese, co!? Měl by od tebe vědět, že si nepřeješ, aby taková posezení praktikoval, neboť ty je také nepraktikuješ, nebo máš začít? Možná, že ho na základě této skutečnosti tvé „nákupy“ a pozdní příchod znejistil (co když jsi náhodou byla také někdy s někým na kávě, stejně jako on s kámoškou na pivu :! :| ), a proto ten sekec za nepořádek doma. To mi dává smysl.
Přestože jistě existují muži, kteří když přijdou z práce radostně přiskočí k dřezu a začnou odmývat nádobí a pilně uklízet, žádného takového neznám :D
A pokud někdo pracuje 8 hodin v práci a pak po nocích doma a přesto je stále v minusu, tak něco není v pořádku. Patrně nepracuje tolik, kolik tvrdí…
A záležitosti s tchánem či tchyní házej za hlavu ;)

Když mu bude příkazovat jestli smí chodit na pivo s kamarádkou nebo ne, tak bude akorát naštvaný a bude to dělat na just nebo tajně :nevim: A vyhrožování tím, že to bude dělat zakladatelka, to vztahu nepřidá už vůbec.
Asi je to o tom, jaká máme která zkušenosti :D Podle mě byl naštvaný, protože čekal, že když pohlídá ona uklidí a pak zjistil, že hlídal vlastně „zbytečně“ :think: Ale to si tu můžeme debatit hodiny, důvod ví jen on :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.14 23:40

Děkuji za odpovědi. Nevím asi jsem si to zavinila sama, ale nevím jak se to stalo… Právě jsem to s tou rodinou napsala, protože je mi to jasné, nicméně, partner se ze začátku choval jinak v uklízení, ale je fakt, že když jsem byla rizikově těhotná a nemohla nic dělat došlo k první krizi, doma vše hořelo a on nechápal a on přeci pracoval…Co se týče práce, myslela jsem si já naivka, že ho předělám, muž je velmi schopný ve svém oboru, ale když mu říkám, přesně jak píšete, že asi není něco v pořádku, když tolik pracuje a sotva poplatíme z kontokorentu složenky a nemáme ani na dovolenou, řekne mi že jsem sobec, že jsem si měla vzít boháče a že on to takhle dělal vždycky a že v práci mu nepřidají… a že když jsem tak chytrá ať jdu vydělávat a onže pujde na mateřskou…on se nedokáže ocenit, to je ten problém :( což je bohužel také důvod proč se často hádáme, např se cítím trapně, když mi mamka koupí oblečení a já na něj nemám, mezi kamarádkami na MD si připadám trapně dnes jsem potřebovala nutně nové boty a koupila jsem si to z kontokorentu :( vím, že se snaží, máme hypotéku já nevím kde je chyba…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.14 23:42

@LadyLada vidíš to mne vůbec nenapadlo, že by mohl žárlit

• Citovat
  • Upravit
4624
19.8.14 23:48

@Fikta přikazovat nikoli, jen, jestli se mu bude líbit, když by se chovala stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
19.8.14 23:48
@Anonymní píše:
@LadyLada vidíš to mne vůbec nenapadlo, že by mohl žárlit

Jsem o tom přesvědčena ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.14 23:52
@Fikta píše:
Když mu bude příkazovat jestli smí chodit na pivo s kamarádkou nebo ne, tak bude akorát naštvaný a bude to dělat na just nebo tajně :nevim: A vyhrožování tím, že to bude dělat zakladatelka, to vztahu nepřidá už vůbec.
Asi je to o tom, jaká máme která zkušenosti :D Podle mě byl naštvaný, protože čekal, že když pohlídá ona uklidí a pak zjistil, že hlídal vlastně „zbytečně“ :think: Ale to si tu můžeme debatit hodiny, důvod ví jen on :)

Ono už to s náma zamávalo, já jsem mu řekla dnes v afektu ať si za ní táhne a že ho nesnáším, protože jsem se cítila fakt jak nějaká služka :,( samozřejmě víte jak já to vnímám? Prostě utíká za freee svobodnýma kamarádkama co nemaj žádný ještě opravdový starosti, dokonce je je jich víc, jedna mu zase píšě a průšvih je já už mu nějak přestávám věřit a navíc jeho největší koníček, klábosení u piva s kamarády i kamarádkami pro mě nějak začíná být nepřekonatelný problém, protože já už s nima ani nemohu chodit, protože mne to přijde jako naprostá ztráta času a raději bych čas využila smysluplněji a nechápu jak může tohle někoho naplňovat :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.14 23:55

