Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, neumím poradit jak žít s nevidomým člověkem, ale manžel o jedno oko přišel při úrazu a na druhém má dioptrie, sice vidí, ale bez brýlí toho moc neudělá.
Za mě je nejhorší psychický stav člověka, který najednou přestal vidět. Hodně záleží jak se on s tím bude srovnávat, jak se postaví k životu. Jinak určité úpravy a omezení asi budou.
Omlouvam se, za tu divnou formulaci. Nevěděla sem jak to napsat. Je tezke si to jen priznat natoz to videt cerne na bilem. Tak sem to chtela napsat nejak jinak a vyslo z toho to divne spojeni. Ale myslela sem co nás čeká. Napsala sem to na sebe protože já sem ta co se bude snažit držet přítele nad vodou ve stavech az bude mit myšlenky ze je vše v hájí. Ani na chvilku me nenapadlo ho opustit. Miluji ho. Jen sem chtěla vědět jak se chovat. Zjistit to nejlépe od člověka co něčím takovým prošel.
@Malike To je mi líto. A asi víš, jaké to pro tebe bylo ze začátku, když si vzpomeneš na ty první chvíle, člověka prostě napadají asi různé věci, od toho, že se doktoři spletli, že to nakonec takové nebude… Co je synkovi? Poškození při porodu a DMO nebo něco jiného? Pokud tedy nevadí, že vyzvídám.
@Fantazie - nemusíš se omlouvat, normální pochopili. Držím palce a asi bych našla stránky určené přímo pro nevidomé či zlakově slabé a jejich rodiny ![]()
@radúna píše:
No, tak hlavně, že jsi byla uctivá ty se svým příspěvkem na předešlé straně…
Ona je uctivá vždycky
![]()
@Fantazie píše:
Omlouvam se, za tu divnou formulaci. Nevěděla sem jak to napsat. Je tezke si to jen priznat natoz to videt cerne na bilem. Tak sem to chtela napsat nejak jinak a vyslo z toho to divne spojeni. Ale myslela sem co nás čeká. Napsala sem to na sebe protože já sem ta co se bude snažit držet přítele nad vodou ve stavech az bude mit myšlenky ze je vše v hájí. Ani na chvilku me nenapadlo ho opustit. Miluji ho. Jen sem chtěla vědět jak se chovat. Zjistit to nejlépe od člověka co něčím takovým prošel.
Nemáš se proč omlouvat!!! Klobouk dolů před tebou a znovu přeji hodně štěstí a držím palce ![]()
@Fantazie píše:
@Fantazie Myslim si, ze vetsina chape, ze nektere myslenky a pocity se strasne spatne formuluji.
Drzte se ![]()
@Fantazie No pro začátek mě napadá, když mu něco nepůjde hned, zkusit najít cestu, aby mu to šlo než přehnaně pomáhat. Najít v tomto zdravou míru, aby se necítil třeba špatně z toho, že nezvládá.
@IvetJas poškození mozku…diagnozu zatím říct nechtějí pač mu je rok a půl a stále se doufá že mozek si nějak poradí. Bohužel je velice psychomotoricky opožděn. Cvičíme a cvičíme a čekají nás lázně,..
Je to boj a velký..
Souhlas s ostatníma, nemáš zač se omlouvat! Taky mám doma „mimozemšťana“ ale nejsem kvůli tomu hnusná na celý svět.
@Malike Jasně, chápu, v roce a půl je maličký a zatím je strašně brzy na nějaké prognózy. Cvičení vojtovky pak o nervy, když to děti často špatně snáší. Držím pěsti, ať se tobě i jemu daří co nejlépe a zvládnete to ![]()
@Fantazie omlouvám se, špatně jsem to pochopila.. život s postiženým je těžký, protože je to boj a ze začátku…nejdřív se musí sám chlap a rodina vyrovnat stím že není,,plně funkční,, přdevším že nebude moc uživit rodinu, taky boj s úřady protože jak můžou, nic nedají..a i když ano, tak málo. Bude tě to stát hodně energie, děti do toho..ale jistě jsou organizace co vám pomůžou a poradí..
tobě můžu poradit jedno…najdi si někde ventil,,jinak se zblázníš..
@IvetJas děkuji za podporu..uvidíme co přinese čas..zatím ted bojuji s úřady o příspěvek, s pediatrem co nechce nic řešit..no co mám říkat.
Nikdo mi nic nechce říct, že jenom,,uvidíme,, a počkáme.. a další magnetická rezonance za rok..atd..
@Fantazie Jestli chceš, můžu posloužit obrazem z druhé strany (tím, čím si bude pravděpodobně procházet přítel) - i když u mě se to netýkalo zraku. Dneska už tu nebudu, pokud chceš, můžeš mi napsat do zpráv. ![]()