Kroužek mladých hasičů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
91
30.10.22 09:58

Kroužek mladých hasičů

Ahoj maminky, syn teď přišel s tím, že by rád do kroužku mladých hasičů. Zajímalo by mne, jestli to baví Vaše děti, které tam chodí, co tam dělají atd. (vím, že se to asi bude lišit místo od místa). A třeba i jestli není věk kolem 10 let už moc „starý”. Předem děkuji moc za odpovědi. :) (omlouvám se, jestli už tady nějaká podobná diskuze je, nenašla jsem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64983
30.10.22 10:00
@Ve7verka píše:
Ahoj maminky, syn teď přišel s tím, že by rád do kroužku mladých hasičů. Zajímalo by mne, jestli to baví Vaše děti, které tam chodí, co tam dělají atd. (vím, že se to asi bude lišit místo od místa). A třeba i jestli není věk kolem 10 let už moc „starý”. Předem děkuji moc za odpovědi. :) (omlouvám se, jestli už tady nějaká podobná diskuze je, nenašla jsem)
řekla bych, že na to není pozdě v žádném věku. Někoho to baví, jiného ne, to záleží na konkrétním dítku. U nás bývají závody a bývá tam hromada týmů, takže zájem dětí asi je
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
30.10.22 10:09

Syn 9r. začal chodit teď v září. On tvrdí, že jednou chce být hasič. Dřív nemohl chodit, že mu to tam blokoval fotbal a Brontosaurus. Na fotbal chodil od 4r. a do Brontosaura od předškoláků. Letos se rozhodnul, že dá přednost hasičům. Do Brontosaura se vrátí, až k větším dětem za rok. Větší mají klubovky v jiné dny, než chodí na hasiče. Letos si musel vybrat. Co chce víc.
A hasiče mají rozdělené na větší a menší. Šel rovnou k těm větším. Už byl 2× na nějaké soutěži. Je ve svém živlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
30.10.22 10:19

Děkuji. Když není pozdě v žádném věku, tak to zkusit můžem :lol:.Závody zní zajímavě, syn někdy závodí v každé „blbosti” (třeba, kdo si první zaváže tkaničky). A tam u Vás, je to třeba náročnější v tom smyslu, že se dítě vrací alespoň trochu unavené? Malý je schopný běhat a lézt po stromech celý den a není to na něm poznat, takže se někdy divím, že nám furt stojí dům :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
30.10.22 10:19

Dcera chodí od první třídy, teď je ve třetí. Od září chodí už i čtyřletý syn, vzali ho trošku předčasně, protože strašně moc chtěl a neustále visel vedoucí na noze :D Teď na podzim trénují hlavně na branné závody - zdravověda, vázání uzlů, práce s mapou, střelba ze vzduchovky a tak podobně. Jakmile je dost teplo na venkovní tréninky, začínají s požárním útokem. Naše děcka to baví hodně, znají se s ostatními ze školy a školky, věkově jsou od dcery +/- 2 roky, převažují kluci, ale dceři stačí mít tam dvě kamarádky. Ona do toho byla ale zapálená fakt od školky a jednou chce být profesionální hasička :D Já jsem ráda, že je to chytlo, vidím to jako smysluplný zájem, má to tradici, utužuje komunitu a i nás baví jezdit v létě po závodech, potkáváme tam dost známých, jsou to příjemné akce a není toho zase tolik, aby to nabourávalo jiný rodinný program. A v dnešní době vidím jako velké plus i to, že je to zadarmo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
30.10.22 10:24
@Michelle_M píše:
Dcera chodí od první třídy, teď je ve třetí. Od září chodí už i čtyřletý syn, vzali ho trošku předčasně, protože strašně moc chtěl a neustále visel vedoucí na noze :D Teď na podzim trénují hlavně na branné závody - zdravověda, vázání uzlů, práce s mapou, střelba ze vzduchovky a tak podobně. Jakmile je dost teplo na venkovní tréninky, začínají s požárním útokem. Naše děcka to baví hodně, znají se s ostatními ze školy a školky, věkově jsou od dcery +/- 2 roky, převažují kluci, ale dceři stačí mít tam dvě kamarádky. Ona do toho byla ale zapálená fakt od školky a jednou chce být profesionální hasička :D Já jsem ráda, že je to chytlo, vidím to jako smysluplný zájem, má to tradici, utužuje komunitu a i nás baví jezdit v létě po závodech, potkáváme tam dost známých, jsou to příjemné akce a není toho zase tolik, aby to nabourávalo jiný rodinný program. A v dnešní době vidím jako velké plus i to, že je to zadarmo :D

