Kriminálka a výslech nezletilé dcery

Anonymní
18.1.12 08:33

Krminálka a výslech nezletilé dcery

Ahoj,nejde mi do hlavy, zda má škola a policie na toto právo. Před 3 měsíci měla holka nějaký malér na facebooku a dostala se až k výslechu na policii.O něm jsme věděli,protože tam táta zavolal :cert: .Tak tam na ni čekal. Ona jim tam řekla,že u nich na škole holky z vedlejší třídy(13TILETÉ) NA TOALETÁCH „KOUŘÍ“ za úplatu spolužáky :poblion: Teď jsme se dozvěli,že za ni do školy přijela kriminálka a vyslýchali ji. Bez našeho vědomí a co hůř, ani nám toto nebylo oznámeno :cert: :cert: :cert: :cert: Řekla nám to dcera až teď, protože je šikanovaná oněma d+vkama za pravdu.Dceři ale bylo blbé kriminálce lhát,když už to dřív řekla jak policii, tak psycholožce. Přitom tenkrát šlo o něco jiného, toto bylo jen okrajové. Tak má na toto hernajs škola a policie právo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3140
18.1.12 08:38

tak pokud zveřejnila takovou informaci, jako je sex za úplatu mezi nezletilými, tak se nedivte, že se o to někdo zajímá. Naopak by mi bylo docela úzko, kdyby takovéto oznámení prošlo bez povšimnutí…
Ale vědět by jste o tom podle mého jako její zákonní zástupci měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.12 08:48

Dobře, to chápu, ale stejně, proč to prošetřujou, když to stejně odložej, tohle mohla řešit škola, no to je fuk, nejde mi ani o to, že to řeší, ale JAK to řeší. Že o výslechu nevíme a ani nám o něm nikdo neřekne. Znovu, mě zajímá hlavně to, zda má na toto škola právo…

• Citovat
  • Upravit
2183
18.1.12 08:50

je fajn ze se to resi to je dobre. nicmene jeli nezletila nemohou ji vyslechnout bez zakonnych zastupcu. tudiz bych si stezovala a zadala vysvetleni.
dceri rekni ze je velmi odvazna a chytra ze to rekla a at si jich nevsima. pokud by ta sikana pokracovala muselo by se to resit.
hlavu vzhuru a dcera je fakt odvazna a ja ji obdivuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
18.1.12 08:51

Ve výjimečných případech má policie na to právo, školu bych do toho netahala, stal se možná trestný čin (klukům mohlo být víc než 15) a pak je to povinností Policie řešit.

Ale můžeš podat stížnost.

§ 158 odst.4 tr. řádu.
Při podání vysvětlení má každý právo na právní pomoc advokáta. Je-li vysvětlení požadováno od nezletilého, je třeba o úkonu předem vyrozumět jeho zákonného zástupce; to neplatí, jestliže provedení úkonu nelze odložit a vyrozumění zákonného zástupce nelze zajistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.12 08:59

Tak právě trestný čin se nestal že jo, když i klukům je 13. A stížnost podat kam? Štve mě, že nás s tím neseznámili ani po telefonu, přitom jsem doma, nebyl by problém tam zajet. :cert:

• Citovat
  • Upravit
1900
18.1.12 09:20

Moje sestra chodila taky k výslechům. Naši to věděli, ale u výslechu nikdy nebyly. Chodili jí dopisy s pruhem a na kriminálce byla jako doma (v noci z toho nemohla spát, protože z ní policajti dělali magora, kterej si to vymyslel). Řekla, že už nikdy nikomu nepomůže, že jí to za ty nervy nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
18.1.12 09:45

Já byla také jednou u výslechu, ale bylo mi už cca 16 let a taky to rodiče nevěděli, ale nevím, jak je to s věkem pod 15 :nevim: Tehdá mi volala policie a já byla ve škole na střední, jestli si pro mě mají přijet nebo jestli se tam u nich během dne stavím 8o No, byla jsem z toho dost v šoku, nic jiného mi neřekli a já myslela, že si nějaký kamarád dělá ze mě šoufky. Nakonec šlo o to, že když mě dva dny předtím doprovázel kamarád večer domů, tak ho po cestě zpět přepadli a zmlátili, byl na tom zle, takže šlo o pokus o vraždu, bo ho nahého přivázali v poli ke sloupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.1.12 10:41

