Krmení adepta na ADHD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Andrea.Tom zkoušela jsem ledacos… Banán či meloun do ruky (ačkoliv jinak cuca všecko, tohle cucat vůbec nechtěl, zahodil to), naredit mlikem, atd… Ale on už teď hodně blbě pije i mlíko, prostě je celkově hrozně rozdrazdenej a pořád sebou šije. Mlíko si v klidu vypije akorát hned po probuzení nebo v polospanku. Příkrm sní v klidu tak tři lžičky, pak začne být jakoby nervni a ačkoliv pusu otevírá, že by si dal, ruky a nohy mu litaji a on v klidu prostě nebude… pak se celej tak vynervi, že už není schopnej dal cokoliv spapat. U těch pár lžiček co sní ještě stíhá strkat si do pusy nohy, rucky, moje ruce, vlasy a všecko okolo. Když pije z flašky, tak milionkrát se jí pustí a pořád do ní boucha. On umí v klidu pít, ale je šílene dráždivej a ten neklid tak od druhyho měsíce viditelne proměnil v pohyb. Tak přemýšlím, jestli za ním budu časem lítat se lžičkou, nebo to nechám být a budu spolihat, že mu ta troška co sní bude stačit… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kocourek333 u syna je podezření na ADHD. Jednu dobu se dostal na hranici podvyživenosti. Krmili jsme v náručí, kdy jeden stál s dítětem před oknem, pomalu s ním houpal a druhý zpíval a snažil se ho nakrmit. Trvalo to asi 3 měsíce. Kolem toho 7.-8. měsíce to bylo nejhorší. Nedalo se do něj dostat ani mléko. Všechno bylo s řevem. Trochu fungovala změna prostředí. Krmení u babičky, venku na procházce, na zahradě… No a pak střídání osob, které ho krmily. Byl to moment překvapení
Aktuálně mu jsou čerstvé 4 a sice jí, ale má velice omezený jídelníček a jsou dny, kdy nemá na jídlo čas. Ale prospívá dobře, spíš je takový pěknější.
Děkuji!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to bylo to samé. Co já se u krmení nadělala pitomin, aby se chvíli soustředil na mě a na jídlo.. No moje nervy. Nepřibíral. Takže jí u pohádek. Když je nejhůř, tak u reklam
to jediný ho na chvíli zklidní. Teď se to začíná trochu zlepšovat, je mu 19 měsíců. Už to občas zvládá i bez toho. Snad z toho vyroste co nejdřív. Nevyřešila jsem to úplně nejlíp, ale byla jsem zoufalá. Na jedno krmení byl schopný vypít třeba 50ml mléka a pak už ho to prostě zdržovalo. O nějakým kousání jídla ani nemluvím. Vše hned polyká, jinak by totiž to jídlo trvalo ještě déle
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kocourek333 malá je teda hodná, ale teď taky špatně jí. Sni dvě lžičky a háže rukama. Přičítám to teplu. Nemůže to být třeba také tím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkousela jsi ho zabavit pri jidle nejakou hrackou?
U obou dcer jsem mela obdobi,ze jsem je musela u jidla zamestnat,aby jedly..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem vyzkousela vsecko mozne a pokud hracky a veci v ruce hodne casto stridam a on je muze mezi sousty ocucavat, sni mi o par lzicek vic. Idealni je zkusit mu to dat treba natrikrat a mezitim pochovat, jit se projit. No pul dne stravime krmenim a i tak sni tak 50g. Ale snad se to zlepsi. Vsem moc dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit