Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ohřát si vodu do termosky, připravit UM do davkovace a s flaškou připravit k posteli. Nalít, zkontrolovat teplotu, zamíchat a už může bastit, je to chvilka a brzy si najdeš optimální teplotu ohřátí vody ![]()
Můžeš si um nadavkovat dopředu a vedle postele si nechat 2 flašky s vodou, jednu studenou a jednu horkou v termosce a pak to akorát namíchat, aby to bylo akorát, ani nemusíš vylejzat z postele.
Skutecne hubne…?
Nebo jen nepribira tak, jak si predstavuje doktorka…?
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx opravdu zhubl.. cca 150g..
Ok, tak bych jeste zkusila dobrou laktacni, at vas zkoukne, a polohu bricho na bricho (tzv. prirozena poloha), pri ktere se nekterym detem s problematickym sanim lepe saje.
Nez to zabalis.
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx opravdu zhubl.. cca 150g..
To hubnutí není dobrý hlavně kvůli vývoji mozku. Souhlasím s pediatrou. Za mě si připrav k posteli termosku s vodou, odměřené množství UM do lahvičky / lahviček, pak jen naleješ požadované množství a zaškvrdláš. Lahvičky ideálně pro kojené děti, když tak mi napiš SZ, dala bych ti tip na ty, které mám vyzkoušené, a ze kterých “zadáčo” nic neteklo, naopak. Nasazením UM neznamená, že balíš kojení
. Musela jsem dokrmovat první dva měsíce, taky jsem si vyslechla ty nesmysly typu “nasadíš UM, kojení půjde do kytek” nebo “jakmile dáš láhev, končíš s kojením” a přitom to byla blbost (tohle stresovaní škodí laktaci ve finále víc), nakonec plně kojím již x měsíců, bez jediného bojkotu, poklesu laktace atp. Můžeš zkusit laktační (ideálně nějakou nezávislou se zdravotním vzděláním, ne breastapo, který ti přikáže šátek a UM omlátí o hlavu).
Good luck, třeba je to jenom dočasně, třeba s laktační upravíte techniku, prďola vytáhne víc a nakonec UM nebude potřeba. Bohužel jsou ale holky, kterým prostě vlastní produkce nestačí, takže je dokrm pro zachování výživy nutný. Uvidíš ![]()
No musím říct že větší problém jsme doteď neměli.. jak je zvyklý na prso tak když mu teď v noci dám lahvičku tak uspávání trvá třeba hodinu a půl protože ho tím proberu. Takže už nevím jak na to ![]()
@Anonymní píše:
No musím říct že větší problém jsme doteď neměli.. jak je zvyklý na prso tak když mu teď v noci dám lahvičku tak uspávání trvá třeba hodinu a půl protože ho tím proberu. Takže už nevím jak na to
Je nutné krmit UM v noci? Když tak bych v noci dávala klasicky prso, hlavně pokud to má i jako nástroj k usínání a lahvičku dala třeba ráno nebo např. ob kojení či dvě přes den.
@Anonymní píše:
No musím říct že větší problém jsme doteď neměli.. jak je zvyklý na prso tak když mu teď v noci dám lahvičku tak uspávání trvá třeba hodinu a půl protože ho tím proberu. Takže už nevím jak na to
Muzes davat cevkou po prsu, normalne u kojeni pres den.
Ale stejne bych jeste zkusila tu laktacni a polohu, jak jsem psala. Je divne, ze by jen tak nebylo mleko. Muze byt problem jeste jinde.
@Lucie_Sx laktační jsem měla a ta mi neřekla nic nového, tzn. přikládat, technika byla správná, i polohy ve kterých kojíme se jí zdáli ok a že malý vypadá spokojený. No prostě návštěva k ničemu.. brala jsem ricinus a ten mi pomohl, mléka bylo akorát, vždycky jsem slyšela jak polyká, po kojení byl spokojený, usmíval se, kojila jsem na požádaní, jeden týden jsem zkoušela přikládat co hodinu, i v noci, spal semnou a furt jsem mu nabízela, on vzal a usnul (pouze v noci) no a u doktorky jsem koukala jak puk když mi řekla že hubne. Přitom jsem z toho měla tak skvělý pocit že je spokojený, v noci je to teď horší, protože se mi zdá že jsem si těmi příkrmy snížila laktaci. A taky že jo, malej krásně přibírá ale mě už nejde se rozkojit ani po ricinusu a právě v noci je to problém hroznej to dokrmování.. i laktační mi řekla ať ho rozhodně přikrmuju ale ať odsávám. No bohužel po hodině odsaju max kávovou lžičku. Takže moje kojení je bohužel asi u konce.
![]()
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx laktační jsem měla a ta mi neřekla nic nového, tzn. přikládat, technika byla správná, i polohy ve kterých kojíme se jí zdáli ok a že malý vypadá spokojený. No prostě návštěva k ničemu.. brala jsem ricinus a ten mi pomohl, mléka bylo akorát, vždycky jsem slyšela jak polyká, po kojení byl spokojený, usmíval se, kojila jsem na požádaní, jeden týden jsem zkoušela přikládat co hodinu, i v noci, spal semnou a furt jsem mu nabízela, on vzal a usnul (pouze v noci) no a u doktorky jsem koukala jak puk když mi řekla že hubne. Přitom jsem z toho měla tak skvělý pocit že je spokojený, v noci je to teď horší, protože se mi zdá že jsem si těmi příkrmy snížila laktaci. A taky že jo, malej krásně přibírá ale mě už nejde se rozkojit ani po ricinusu a právě v noci je to problém hroznej to dokrmování.. i laktační mi řekla ať ho rozhodně přikrmuju ale ať odsávám. No bohužel po hodině odsaju max kávovou lžičku. Takže moje kojení je bohužel asi u konce.![]()
Ahoj, jdu si pro radu od zkusenejsich. Maly malo nabiral, tak jsem naucena ho od narozeni na UM budit kazde 3h. V noci ma docela tvrdy spanek a kdyz ho budim, tak moc nechce pit, protoze je jeste v polo spanku. Nyni mi pribira hezky mozna az moc. Od doktorky jsem si nazor jiz vyslechla. Rada bych radu od maminek. Otazka zni: kdyz ho v noci necham spat a pockam az si řekne a bylo by to treba po 6h..tak tu jednu davku o kterou jakoby prisel mu mam dat kdy? To ho o ni mam,,okrast"? Nebo ho mam misto po 3h v noci vzbudit po 4? Nezkouseli jsme to..nechavame to zatim stale po tech 3h, protoze se bojime abychom neudelali neco spatne. Prosim jedna se o umele mleko, tak prosím rady tech které s tim maji zkusenosti. Ono to neni dle meho uplne stejne jako prsa..dekuji ![]()
Ahojky, chtěla bych se zeptat, máme otesánka, moje kojení mu nestačí, dnes u doktorky při vážení zjistila že hubne, takže musíme dávat UM. Jak to udělat co nejjednodušeji v noci abych ho úplně neprobrala?? Jsem zvyklá že mi usnul u kojení, ale to se budil co hodinu hladem, takže potřebuju nějaký zkušenosti jak si to udělat jednodušší