Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak pokud zveřejnila takovou informaci, jako je sex za úplatu mezi nezletilými, tak se nedivte, že se o to někdo zajímá. Naopak by mi bylo docela úzko, kdyby takovéto oznámení prošlo bez povšimnutí…
Ale vědět by jste o tom podle mého jako její zákonní zástupci měli.
Dobře, to chápu, ale stejně, proč to prošetřujou, když to stejně odložej, tohle mohla řešit škola, no to je fuk, nejde mi ani o to, že to řeší, ale JAK to řeší. Že o výslechu nevíme a ani nám o něm nikdo neřekne. Znovu, mě zajímá hlavně to, zda má na toto škola právo…
je fajn ze se to resi to je dobre. nicmene jeli nezletila nemohou ji vyslechnout bez zakonnych zastupcu. tudiz bych si stezovala a zadala vysvetleni.
dceri rekni ze je velmi odvazna a chytra ze to rekla a at si jich nevsima. pokud by ta sikana pokracovala muselo by se to resit.
hlavu vzhuru a dcera je fakt odvazna a ja ji obdivuji.
Ve výjimečných případech má policie na to právo, školu bych do toho netahala, stal se možná trestný čin (klukům mohlo být víc než 15) a pak je to povinností Policie řešit.
Ale můžeš podat stížnost.
§ 158 odst.4 tr. řádu.
Při podání vysvětlení má každý právo na právní pomoc advokáta. Je-li vysvětlení požadováno od nezletilého, je třeba o úkonu předem vyrozumět jeho zákonného zástupce; to neplatí, jestliže provedení úkonu nelze odložit a vyrozumění zákonného zástupce nelze zajistit.
Tak právě trestný čin se nestal že jo, když i klukům je 13. A stížnost podat kam? Štve mě, že nás s tím neseznámili ani po telefonu, přitom jsem doma, nebyl by problém tam zajet. ![]()
Moje sestra chodila taky k výslechům. Naši to věděli, ale u výslechu nikdy nebyly. Chodili jí dopisy s pruhem a na kriminálce byla jako doma (v noci z toho nemohla spát, protože z ní policajti dělali magora, kterej si to vymyslel). Řekla, že už nikdy nikomu nepomůže, že jí to za ty nervy nestojí.
Já byla také jednou u výslechu, ale bylo mi už cca 16 let a taky to rodiče nevěděli, ale nevím, jak je to s věkem pod 15
Tehdá mi volala policie a já byla ve škole na střední, jestli si pro mě mají přijet nebo jestli se tam u nich během dne stavím
No, byla jsem z toho dost v šoku, nic jiného mi neřekli a já myslela, že si nějaký kamarád dělá ze mě šoufky. Nakonec šlo o to, že když mě dva dny předtím doprovázel kamarád večer domů, tak ho po cestě zpět přepadli a zmlátili, byl na tom zle, takže šlo o pokus o vraždu, bo ho nahého přivázali v poli ke sloupu.
Podle mě měla mít zásadní roli v tomhle škola. Už to, že se řeší něco ve škole, škola by měla rodiče seznámit s problémem. Jinak nevím, proč by rodiče měli být u výslechu, policie by si naopak měla vše nahrávat. Ale i policajti mohou cokoli zinscenovat. Je potřeba se informovat na obou stranách, co jako vy rodiče jste měli nárok vědět
Jedná se o trestný čin, i když nikdo za to nemůže být potrestán, protože nejsou trestně opdpovědný,a le může být nad nimi stanoven dohled probačního úředníka, či jiné opatření. Policie má povinnost to prošetřit, ale o výslechu tě měli uričtě informovat, zde se nejednalo o neopakovatelný úkon. Napsala bych stížnost. škola tu situaci samozřejmě řešit bude, ale možná bych uvažovala o změně školy, protože když ve 13letech provádějí tyto praktiky, co budou dělat v 15, aby to dcerku nějak neovlivnilo.
Já sem ve třinácti byla za školou v carefouru no a myslely si že kradu,fakt sem nic nevzala,vzaly mě do takový místnosti,svlíkly do naha…měla sem ms a řekla sem at mi enchaj kalhotky aspon,tak mě tam hrabaly hnus..nic nenašly utekla sem domu a mámy přítel tam naběhl a udělal tam peklo…oni si dovolujou hodně…určitě nemají právo jí vyslíchat..dělají si co chtějí..
Vyslech nezletilé bez souhlasu rodiče rozhodně ne!! To mi připomíná, když v mých 16 letech na intru moje spolubydlící se na mě snažila hodit krádež telefonu. Přijela krymynálka přímo na intr, mě pojali za podezřelou a odvezli si mě ještě na výslech na stanici, kde se mnou jednali opravdu jak ze špínou
Byla jsem z toho celkem psichycky na dně, jelikož tomu věřila snad i celá škola
Tenkrát jsem přijela domů, snad jsem ani nic neřekla, matka na mě okamžitě poznala, že jsem zelená a utrápená a když jsem ji vše řekla, druhý den se sebrala a jela je na onu policejní stanici tolik spucovat, co si to vůbec dovolili bez informace rodičům něco takového podniknout. Nakonec ji nějaký ten nejvyší šéf řekl, že už s ní nechce mít nic do činění a mě nechali být. Naštěstí mě děcka i učitelé dobře poznali a věděli, že bych nebyla ničeho takového schopná
Takže být vámi, tak se hájím. Na to nemají právo!!
sunnyho.motylek píše:
Já sem ve třinácti byla za školou v carefouru no a myslely si že kradu,fakt sem nic nevzala,vzaly mě do takový místnosti,svlíkly do naha…měla sem ms a řekla sem at mi enchaj kalhotky aspon,tak mě tam hrabaly hnus..nic nenašly utekla sem domu a mámy přítel tam naběhl a udělal tam peklo…oni si dovolujou hodně…určitě nemají právo jí vyslíchat..dělají si co chtějí..
To je síla…pracovníci nebo policajti???
no podle mě je dítě do 18 let omezené k právním úkonům a tudíš nemůže být vyslýcháno bez zákonného zástupce , já bych si rozhodně stěžovala jaktože o to nejsem informovaná
či jsem nebyla přizvaná
celkově nemám zrovna dobré zkušenosti s policajtama ( jednou jsem zavolala na jednoho chlapa co si honi v parku přirození policii a nakonec jsem tam byla častěji než on a otázky jako jestli jsem se mu nechtěla pomstít , jetsli jen nečůral a jak se ke mě chovali
podruhý jsme šla nahlásit krádež kola měla jsem ho totiž pojištěný a k proplacení pojistky jsem potřebovala protokol od policajtů a místo toho aby se mi kolo snažili najít jsem tam 2 hodiny poslouchala,ž jsem si ho sama ukradla a teď chci peníze a jestli nefetuju a nehraju bedny
no chovali se ke mě jako ke zloději
, kolo samozdřejmě nenašli,ale od tý doby moje důvěra k policii hodně klesla)
takže ten tlak na holu mlže být dost nepříjemný a některý policajti jsou dost slušný hovada a neuvědomí si koho vyslíchají
a co ty víš za ty jejich praktiky na holku zkoušeli aby se ona cítila viná atd.
Ahoj,nejde mi do hlavy, zda má škola a policie na toto právo. Před 3 měsíci měla holka nějaký malér na facebooku a dostala se až k výslechu na policii.O něm jsme věděli,protože tam táta zavolal
.Tak tam na ni čekal. Ona jim tam řekla,že u nich na škole holky z vedlejší třídy(13TILETÉ) NA TOALETÁCH „KOUŘÍ“ za úplatu spolužáky
Teď jsme se dozvěli,že za ni do školy přijela kriminálka a vyslýchali ji. Bez našeho vědomí a co hůř, ani nám toto nebylo oznámeno
Řekla nám to dcera až teď, protože je šikanovaná oněma d+vkama za pravdu.Dceři ale bylo blbé kriminálce lhát,když už to dřív řekla jak policii, tak psycholožce. Přitom tenkrát šlo o něco jiného, toto bylo jen okrajové. Tak má na toto hernajs škola a policie právo?