Nevidomý přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20451
19.8.14 21:56

Anonymní to napsala moc pěkně, já mám ještě tu zkušennost, že když sme začli v 7 měsících s příkrmama, tak sme položili syna dopolohovacího lehátka trochu do sedu a když sme schválně dali lžičku s jídlem stranou vedle hlavičky, tak si jí ručkoud dal k pusince. Jediné co nedělám je stříhání nehtíků. V Tyflocentru mají i nácvik na rodičovství a tam určitě oradí a mohu potvrdit, že děti handicapovaných rodičů jsou jiné, klidnější vnímavější než u zdravých rodičů a když je doma tatínek tak se syn chová jinak než když je jen se mnou a to i venku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
19.8.14 21:59

@Malike
Pokud jde o lékaře tak věřím, že je v tech nejlepších rukou. Doktora chytraka už ma za sebou. Jeden chytrej mu tohle zavinil. Tedy něco takového. Porad tvrdil ze je ok, ze se jen boji tmy. A když se dostal k jinému tak mu řekli, ze tohle museli vidět už dřív a pořádně ho začali léčit az asi v 17. Kdyby to bylo dřív tak mu to mohli zalecit daleko lip. Nynější doktor jeho stav řeší s dalsim lekarem v cizině. Myslim v rakousku. Ma vrozenou vadu rohovky ( něco takového). Maji to asi 3 lidi v republice. Doktor stále vymýšlí nové léčby. Dle odborných knih se na to co ma přítel oslepne do 10 let a on to ma,,dobrý,, už pres 20 let. Tak je snad v opravdu dobrých rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
19.8.14 22:06

@lucypaja + anonym
Když vim co dělá mala při krmeni, tak nchapu, jak by to šlo poslepu. Děkuji za vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20451
19.8.14 22:16

Fantazie-když krmil tatínek dělal i v miminkovském věku víc blbostí vyplazoval jazyk, prskal, neříkám, že u mě nebyl špinavý jojo byl a také bylo jídlo skoro všude, ale byl klidnější, vždy sem si ho obložila látkovkou a měla sem pak oblečení většinou čisté, měli sme spíš syna lenivého, takže do konce 6 měsíce se neotáčel, v 8 začal s plazením, nelezl, v 9 sám seděl, chdit začal za ručky v roce, také bylo zajímavé, že od toho roka když sem s ním šla já za obě ručky tak se sám krásně vyhýbal překážkám, do dnešního dne se mi venku drží za ruku a i tatínka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
19.8.14 22:16

Jsem rada, ze sem tu potkala lidi co mi dodali trochu klidu, ze by to šlo i kdyby se stalo cokoli. Děkuji lucypaja a anonyme. Urcite se ještě ozvu s nějakým dotazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20451
19.8.14 22:38

Fantazie-já sem zas ráda, že třeba mohu někomu poradit či říci své postřehy, zkušennosti i já si nechávám občas poradit..určitě napiš, budeme rády a i kdyby to nebyli otázky, třeba i jen s ocitama, jak to u vás pokračuje atd, myslím, že jak bude dcerka starší, tak bude vnímavější a tatínka bude brát takového, jaký je, důležité je, aby neztratil dobré přátele a i oni aby ho brali takového, jaký je!! Jen kdybych třeba hned neodpověděla, omlouvám se, ale od 29.8. do 7.9. budem na dovče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.14 23:25

Omlouvám se ten mokrej hadr dneska asi fakt potřebuju ;) :hug: :kytka: pochopila sem to jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.8.14 06:32
@Fantazie píše:
@martina.se
Děkuji za názor. S přítelem jsme 7 let a vim celou dobu, že jednou oslepne. Když ale najednou přijde s tím, ze jestli to jedno oko půjde takovou rychlosti tak ze neuvidí letošní vánoce tak to celkem šokuje. Proto zjišťují jaký je život s nevidomym. Jen abych se mohla trochu psychicky připravit na všechno.

on bude stále stejný, takový, jaký je teď.. jen prostě neuvidí.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
20.8.14 06:52
@martina.se píše:
on bude stále stejný, takový, jaký je teď.. jen prostě neuvidí.. :nevim:

Ty asi vůbec nevíš, co říkáš, jen potřebuješ být za každou cenu „strašně chytrá“. Představ si, že přestaneš vidět, oslepneš. Opravdu si myslíš, že se pro tebe a pro tvé nejbližší okolí nic nezmění a všechno bude v podstatě stejné jen s tím rozdílem, že „prostě nevidíš“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.8.14 07:00
@Denisa56 píše:
Ty asi vůbec nevíš, co říkáš, jen potřebuješ být za každou cenu „strašně chytrá“. Představ si, že přestaneš vidět, oslepneš. Opravdu si myslíš, že se pro tebe a pro tvé nejbližší okolí nic nezmění a všechno bude v podstatě stejné jen s tím rozdílem, že „prostě nevidíš“?

vím o čem mluvím, viz můj příspěvek výše.. stačí číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
20.8.14 07:05

@martina.se Myslíš ten příspěvek, ve kterém píšeš že „známá má nevidomého manžela a ty v tom nevidíš překážku“? Pokud za svou cennou osobní zkušenost považuješ tohle, tak k tomu asi nemám co říct a nebudu tady zakladatelce plevelit diskusi. Jistě, že zvyknout se dá na všechno a se vším se dá naučit žít, ale to neznamená, že ty začátky nejsou náročné a vyčerpávající, že není potřeba přizpůsobit chod rodiny, naučit se řešit různé situace, vědět, jak dotyčného podpořit atd. Tak si to zkus, zavaž si na celý den oči a zahraj si na slepou. Jestli to pro tebe skutečně nebude v podstatě žádný problém a všechno ti půjde tak, jako když normálně vidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
20.8.14 07:40

@martina.se musím dát za pravdu Denise..tvrdit že bude stejný jen slepí..
jenom ta frustrace, že nevidí, že je odkázaný na jiné..že nebude dělat to co mohl doposud a spousty jiných věcí…ne, opravdu ho to bude žrát..nějaký čas..
rodina se bude muset uspůsobit muži..vše musí mít svůj řád a věci svoje místo aby nezakopl…
všechny to změní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.8.14 07:44

@Denisa56 @Malike můj ex byl na vozíčku, asi to beru prostě jinak.. pro mě to překážkou není, ten člověk se nezměnil. Ano, změnilo se pár věcí - co jsme mohli, nemohli, lítání po doktorech atd.. ale to byly drbky.. :nevim: u nevidomého je to šul nul to samé. Jasně, že jsou tam omezení, určitá závislost, ale po 7letech vztahu bych nad tim ani neuvažovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
20.8.14 07:55

@martina.se asi to moc nevydrželo když je to ex..
ale jinak, každý člověk je jiný, někdo to zpracováva v sobě a někdo ne..někdo se stím nedokáže poprat, někomu to trvá léta…rozhodně bych tady nemluvila s jistotou bude jen slepí, jinak ok..protože i čas partnerky bude víc zatíženější..
Taky záleží co člověka postihne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
20.8.14 09:10

@martina.se Tady ale není téma „je to pro mě překážka“, ale jak se na to připravit a jak to zvládnout. A že to zakladatelku zajímá, je zcela přirozené, není moc lidí, kteří musí ve svém životě něčemu takovému čelit ať u sebe konkrétně nebo u svých nejbližších. A že oslepnutí partnera velký zásah do životů je, o tom se snad přít nebudeme. Ztráta zraku patří mezi ty největší stresory, které mohou člověka postihnout, neumím si představit, že kdybys oslepla, jen bys mávla rukou a řekla, no tak co, jsem pořád stejná, jenom nevidím. Tak jednoduché to skutečně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí