Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můj od 8 let jezdil MHD v Ostravě sám.. a pro strýčka příhodu mobil.. přes den je to v Klidu. Rozhodně bych ho nevozila taxíkem ![]()
Tak devítiletý kluk mi přijde dost veliký, aby jezdil MHD. Taxi mi přijde rozmar a rozmazlování. Ale udělej si to, jak ty uznáš za vhodné. Příště pro něj může lítat helikoptéra 😎.
@Anonymní píše: Řeším, jak syna dopravovat na kroužek.
Nemáme nikoho na hlídání, ani babičky, kamarádky a známí všichni zamestnani.
Je to jediný kroužek tohoto typu, který jsme ve městě našli.
Zatím se střídáme s manželem ( dělá krátký dlouhý týden).
Já budu od ledna v jiné práci. Možnost jako nyní ho vyzvednout ve škole a dovézt 40 minut městskou dopravou, mít nebudu. Vyzvednutí z kroužku už pak problém není. Samotného ho posílat nechci, přestup vramci městské ve velkém městě a občas divné individua v MHD či na zastávkách..
Tak mě napadlo, že co využít taxi? Máte někdo zkušenosti z většího města? Jo synovi je čerstvě devět.
Díky
@Anonymní píše: Řeším, jak syna dopravovat na kroužek.
Já budu od ledna v jiné práci. Možnost jako nyní ho vyzvednout ve škole a dovézt 40 minut městskou dopravou, mít nebudu. Vyzvednutí z kroužku už pak problém není. Samotného ho posílat nechci, přestup vramci městské ve velkém městě a občas divné individua v MHD či na zastávkách..
Tak mě napadlo, že co využít taxi? Máte někdo zkušenosti z většího města? Jo synovi je čerstvě devět.
Díky
V devíti bych ho na ten kroužek poslala MHD, když o něj stojí. A ideálně sehnat dítě, co na ten kroužek též chodí a ma stejnou cestu.
Jako dvě kila po městě bych déčku teda za to, aby se vezlo tagem, nedala.
V devíti letech….
. Myslela jsem, že je to prvňáček…..
Nedělej z toho dítěte mimino, vybav ho mobilem a trochu mu důvěřuj.
U nás je třeba levné taxi pro tyto účely, takže být v takové situaci, tak bych se tomu nebránila..Raději obětovat trochu peněz, než si pak vyčítat, kdyby se něco stalo… A svého syna znáš Ty nejlepe, tak musíš sama vědět, zda by už MHD sám zvládl, nebo zda je lepší ještě pár měsíců počkat..
@Kelsey
@martina.se
Má VD, takže sice devět, ale sám se na cestu přes celé město s přestupem na Hlavním nádraží, kde nanastupisti staví 4 linky MHD plus pak přejít přes dvouproudovku, fakt necítí.
Domů těch pár zastávek ze školy dojede.
Díky za nerypave komentáře, jen se podívejte okolo, kolik dětí rodiče rozváží po aktivitách autem, to k té helikoptéře a rozmazlování…
Jako v Ostravě bych dítě do MHD nepustila, je to adrenalin i pro mě.
Ptám se na zkušenosti s taxi. Těch pár stovek dvakrát za měsíc nás finančně nepoloží…
@Svistice píše:
V devíti bych ho na ten kroužek poslala MHD, když o něj stojí. A ideálně sehnat dítě, co na ten kroužek též chodí a ma stejnou cestu.
Jako dvě kila po městě bych déčku teda za to, aby se vezlo tagem, nedala.
ne kazdy je socka kvuli 200 kc a radeji necha male dite trmacet 40 min mhd s prestupama nez ho tam poslat taxi, ktere tam bude za chvili… ty znas velkomesto asi jen z doslechu. nebo si fakt myslis, ze kdyz je krouzek na druhe strane mesta, budou tam jezdit z okoli bydliste
🙈 🙈 🙈 nekdo ty prachy prohuli, jiny investuje do zajmu ditete.
@Svistice bohužel, ostatní kluci jezdí z druhého konce města…na svoji diagnózu je samostatný dost.
Jako au-pair jsem doprovázela velmi samostatnou slečnu v deseti na tenis, jelikož to bylo na konci města. Nechtěla tam chodit sama, bála se, tak myslím, že každý rodič zná dítě nejlépe…
@Anonymní píše:
@Kelsey
@martina.se
Má VD, takže sice devět, ale sám se na cestu přes celé město s přestupem na Hlavním nádraží, kde nanastupisti staví 4 linky MHD plus pak přejít přes dvouproudovku, fakt necítí.
Díky za nerypave komentáře, jen se podívejte okolo, kolik dětí rodiče rozváží po aktivitách autem, to k té helikoptéře a rozmazlování…
Ptám se na zkušenosti s taxi. Těch pár stovek dvakrát za měsíc nás finančně nepoloží…
Co sehnat nějakou paní v důchodu? Ta ho vyzvedne, dojede s ním, počká a pak pojede domu. Pokud není problém zaplatit taxík, tak asi i tu paní zaplatíte.
@Anonymní píše:
@Kelsey
@martina.se
No můj by se taky necítil (a čekal, že maminka nejak zařídí). Se cuka, když jsem mu řekla, že příště ho se ségrou posadim na bus a pojede za babi do Prahy, kde ho babicka bude čekat na autobusaku.
Ono je totiž děsně pohodlne, mít full servis. Za mě odsad podsad, takže já je řada podpořím překonat nějakou tu challange.
Příspěvek upraven 28.10.22 v 13:19
@Anonymní píše:
@Kelsey
@martina.se
bud v pohode, tohle jsou stare zenske, ktere se jen vali u emimina
a klovaji a klovaji, kamoska ti takhle dela taky, a na pohodu
… o jejich financni gramotnosti nemluve, asi si mysli, ze kdyz sve dite vezou na krouzek autem ony, maji to zdarma 😄 😄 😄 😄
Příspěvek upraven 28.10.22 v 13:20
@markytka3 píše:
ne kazdy je socka kvuli 200 kc a radeji necha male dite trmacet 40 min mhd s prestupama nez ho tam poslat taxi, ktere tam bude za chvili… ty znas velkomesto asi jen z doslechu. nebo si fakt myslis, ze kdyz je krouzek na druhe strane mesta, budou tam jezdit z okoli bydliste🙈 🙈 🙈 nekdo ty prachy prohuli, jiny investuje do zajmu ditete.
Díky, aspoň někdo pochopil podstatu otázky ![]()
600 za měsíc nás fakt do finanční nouze nepovede…
@Ťarbík01 píše:
Co sehnat nějakou paní v důchodu? Ta ho vyzvedne, dojede s ním, počká a pak pojede domu. Pokud není problém zaplatit taxík, tak asi i tu paní zaplatíte.
No prave, cenove to bude stejne jako nejaka chuva, a taxik bude jednodussi na domluvu.
Řeším, jak syna dopravovat na kroužek.
Díky