A do toho moje máme se zdviženým prstem řekne a takového člověka sis vzala já ti to říkala…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.14 00:07

Děkuji všem za příspěvky s migrénou jak blázen jdu spát a nevím co bude dál, protože nevím jestli se tohle dá ještě slepit fakt… jsme prostě každej uplně jinej a jsme spolu hrozně krátce, takže až teď a hlavně s narozením broučka když jsme museli začít fungovat uplně jinak to prostě vyplavalo napovrch… na začátku jsme si s mužem říkali, že bychom nikdy rodinu malému nerozbili, jenže jeho požadavky na mně, už začínají být neúnosné a do toho všeho po celodenním zápřahu aby ženská byla ještě milenka plná energie, že… jenže on to prostě nechápe, on nechápe mne a já asi nechápu jeho, protože on na vše pohlíží jaksi jinak než já… takže já fakt nevím… tohle už jsem cítila po porodu, chyběla mi psychická opora, nějaké uznání.. ne prostě to byla automatika, ženská přeci automaticky porodí, kojí atd…

• Citovat
  • Upravit
31672
20.8.14 01:39

No tak pivo s kamarádkou bych neřešila, to snad není trestný, upřímně trochu nechápu vztahy, kde je to nastavený tak, že vznikem partnerství zanikají kamarádská kafíčka s opačným pohlavím :nevim: já si ráda zajdu občas na kafe i s bývalým(opravdu jen na kafe, do podniku typu kavárna, mc donald..) a s kým chodí na pivo partner, to nezkoumám, věřím mu :nevim:
ten úklid, tam je to složitější, přiložit ruku k dílu by určitě měl..tedy přihlédla bych k tomu, jakou má práci, to jsi tuším nepsala. Mít doma horníka, přišlo by mi to, jak se stará o dítě, až jako „nadstandart“, a autoaticky bych počítala, že doma prstem nehne, stejně tak jako když mám přítele, který má fyzicky i psychicky velmi nenáročnou práci, jen si tam chodí „odsedět hodiny“, tak mi přijde automatické, že domácí práce, veškeré, děláme min. půl na půl, možná tak 60-70:30-40 v partnerův „prospěch“, zatímco on sedí na zadku, část času kouká na televizi, já stojím půl odpoledne u houpačky na hřišti, lítám za dětmi, oblékám vzpouzející se batole, apod. mít člověka, který v práci 8 hodin těžce fyzicky pracuje, tak v pauzách, kdy si děti hrají, luxuju, meju nádobí, vařím, gruntuju, takhle k tomu nevidím důvod, a radši odpočívám, a nabírám síly na další lítání za dětma 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
20.8.14 02:04

Podle mě na to koukáš trochu černě. Můj manžel je také jeden z těch mužů, co počítá, že když pracuje, tak žena se stará o domácnost. Před dětmi s domácností pomáhal, teď maximálně když jsem nemocná, má víc práce. S dětmi nepomáhá skoro vůbec. Respektive pomůže jen když potřebuju něco opravdu nutně vyřídit typu doktor, úřady… Kdybych šla při jeho hlídání na nákupy, tak je taky naštvaný. A věř, že není v mém okolí jediným chlapem, který to tak má. Občas mi to taky přijde dost sobecké a mrzí mě, když slyším od kamarádek, jak jim muži pomáhají, ale na druhou stranu má zase jiné kvality, které jiní muži nemají. Nikdo nejsme dokonalí.

Já jsem se naučila s ním trochu bojovat a nepolevovat, jakmile má řeči, že něco není podle jeho představ, tak to udělám za podmínky, že udělá taky něco on a takto nám to funguje. Když je nějaká krize, upustíme páru, vysvětlíme si to… Taky jsme měli děti poměrně po krátké známosti, takže pořád vztah pilujeme, ale věřím, že je to na nejlepší cestě najít společnou harmonii ;) Jen musí chtít obě strany.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky