Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky…Tak už jsme se dočkali
doma máme konečně naše miminko kterému bude zítra 7 dní. Jenže mě trápí jedna věc. Jeho porodní váha byla 3200g a za pobyt v porodnici byl úbytek na 3000g. Včera jsme byly u paní doktorky a malý má zpátky porodní váhu takže 3,20..Bohužel jsme se nerozkojili přes veškerou snahu takže jsme na umělé stravě. Chtěla bych se zeptat jestli máte některá zkušenosti s tím kolik Vám vaše miminko v 7 dnech vypilo mlíčka. V porodnici mu 30ml nestačilo tak mu sestry dávali 50ml a co jsme doma tak dávám 90ml jinak křičí hlady. Dneska jsem byla nucena dat jednou 110ml jak jsme přišli z procházky jinak by se ukřičel k smrti. Nemyslíte že už je to příliš hodně…? Doktorka říkala že 90ml je maximum co mu mám zatím dávat a postupně navyšovat..nechci mu ublížit tím že bych mu dala až moc mléka aby třeba neměl problémy z žaludkem nebo tak…omlouvám se jen to moje první miminko tak si nevím rady…předem děkuji za zkušenosti. Chci dodat že krmím cca co 3 hodiny přes noc až co 4 hodiny..
No nemyslím si ze by se mohl přejíst, syn taky jedl víc, někdy se dal zblbnout čajem někdy ani to ne a je mu teď 16 měsíců a je zdravý vahove odpovídá krivce a nic mu nechybi a gratuluju k miminku ![]()
@Ennny Děkuji moc
…nerada bych něco zanedbala nebo
udělala špatně…
@Markét_CzechGirl neboj se ony ty deticky nejsou hloupé a ty taky ne
pokud by te to trápilo tak mu dávej častěji menší porce
Častěji nevím no, dodržuj rozestup 2,5-3 hod, jinak mu nebude dobre. Taky mám dnes dvouletyho od narození na UM, hodně ji a jedl, řekla bych ale, ze těch 90 ml je strop. Podívám se ještě do notysku ![]()
Edit: dávala jsem 90ml, ve dvou týdnech už 120ml. Doktorka radila dudlík, nechtěl.
Držím palce
Ahoj,
na týdenní miminko je 110 ml opravdu hodně. Jestli nepláče, že ho spíše bolí bříško, jak se přepapá…
Je takové pravidlo, že dítě by mělo vypít UM 150-180 ml (naše doktorka počítá se 150 ml) na kilogram své váhy celkem za den. Synátor v týdnu vypil max. 90 ml, ale někdy třeba v noci jen 60 ml. V tomto týdnu papal cca 6-7× denně.
@Markét_CzechGirl píše:
Ahoj holky…Tak už jsme se dočkalidoma máme konečně naše miminko kterému bude zítra 7 dní. Jenže mě trápí jedna věc. Jeho porodní váha byla 3200g a za pobyt v porodnici byl úbytek na 3000g. Včera jsme byly u paní doktorky a malý má zpátky porodní váhu takže 3,20..Bohužel jsme se nerozkojili přes veškerou snahu takže jsme na umělé stravě. Chtěla bych se zeptat jestli máte některá zkušenosti s tím kolik Vám vaše miminko v 7 dnech vypilo mlíčka. V porodnici mu 30ml nestačilo tak mu sestry dávali 50ml a co jsme doma tak dávám 90ml jinak křičí hlady. Dneska jsem byla nucena dat jednou 110ml jak jsme přišli z procházky jinak by se ukřičel k smrti. Nemyslíte že už je to příliš hodně…? Doktorka říkala že 90ml je maximum co mu mám zatím dávat a postupně navyšovat..nechci mu ublížit tím že bych mu dala až moc mléka aby třeba neměl problémy z žaludkem nebo tak…omlouvám se jen to moje první miminko tak si nevím rady…předem děkuji za zkušenosti. Chci dodat že krmím cca co 3 hodiny přes noc až co 4 hodiny..
3 hodiny
to se nedivim ze breci. Max po dvou hodinach.
A taky zalezi, co pouzivas za UM. Muze ho brzo stravit a ma hlad.
V noci ok, ale pres den bych ho tri hodiny bez mlika nenechala.
@Pocahonta píše:
Ahoj,
na týdenní miminko je 110 ml opravdu hodně. Jestli nepláče, že ho spíše bolí bříško, jak se přepapá…
Je takové pravidlo, že dítě by mělo vypít UM 150-180 ml (naše doktorka počítá se 150 ml) na kilogram své váhy celkem za den. Synátor v týdnu vypil max. 90 ml, ale někdy třeba v noci jen 60 ml. V tomto týdnu papal cca 6-7× denně.
Děkuji tím jsem se akorát přesvědčila že to je Opravdu hodně.. naštěstí jsem tu chybu udělala jen jednou. Pod natlakem přítele on furt „dej mu ještě najíst“ ![]()
@TopSecret Taky děkuji
..napravím to..věřím ze to bude lepší
7 dní a to byla veškerá snaha?
Jako nejsem kojofanatik, ale tohle mě teda pobavilo. Nechceš to ještě zkusit? ![]()
@sladke-mameni píše:
7 dní a to byla veškerá snaha?Jako nejsem kojofanatik, ale tohle mě teda pobavilo. Nechceš to ještě zkusit?
No jestli mu davala po dvou, po trech hodinach pit, tak se ani nedivim.
Kojit musis porad. Co pul hodinu, hodinu.
UM max po dvou hodinach.
Jinak dítě, které je plně na UM by mělo mít rozestup mezi krmením min. dvě hodiny. To mléko je oproti mateřskému hůře stravitelné. Syn byl jak švýcarské hodinky, přes den se budil skoro přesně po třech hodinách. Pokud náhodou někdy přesáhl, tak si zkrátil ten další interval a krmilo se třeba po 2,5 hodinách. V drtivé většině se ty tři hoďky daly. Dítě nebrečí jen když má hlad, může za tím být i něco jiného.
@TopSecret píše:
No jestli mu davala po dvou, po trech hodinach pit, tak se ani nedivim.
Kojit musis porad. Co pul hodinu, hodinu.
UM max po dvou hodinach.
Přesně. Bohužel laktační poradenství je v drtivé většině českých porodnic na zoufalé úrovni takže jestli nehledala informace sama tak se ani nedivím ![]()
@sladke-mameni píše:.
Přesně. Bohužel laktační poradenství je v drtivé většině českých porodnic na zoufalé úrovni takže jestli nehledala informace sama tak se ani nedivím