Krmení v noci UM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3424
28.2.22 08:22
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si pro radu od zkusenejsich. Maly malo nabiral, tak jsem naucena ho od narozeni na UM budit kazde 3h. V noci ma docela tvrdy spanek a kdyz ho budim, tak moc nechce pit, protoze je jeste v polo spanku. Nyni mi pribira hezky mozna az moc. Od doktorky jsem si nazor jiz vyslechla. Rada bych radu od maminek. Otazka zni: kdyz ho v noci necham spat a pockam az si řekne a bylo by to treba po 6h..tak tu jednu davku o kterou jakoby prisel mu mam dat kdy? To ho o ni mam,,okrast"? Nebo ho mam misto po 3h v noci vzbudit po 4? Nezkouseli jsme to..nechavame to zatim stale po tech 3h, protoze se bojime abychom neudelali neco spatne. Prosim jedna se o umele mleko, tak prosím rady tech které s tim maji zkusenosti. Ono to neni dle meho uplne stejne jako prsa..dekuji :kytka:

Ahoj, nebudila jsem malou,,řekla,, si sama, kdy chtěla :palec: Stejně vidíš, když ho budíš, tak Ti moc nejí, tak je to zbytečné…Dávku navíc mu asi pak cpát nebudeš, Stejně si myslím, že toho víc nevypije? A zase si asi přes den,,řekne,, kdy by si dal znovu :think: Hlavně klid :hug: Mám také první dceru, také kolikrát plaším a prý zbytečně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.22 08:29

Nech ho spát, až se vzbudí, mlíčko mu dej. Třeba si pak další vyžádá trochu dřív, než po 3 hodinách, nebo si dá větší dávku. S tím UM je potíž, že matky moc analyzují, kolik, kdy a jaký rozestup. Take it easy, poslouchej miminko a ne doktory :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
28.2.22 08:41
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si pro radu od zkusenejsich. Maly malo nabiral, tak jsem naucena ho od narozeni na UM budit kazde 3h. V noci ma docela tvrdy spanek a kdyz ho budim, tak moc nechce pit, protoze je jeste v polo spanku. Nyni mi pribira hezky mozna az moc. Od doktorky jsem si nazor jiz vyslechla. Rada bych radu od maminek. Otazka zni: kdyz ho v noci necham spat a pockam az si řekne a bylo by to treba po 6h..tak tu jednu davku o kterou jakoby prisel mu mam dat kdy? To ho o ni mam,,okrast"? Nebo ho mam misto po 3h v noci vzbudit po 4? Nezkouseli jsme to..nechavame to zatim stale po tech 3h, protoze se bojime abychom neudelali neco spatne. Prosim jedna se o umele mleko, tak prosím rady tech které s tim maji zkusenosti. Ono to neni dle meho uplne stejne jako prsa..dekuji :kytka:

Pokud přibíra tak bych nebudila vůbec ani po 6-7-8hodinách. Mi dcera spala od porodnice 7-8hodin a dětský doktor mi řekl nebudit. Ona si vezme přes den více a jak budete budit vezme si to v noci a míň přes den a to není žádoucí. Ano chápu jak miminko nepřibíra tak budit, jinak bych nebudila vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.22 08:48

A jak to děláte když třeba někam jdete? nakrmite předtím nebo cekate az si rekne sam i venku? preci jen je teď zima tak by to na prochazce nebylo moc super krmit.
Pije mi tak 30min bychom asi umrzli. A kdyz clovek koji na pozadani tak pak mimco nema zadny rezim ne :?

• Citovat
  • Upravit
6189
28.2.22 08:54

Můj pediatr mi řekl : jestli vám miminko spi celou noc, jste šťastná matka i dítě!
Nech ho spát. Vyspíte se oba.
Ta dávka mu chybět nebude.
Jinak já nebudím ani přes den.
Procházku si plánuju vždy až po nakrmení a když někam jdeme, tak krmím tam.
Mám převařenou vodu v termosce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.22 08:56
@Anonymní píše:
A jak to děláte když třeba někam jdete? nakrmite předtím nebo cekate az si rekne sam i venku? preci jen je teď zima tak by to na prochazce nebylo moc super krmit.
Pije mi tak 30min bychom asi umrzli. A kdyz clovek koji na pozadani tak pak mimco nema zadny rezim ne :?

Normálně vodu do termosky, UM udělat venku a je to, ne? Nebo si procházky načasuj tak, ať se nají předtím a pak zase až doma, ale pokud chceš jít pryč na delší dobu, stejně ti nezbyde než vzít mlíčko s sebou. Pokud je taková kosa, že za 30 minut postávání „umrzneš“, tak by kojenec stejně neměl být venku moc dlouho, krmení nekrmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
28.2.22 08:58
@Anonymní píše:
Pije mi tak 30min bychom asi umrzli. A kdyz clovek koji na pozadani tak pak mimco nema zadny rezim ne :?

Dělala jsem to jak kdy… někdy jsem krmila venku. Měla jsem termosku tam vařící vodu, bokem studenou vodu a v láhvi UM nasypanou dávku. Někdy jsem nakrmila ještě doma… jak to vycházelo. Ale UM vždy sebou, někdy si dala po třech hodinách ale stalo se že i za necelé dvě měla hlad. Nikdy nebyla jak hodinky přesně co tři hodiny. Ale 30 minut tedy nikdy netrvalo že by pila UM. Jak je miminko staré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
28.2.22 09:01

Určitě nebudit. Buď ráda, že spí. Moje dcera třeba přes den pila málo třeba jen 60ml ale zase tak po 1,5h. Takže s ní někam jít bylo za trest :mrgreen:. Měla jsem horkou vodu v termosce k tomu lahev se studenou vodou a venku jsem to míchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1367
28.2.22 09:04

Omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.22 09:06

Miminku budou 12.3 dva mesice.
No ja treba nechápu jak se dve mamink domluvi na kocarkovani. Kdyz budu krmit na požádání tak se mimco treba ozve hned po tom co vylezu ven. A když budu 30min krmit tak pak muzeme jit pomalu domu. Ja nevim jak na to proste. A kolik casu byste s takto malym miminkem travili v tomto pocasi co je dnes venku maximalne?

• Citovat
  • Upravit
53190
28.2.22 09:09
@Anonymní píše:
No ja treba nechápu jak se dve mamink domluvi na kocarkovani. Kdyz budu krmit na požádání tak se mimco treba ozve hned po tom co vylezu ven. A když budu 30min krmit tak pak muzeme jit pomalu domu. Ja nevim jak na to proste. A kolik casu byste s takto malym miminkem travili v tomto pocasi co je dnes venku maximalne?

Jéjej, vždyť je to ještě novorozenec, co blbneš? :nevim: V téhle kose s ním stejně můžeš ven tak na tu hodinku maximálně. Prostě nakrmíš před odchodem, napíšeš kámošce a jdete se projít na chvilku, než se jedno z prťat vzbudí a chce jíst :nevim: Čím bude starší, tím to bude snazší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
28.2.22 09:11
@Anonymní píše:

tak já nikdy nekrmila 30 minut… mi to dcera vysála za 5 minut :-). Takže to problém nebyl. Hele myslím že za měsíc už za prvé bude teplejí a taky miminko bude starší a vybzunkne to mlíčko rychlejí než 30 minut. Je malinka 6 týdnu. čím bude starší bude to jednoduší. Dneska u nás je kolem nuly, takže to můžete být venku i celé dopoledne co se miminka týče, jak není smog např. ale mě by to nebavilo :) my chodili na hodinu dvě v takovém počasi. Jaro, léto, podzim to jsme byli venku rozhodě více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
28.2.22 09:13
@unuděná píše:
Jéjej, vždyť je to ještě novorozenec, co blbneš? :nevim: V téhle kose s ním stejně můžeš ven tak na tu hodinku maximálně. Prostě nakrmíš před odchodem, napíšeš kámošce a jdete se projít na chvilku, než se jedno z prťat vzbudí a chce jíst :nevim: Čím bude starší, tím to bude snazší.

Za mě to miminku neublíží jak je kolem nuly i dyl, nee? Jak je oblíknuté pořádně. Ale my tedy nechodili v zimě tak moc… já zimu nerada :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.22 09:15
@Veru1987 píše:
Za mě to miminku neublíží jak je kolem nuly i dyl, nee? Jak je oblíknuté pořádně. Ale my tedy nechodili v zimě tak moc… já zimu nerada :D

Novorozencům se v teplotách pod nulou velmi špatně dýchá. Teď zrovna v noci bylo někde i -8 stupňů, tak s 6 týdenním miminkem bych šla až odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.22 09:22

Ja myslela treba kdyz bude +5 ze bych mohla jit treba i na 2h 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat