Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 píše:
Koukam, ze mas znacny problem s pochopenim psaneho textu…
no hlavne, ze ty ano? ty mas nejake zkusenosti, na ktete se autorka pta? jssny, bezdaci jen otravuji, ono si to male dite jen prebere
![]()
@markytka3 píše:Žiju v Praze od narození, zažila jsem fakt dost potencionálně nebezpečných situací, zatím jsem se teda úspěšně všemu vyhnula, ale jako když ti pod domem někoho postřelí a na nejbližší zastávce nějakej ožralej idiot zmlátí holku do krve, protože seděla na lavičce kam si chtěl sednout on, vykradou v domě nějaký fetky během 10 let 2 byty…tak prostě na ty děti dáváš velký pozor, aby se těmto věcem úspěšně vyhybaly…jako na vesnici jsou zase jiné nástrahy, ale fakt se lidem nedivím, že se někdy bojí a těm situacím chtějí předcházet…
tak jsem zvedava, zda i tve mamince se ted dostane posmesku, jak je nemozna, misto pochopeni…
@Kelsey píše:
Neříkalo se to vždy obráceně? Teď to někdo otočil, jak se mu hodí.
Rikalo, ale pry jsem nikdy nebyla v Brně, tak holt asi musi byt tou vesnici Praha
@j.a.n.i1 píše:
To, ze se dite boji, je normální, ovsem to jak tu zakladatelka vykresluje MHD v ceskych mestech uz ne. Reálně je největším nebezpecim to, ze se nekde nerozhlidne a vlitne pod auto, ale ona to lici fakt jak ten bronx… bezdaci jsou povetsinou jen otravni, nikoliv nebezpeční.
Jenže ono to občas nejsou jen bezdáci, ale dost často i feťáci a ty jsou agresivní, zlatí bezďáci alkáči
jak jsou milí když prosí o prachy a jak po tobě řvou nebo plivou, když je pošleš pracovat ![]()
@welovefashion píše: Žiju v Praze od narození, zažila jsem fakt dost potencionálně nebezpečných situací, zatím jsem se teda úspěšně všemu vyhnula, ale jako když ti pod domem někoho postřelí a na nejbližší zastávce nějakej ožralej idiot zmlátí holku do krve, protože seděla na lavičce kam si chtěl sednout on, vykradou v domě nějaký fetky během 10 let 2 byty…tak prostě na ty děti dáváš velký pozor, aby se těmto věcem úspěšně vyhybaly…jako na vesnici jsou zase jiné nástrahy, ale fakt se lidem nedivím, že se někdy bojí a těm situacím chtějí předcházet…
A to je přesně to, co zde dámy jaksi nechápou. Vozit dítě autem je ok, jen to auto nesmí mít označení TAXI.
To je asi to zásadní, co je tu žere. Ono taxi není až takový luxus, alespoň pro mě ne…
@Anonymní píše:
@Kelsey
@martina.se
Má VD, takže sice devět, ale sám se na cestu přes celé město s přestupem na Hlavním nádraží, kde nanastupisti staví 4 linky MHD plus pak přejít přes dvouproudovku, fakt necítí.
Domů těch pár zastávek ze školy dojede.
Díky za nerypave komentáře, jen se podívejte okolo, kolik dětí rodiče rozváží po aktivitách autem, to k té helikoptéře a rozmazlování…
Jako v Ostravě bych dítě do MHD nepustila, je to adrenalin i pro mě.
Ptám se na zkušenosti s taxi. Těch pár stovek dvakrát za měsíc nás finančně nepoloží…
Radsi bych to vyresila taxikem, nez ho poslat takto nebezpecnou cestou samotneho. Akorat bys mela pokazdy nervy a myslela jen na tohle.
Mam dceru taky s VD a je ji uz 11,resim zrovna to same, ale ne s prestupy a prechody, ale i tak ji zatim vozi tata, nebo mame preddomluveneho dedu.
A dceru jak znam, tak je to zmatkar a navic ma bohuzel spatnou pamet, kombinace obojiho minzatim brani ji MHD samotnou vyslat..
Tak na dvakrát v měsíci asi opravdu nenajdete nikoho spolehlivého. Já jsem to měla 2× týdně a také Brno. Pak bych asi to taxi objednala.
@welovefashion píše:
Jenže ono to občas nejsou jen bezdáci, ale dost často i feťáci a ty jsou agresivní, zlatí bezďáci alkáčijak jsou milí když prosí o prachy a jak po tobě řvou nebo plivou, když je pošleš pracovat
Nevim, pracovat je neposilam, delam, ze nevidim a neslysim a nikdy zadny nic nezkusil. Jako ja chapu, ze dite nechce jezdit samo, nechce, vyresim doprovod ci odvoz, ale nevim proc kolem toho musi byt kecu, jak je desne nebezpečné se pohybovat v MHD v normalni denni dobu. Tak je proste opravdu největším nebezpecim ta doprava.
@vokishka píše:
tak po kroužku už si ho vyzvedne, tak předpokládám, že začne tak kolem čtvrté, možná i dřív, protože těžko bude sám doma v jiné dny do večera.
Synovi třeba housle začínají v 5 a to už v zimě je tma. Druhému synovi začíná lezectví v 5(jiný den) a v 6 už teď jdeme domu téměř za tmy.
@Fiveone píše:
Synovi třeba housle začínají v 5 a to už v zimě je tma. Druhému synovi začíná lezectví v 5(jiný den) a v 6 už teď jdeme domu téměř za tmy.
já chápu, že to začíná později, ale asi to nemá úplně logiku. Kdyby kroužek neměl, to by byl tak dlouho doma sám?
Zakladatelko, nemá syn na tom kroužku nějakého kamaráda? Třeba by mohl jezdit s ním. A je jedno jestli kamarád jezdí MHD a jezdili by společně a vždy se to jen předem potvrdilo, že neni kamarád nemocný apod. nebo kamaráda někdo vozí a přispělo by se na benzín.
@vokishka píše:
já chápu, že to začíná později, ale asi to nemá úplně logiku. Kdyby kroužek neměl, to by byl tak dlouho doma sám?
Pochopila jsem, že chodí do družiny.
@Fiveone to jsem zjišťovala, děcka jsou z jiných částí Brna než bydlíme my, takže spolujízda fungovat nebude…
Jo jinak chodí do družiny, hodinku, dvě doma zvládne být sám.
@Anonymní píše:
@Fiveone to jsem zjišťovala, děcka jsou z jiných částí Brna než bydlíme my, takže spolujízda fungovat nebude…
Jo jinak chodí do družiny, hodinku, dvě doma zvládne být sám.
rozsekni nás, od kolika je ten kroužek
@vokishka bože od tří, takže bych v práci musela končit opravdu brzy… končí o půl páté, tak to budu stíhat o prsa, ale může tam počkat, protože je po nich ještě jedna skupina… Ve škole mu končí kruh s psycholožkou v 13:45, do družiny nemůže, protože mezi 14 a 15 jsou venku.
Cesta MHD dobrý 40minut…taxíkem za 15 minut.
Takže mladej by dojel domů, odhodil tašku, dal si svačinu a v 14:45 by ho mohl vyzvednout taxík…