Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj!
Nemáte některá zkušenosti s partnerem se špatným zrakem nebo slepým? Přítel trpí vrozenou vadou zraku na kterou bohužel přišli pozdě a nesla už plně vyléčit. Drželi ji v mezích dlouhou dobu. Jsme spolu pres 5 let, máme miminko, plánuje svatbu a druhé mimi. Nyní byl na kontrole a zjistilo se ze jedno oko se velmi zhoršilo a nevedi na kolik měsíců ho mohou zachránit. Napadlo me tedy zkusit najít někoho a zjistit jaky by me čekal život kdyby to dopadlo opravdu špatně. Děkuji.
Děláš si srandu???
on je chudák skoro slepej a ty se staráš o to jaký by si měla život??
no promin ale docela síla na mě teda…
kdyby bůj muž přišel o obě ruce a nohy starala bych se o něj a byla s ním! a vůbec by mě nezajímalo jaký by to byl asi život…
Dobry den…
Tak mam zkusenost, se slabozrakymi i nevidomymi ze sve prace…lide, kteri drive videli, tak ziji plnohidnotnym a celkem beznym zivotem…horsi je, kdyz nikdy nevideli, potom je omezeni horsi, ale ani to socialnim vztahum nebrani…orientace v prostoru, omezeni v prac. nabidce atd…spise technicke problemy, uprava domacnosti atd…
Urcite si to zrakove omezeni pritel kompenzuje sluchem a hmatem a vase dite jiste dobre vychovava i vychova…ja osobne bych se dalsiho pokracovani vztahu nebala…
@Terezka s Denískem ja jsem to pochopila tak, ze zakladatelka chce ZKUSIT NAJIT nekoho nevidomeho, aby se ho ZEPTALA jak zije, ne jako ze by s nim na vyzkouseni zila
proste aby vedela, na co se ma pripravit
@Terezka s Denískem Ja si ale nemyslim, ze @Fantazie premysli o opusteni partnera. Spise chce vedet, s cim ma do budoucna pocitat, protoze uvazuji o druhem miminku a nechce pak byt zaskocena.
Prece neni nic spatneho na tom, chtit se seznamit s lidmi s podobnym osudem, vymenit si informace, povzbudit se..
@Fantazie Drzim palce ![]()
Příspěvek upraven 19.08.14 v 16:59
Proč by se nemohla zeptat? @Terezka s Denískem @Malike Klídek trochu…
Kdybyste měly podezření u dítěte na nějakou těžkou diagnozu, taky si přirozeně budete hledat informace. Ne že si řeknete: všechno zvládnem, odpojíme internet a nebudeme na to myslet.
A asi chce hlavně potkat někoho, kdo tak žije, aby si mohli popovídat o tématu, poradit si třeba něco, co všechno ulehčí a zpříjemní,…
@Terezka s Denískem píše:
Děláš si srandu???on je chudák skoro slepej a ty se staráš o to jaký by si měla život??
no promin ale docela síla na mě teda…
kdyby bůj muž přišel o obě ruce a nohy starala bych se o něj a byla s ním! a vůbec by mě nezajímalo jaký by to byl asi život…
Nepřestřelila jsi trošku?
Zakladatelka se nejspíš ptá, jaké to je žít s nevidomým člověkem a na různá úskalí.
Myslím, že by ráda věděla, jestli například není potřeba upravit byt či jakou péči vlastně takový člověk potřebuje. A ne proto, aby ho mohla odkopnout, ale třeba jak mu má ona pomoci.
A ano, každý by zvažoval, jaký bude jeho (jejich) život po zdravotním omezení.
@Fantazie, já neporadím, nemám jak. Osobní zkušenost nemám.
Já jsem z dotazu vycítila spíše to, že se Zakl. ptá spíše proto, aby mohla partnera uklidnit, aby věděla, jaké to v budoucnu bude a lépe se na to připravila - dotaz zní,,stroze" ale věřím, že je jen špatně formulovaný.
Zeptat se, jaké něco je, snad není nic špatného - Zakl. si to neumí představit (tak jako asi většina lidí v takové změně životní) a zkrátka chce znát různé životní příběhy, jak se s tím kdo vypořádal a jak být oporou.
Tedy doufám, že to chápu správně…
@Malike píše:
@Fantazie zjevně ho nemiluješ když se ptáš..
Nezlob se, ale tohle je hloupost. Matka hendikepovaneho ditete, ktera sbira info, ho take nemiluje, kdyz chce vedet s jakou prognozou ma do budoucna pocitat?
edit-vidim, ze @Litta byla rychlejsi
Příspěvek upraven 19.08.14 v 16:51
@Fantazie ja myslim, ze pro cloveka, ktery se nenarodil nevidomy nebude bezny zivot tolik komplikovany, i kdyz to urcite bude provazet spoustu omezeni, prizpusobeni apod.. kazdopadne drzim pesti, at uz se to podari oddalit nebo ne ![]()
Tak koukám, že nás to tak chápe více ![]()
@Fantazie Zkušenosti nemám, ale věřím, že vše zvládnete
Držím palce!
@Terezka s Denískem no ty máš dost
ona se ptá jak se jim bude žít, co je čeká. Ty by jsi se nezajímala?
@Fantazie zkušenost nemám, přeju ať se zdravotní stav horší co nejpomaleji
![]()
@Terezka s Denískem Měla by ses omluvit, dost jsi přestřelila. Je logické, že ji zajímají konkrétní zkušenosti, jak ovlivní takový hendikep život rodiny. Myslím, že je to pro ni těžké už i tak, bez toho tvého rádoby moralistického výkřiku.