Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Milé maminky a tatínkové,
prosím vás o radu. Máme téměř 4 měsíční holčičku. Dokud byla plně kojená, neměla sebemenší problém. Bohužel jsem po 2,5 měsících měla málo mléka, tak jsme na radu pediatričky dali nutrilon.
Po nutrilonu měla však bolesti bříška, stolici až za 5 dní a dost tuhou, tmavě zelenou. Zkusili jsme nutrilon comfort, žádná změna.
Dle recenzí jsme změnili mléko na Kendamil a bohužel žádné zlepšení, stolice hodně tekutá tmavě zelená. Pediatrička následně doporučila zkusit mléko bez laktózy, po něm to bylo snad ještě horší (navíc kdyby jí vadila laktóza, tak jí snad vadí i z mého mléka?).
Nakonec jsme skončili na Sunaru premium, po kterém se stolice konečně začala podobat míchaným vajíčkám a byla dokonce téměř každý den. Bohužel po 14 dnech na tomto mléku jakoby přišel zkrat a malá se nají jedině v náručí za chůze, tlačí ale nic nevyjde, stolici neměla už 3 dny, až večer začínají vycházet prdy. Na bříško jsme zkusili všechno, ani rourka nepomůže. Před těmi 3 mi dny jsme jí dali espumizan, tak přemýšlím, zdali i on nemohl nedělat neplechu.
Co myslíte, máme opět zkusit změnit UM?
Zkoušela jsi přidávat do mlíčka probiotika? U první jsem měla podobný problém a krásně se to tím srovnalo… plus se nám osvědčil heřmánkový čaj při zácpě.
@Conniie píše:
Zkoušela jsi přidávat do mlíčka probiotika? U první jsem měla podobný problém a krásně se to tím srovnalo… plus se nám osvědčil heřmánkový čaj při zácpě.
Pediatra říkala, že častý měnění UM taky není úplně dobrý. Tělíčku trvá, než si zvykne… kor pokud mimčo přechází z MM. Může to trvat déle, než se to srovná… tak zkus zůstat u toho, co teď používáte a poraď se s pediatrou na těch probiotikách a zkus heřmánek.. malá se vždy vykakala do dvou hodin po vypiti… u takhle malých miminek se dává myslím po lžičkách.
@Conniie
Moc děkuji za tip.
Ano právě z tohoto důvodu už UM měnit primárně nechci, myslím, že toho měla až až.
Probiotika jsme dávali, nejdříve BioGaia, po využití lahvičky dáváme nyní Biopron.
Nám strašně pomohl babycalm.. nakapat 5kspek do mlíčka a jede jak turbo 😃 všude píšou 10kapek ale to nám dělalo neplechu.