Podle mě měla mít zásadní roli v tomhle škola. Už to, že se řeší něco ve škole, škola by měla rodiče seznámit s problémem. Jinak nevím, proč by rodiče měli být u výslechu, policie by si naopak měla vše nahrávat. Ale i policajti mohou cokoli zinscenovat. Je potřeba se informovat na obou stranách, co jako vy rodiče jste měli nárok vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
18.1.12 10:51

Jedná se o trestný čin, i když nikdo za to nemůže být potrestán, protože nejsou trestně opdpovědný,a le může být nad nimi stanoven dohled probačního úředníka, či jiné opatření. Policie má povinnost to prošetřit, ale o výslechu tě měli uričtě informovat, zde se nejednalo o neopakovatelný úkon. Napsala bych stížnost. škola tu situaci samozřejmě řešit bude, ale možná bych uvažovala o změně školy, protože když ve 13letech provádějí tyto praktiky, co budou dělat v 15, aby to dcerku nějak neovlivnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
18.1.12 11:10

Já sem ve třinácti byla za školou v carefouru no a myslely si že kradu,fakt sem nic nevzala,vzaly mě do takový místnosti,svlíkly do naha…měla sem ms a řekla sem at mi enchaj kalhotky aspon,tak mě tam hrabaly hnus..nic nenašly utekla sem domu a mámy přítel tam naběhl a udělal tam peklo…oni si dovolujou hodně…určitě nemají právo jí vyslíchat..dělají si co chtějí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
18.1.12 11:18

Vyslech nezletilé bez souhlasu rodiče rozhodně ne!! To mi připomíná, když v mých 16 letech na intru moje spolubydlící se na mě snažila hodit krádež telefonu. Přijela krymynálka přímo na intr, mě pojali za podezřelou a odvezli si mě ještě na výslech na stanici, kde se mnou jednali opravdu jak ze špínou :poblion: :poblion: Byla jsem z toho celkem psichycky na dně, jelikož tomu věřila snad i celá škola 8o Tenkrát jsem přijela domů, snad jsem ani nic neřekla, matka na mě okamžitě poznala, že jsem zelená a utrápená a když jsem ji vše řekla, druhý den se sebrala a jela je na onu policejní stanici tolik spucovat, co si to vůbec dovolili bez informace rodičům něco takového podniknout. Nakonec ji nějaký ten nejvyší šéf řekl, že už s ní nechce mít nic do činění a mě nechali být. Naštěstí mě děcka i učitelé dobře poznali a věděli, že bych nebyla ničeho takového schopná :potlesk: Takže být vámi, tak se hájím. Na to nemají právo!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.1.12 11:26
sunnyho.motylek píše:
Já sem ve třinácti byla za školou v carefouru no a myslely si že kradu,fakt sem nic nevzala,vzaly mě do takový místnosti,svlíkly do naha…měla sem ms a řekla sem at mi enchaj kalhotky aspon,tak mě tam hrabaly hnus..nic nenašly utekla sem domu a mámy přítel tam naběhl a udělal tam peklo…oni si dovolujou hodně…určitě nemají právo jí vyslíchat..dělají si co chtějí..

To je síla…pracovníci nebo policajti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.1.12 13:25

no podle mě je dítě do 18 let omezené k právním úkonům a tudíš nemůže být vyslýcháno bez zákonného zástupce , já bych si rozhodně stěžovala jaktože o to nejsem informovaná :cert: či jsem nebyla přizvaná
celkově nemám zrovna dobré zkušenosti s policajtama ( jednou jsem zavolala na jednoho chlapa co si honi v parku přirození policii a nakonec jsem tam byla častěji než on a otázky jako jestli jsem se mu nechtěla pomstít , jetsli jen nečůral a jak se ke mě chovali :roll: podruhý jsme šla nahlásit krádež kola měla jsem ho totiž pojištěný a k proplacení pojistky jsem potřebovala protokol od policajtů a místo toho aby se mi kolo snažili najít jsem tam 2 hodiny poslouchala,ž jsem si ho sama ukradla a teď chci peníze a jestli nefetuju a nehraju bedny 8o no chovali se ke mě jako ke zloději :cert: , kolo samozdřejmě nenašli,ale od tý doby moje důvěra k policii hodně klesla)
takže ten tlak na holu mlže být dost nepříjemný a některý policajti jsou dost slušný hovada a neuvědomí si koho vyslíchají :cert: a co ty víš za ty jejich praktiky na holku zkoušeli aby se ona cítila viná atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
18.1.12 13:27

jinak z týhle školy bych mladou přeřadila jinam ,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie