Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, rozvádím se se svým manželem, se kterým mám dva malé kluky, 2 a 5 let..už asi 4 měsíce mám nového přítele, zatím spolu nebydlíme. Jen tak randíme a někdy u nás přespává, trochu ho straním mých dětí, ale to z toho důvodu, že manžel tahá ze staršího syna, zad k nám chodí a poštvává ho proti němu.. nemůže se s tím smířit, že já jsem si taky někoho našla..takže spíš z tohotu důvodu zatím moc přítele a děti nespojuju, ale vím, že bych měla, chtěla bych počkat, až budeme definitivně rozvedení a budeme mít vše vyřešené..přítel je celkem mladý, s dětmi to umí, má je rád, byl to můj kamarád i před vztahem s ním, takže ho znali i předtím, ale teď je to prostě jiné a nepřirozené, nějak nevíme, jak do toho..jak jste si zvykali na tuto novou situaci??
dejte si načas.. neuspěchat to… ona se ta pravá chvíle ukáže.. mmchdm, divně si připadá asi každý, kdo děti seznamuje s novým partnerem.. my jeli párkrát na výlet, pak u mě chlap sem tam přespal.. ale tak nějak fakt nenásilně.. kluk pochopil a problém mu to nečinilo.. ![]()
@martina.se píše:
dejte si načas.. neuspěchat to… ona se ta pravá chvíle ukáže.. mmchdm, divně si připadá asi každý, kdo děti seznamuje s novým partnerem.. my jeli párkrát na výlet, pak u mě chlap sem tam přespal.. ale tak nějak fakt nenásilně.. kluk pochopil a problém mu to nečinilo..
Haha koukám, že jsem napsala něco podobného
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, rozvádím se se svým manželem, se kterým mám dva malé kluky, 2 a 5 let..už asi 4 měsíce mám nového přítele, zatím spolu nebydlíme. Jen tak randíme a někdy u nás přespává, trochu ho straním mých dětí, ale to z toho důvodu, že manžel tahá ze staršího syna, zad k nám chodí a poštvává ho proti němu.. nemůže se s tím smířit, že já jsem si taky někoho našla..takže spíš z tohotu důvodu zatím moc přítele a děti nespojuju, ale vím, že bych měla, chtěla bych počkat, až budeme definitivně rozvedení a budeme mít vše vyřešené..přítel je celkem mladý, s dětmi to umí, má je rád, byl to můj kamarád i před vztahem s ním, takže ho znali i předtím, ale teď je to prostě jiné a nepřirozené, nějak nevíme, jak do toho..jak jste si zvykali na tuto novou situaci??
Rozvod definitivně vše vyřeší jen naoko-moc bych nespoléhala, že to po něm bude s tvým exmanželem jiné
…takže spíše než jestli jsi nebo nejsi rozvedená, bych se dívala na to, jak se ti zdají kluci, jestli jsou srovnaní se změnami a mají nakročeno k tomu, aby tvého přítele přijali (myslím, že tím, že ho znají, tak máte hodně dobrou výchozí pozici) ![]()
@Anonymní píše:
promluv s mužem - zkus to rozumně - pokud chce něco vědět at se zeptá tebe a ne syna, že si s ním ráda jako s dospělým promluvíš, ale děti at do toho netahá.
Zase na druhou stranu je normální, že táta chce vědět, kdo se bude pohybovat v kontaktu s jeho dětmi, taky by jsi nerada dávala děti k ex, kdyby žil s povětrnou drogověchtivou ženštinou??
@pohledzdruhestrany píše:
Zase na druhou stranu je normální, že táta chce vědět, kdo se bude pohybovat v kontaktu s jeho dětmi, taky by jsi nerada dávala děti k ex, kdyby žil s povětrnou drogověchtivou ženštinou??
ale je pětiletý syn relevantní zdroj informací? To se přes děti řešit nemá, pokud ten muž chce něco vědět at se zeptá jí ne dětí.
@jdukolem píše:
ale je pětiletý syn relevantní zdroj informací? To se přes děti řešit nemá, pokud ten muž chce něco vědět at se zeptá jí ne dětí.
a co by se dozvěděl přes její růžové brýle od ní? že je to konečně ten nejlepší chlapo na světě co má všech x P pohromadě, tak minimálně se může zeptat jestli na něj neřve, nenadává mu a tak podobně, nějaký základový signály, tak snad primárně žena by měla vědět jak vytěžit všechny možné zdroje informací, samozřejmě citlivě ![]()
a co by se dozvěděl přes její růžové brýle od ní? že je to konečně ten nejlepší chlapo na světě co má všech x P pohromadě, tak minimálně se může zeptat jestli na něj neřve, nenadává mu a tak podobně, nějaký základový signály, tak snad primárně žena by měla vědět jak vytěžit všechny možné zdroje informací, samozřejmě citlivě
mám jiný názor.. pokud se dítěti doma nedaří, někdo mu „nadává“ nebo na něj řve pak se to dozvíš i jinak než vyzvídáním a vyptáváním..
hele jsou v rozvodovém řízení, pro děti nesnadné období tak proč jim ještě přidávat? Počítám, že tatínek se nijak taktně nevyptává - myšleno nenápadně, když to ten pětiletej má potřebu doma hlásit..
za mě at se dospělí servou a staví na hlavu a odráží ušima - jejich věc ale tahat do svých sporů a do svých nejistot děti je trestuhodné.
@jdukolem píše:
- mám jiný názor.. pokud se dítěti doma nedaří, někdo mu „nadává“ nebo na něj řve pak se to dozvíš i jinak než vyzvídáním a vyptáváním..
hele jsou v rozvodovém řízení, pro děti nesnadné období tak proč jim ještě přidávat? Počítám, že tatínek se nijak taktně nevyptává - myšleno nenápadně, když to ten pětiletej má potřebu doma hlásit..
za mě at se dospělí servou a staví na hlavu a odráží ušima - jejich věc ale tahat do svých sporů a do svých nejistot děti je trestuhodné.
ale jo jasně máš v zásadě pravdu, ale bejt to v mém případě bez ohledu na správnost, asi bych se trochu přece jen nenápadně poptal, jestli třeba maminka neříkala, že si kvůli novému kamarádovi vezme půjčku, aby mohli jezdit v novém autíčku… když ještě ten rozvod není dořešený ![]()
ale jo jasně máš v zásadě pravdu, ale bejt to v mém případě bez ohledu na správnost, asi bych se trochu přece jen nenápadně poptal, jestli třeba maminka neříkala, že si kvůli novému kamarádovi vezme půjčku, aby mohli jezdit v novém autíčku… když ještě ten rozvod není dořešený
tak to by mě zajímala ta NENÁPADNÁ formulace ![]()
jinak jo… chápu člověk nikdy neví, kdy tomu druhýmu hrkne v lebce
@jdukolem píše:
tak to by mě zajímala ta NENÁPADNÁ formulace
jinak jo… chápu člověk nikdy neví, kdy tomu druhýmu hrkne v lebce
a jen aby bylo genderově korektně jasno, nemyslím, že je to specialita žen, hrknutejch chlapů co do upgradovaný partnerky nasypou celorodinný úspory je samozřejmě taky nepočítaně
a jen aby bylo genderově korektně jasno, nemyslím, že je to specialita žen, hrknutejch chlapů co do upgradovaný partnerky nasypou celorodinný úspory je samozřejmě taky nepočítaně
co se hrknutí v lebce týká řekla bych že se jedná o vzácnou vyrovnanost mezi pohlavími - muži a ženy si nemají co vyčítat..
@jdukolem píše:
Není to tak jednoduché… Ex nás nechal kvůli milence. Tvrdil mi, že nikoho nemá. Nedávno si vzal děti sebou ven, prý chce s nimi strávit celý den. První co jsem se od dětí dozvěděla bylo to, že s nimi byla nějaká paní. Tvrdil jim, že je to jen známá, nechtěli s ní nikam jet, ale nalákal je na to, co já jim díky rozvodu nemůžu splnit. (podotýkám, že za 10 let manželství neměl žádné kamarády, s nikým se nestýkal). Stejná známá u něj byla teď o víkendu. V baráku si o nás vykládají, jak mě nechal kvůli ženské apod. On stále zapírá, nikoho nemá. Jediný zdroj jsou v této chvíli děti. (nemusím nic vyzvídat, zatím mi řeknou vše samy). Chci vědět s kým tráví čas, když jsou s otcem. Myslím si, že na to mám právo.
Tak on nevyzvídá takto ve smyslu, jestli na ně nekřičí apod..on manžel mého přítele znal i předtím, byli to kamrádi, ne sice nějak extra velcí, ale znali se..takže ví, jakej je. Mě spíš vadí, že se vyptává, jestli u nás nespal, jestki s náma někde nebyl, jestli jsme nejeli někam jeho autíčkem
prostě cokoli se dozví, mám pak peklo. Prý si nepřeje, aby se s dětmi stýkal, což mi zakazovat nemůže, ale dělá mi neskutečný peklo kvůli tomu. Prostě žárlí.
Ale mě spíš zajímalo, jak rozvíjet ten vztah partner X děti..
děkuji zakladatelka