To jo. Navíc se tam naučí užitečné věci. Syn furt váhá, jestli bude hasič nebo policajt, tak prohlásil, že si alespoň zkusí hasiče, policajty bude muset vymyslet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
30.10.22 10:33

@Ve7verka pozdě není, naopak učení a vysvětlování činností bude pro instruktory mnohem snazší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
30.10.22 10:47

@Ve7verka V naší rodině má požární sport silnou tradici, děcka to hodně baví. Záleží dost na místě a konkrétním týmu, ten „náš“ jezdí i po krajských a celorepublikových soutěžích, ale je tam tolik děcek, že na různé soutěže dle kvality se dostanou opravdu všichni. Dítě může naskočit prakticky v každém věku, podle toho, co mu půjde, ho trenér přiřadí na pozici. Přes zimu mají děcka závody v hale zaměřené i na vědomosti, uzly, atd, nemusí to vždy být o perfektní kondici. Za mě je to super koníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
30.10.22 10:52

Kluci 8 let začali letos jsou nadšení. Jeden z dvojčat od mala tvrdí, že bude hasič, oběma se strašně líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
30.10.22 11:28

Děkuji za reakce. Takhle jste mne k tomu ještě víc namotivovaly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24757
30.10.22 11:36

:potlesk: je to perfektní a užitečná volnočasová aktivita, akční, pohybová a hlavně zaměřená správným směrem (že jednou může opravdu pomoct, zachránit něco-někoho)…
v našem okrese funguje v dost dědinách (spíš jak ve městech, je to dost o nadšencích a konkrétních osobnostech), děcka si pořádají i soutěže mezi sebou a za mne je to prostě super :potlesk: věk je OK, směle do toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
30.10.22 11:40

Hlavně není to výkonový sport, tam zažívá úspěch každý. Což je pro naše kluky, kteří těch úspěchů ve škole moc nemají super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16938
30.10.22 11:51

Kluk chodil od 4 do přípravky, líbilo se mu to, soutěže ho bavily, ale když přešel do mladých, dlouho už si hasičů neužil - ještě Mikulášské soustředění 2019 stihli a po Novém roce 2020 už se pro nemocnost nesešli, pak přišel covid a bylo po hasičích. Sešli se jednou dvakrát na začátku dalšího školního roku než se zase vše zakázalo a pak už to asi i ty vedoucí vzdali, ty mladý skončili úplně a zůstaly jen větší děti 12+. Je to škoda, jinak by chodila i ta mladší. Jenže jiné oddíly už máme dost z ruky. Za mě určitě pozdě není - jsou rozdělený na věkový kategorie. Tak ať se klukovi líbí, je to moc fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.22 11:56

Anonym, píšu z účtu kamarádky My máme čtrnáctiletou dceru, která tam chce. Myslíte si, že 14 už je na začátek moc? Jak tady píšete, že těch 10 je ideální…

• Citovat
  • Upravit
74219
30.10.22 12:16

Je to fajn aktivita. Syn se v tom našel. Mi se líbí, jak je učí na těch různých překážkách. Na těch druhých závodech jsem zírala, jaké nástrahy musí překonat, než od startu doběhnou do cíle. Takové namotání hadic v rychlosti. Žádná pr.el.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí