Taxi na kroužek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
28.10.22 13:21

Tak ono záleží odkud kam. Jestli by musel přestupovat a kolikrát apod..Já tedy v tomto věku jezdila už po republice. Z vesnice na Berounsku jsem jela autobusem do jednoho města a z něj jel jiný do Prahy a pak buď přes Prahu k babičce nebo ještě vlakem k Veselí n. L..Pokud nemusí přestupovat, nechala bych ho jezdit. Pokud by musel přestupovat, učila bych ho to postupně(část cesty s ním už nejela).Takže například pokud bych bydlela na Velké Ohradě a kroužek by byl u Ládví, tak bych jeden den jela s ním celou trasu a dovedla ho na kroužek, další den bych s ním dojela na Ládví a došel by sám, pak bych s ním jela jen na Florenc, pak jen na Butovice autobusem a nakonec bych ho doprovodila jen k autobusu.Ano,při těch prvních cestách má člověk strach, zda to dítě zvládne, ale pokud bude mít u sebe telefon, kterej nebude vymlácenej(případně i powerbanku),tak se jednu cestu naučí zvládat. Jen ho naučit co dělat, když třeba přejede apod..

Příspěvek upraven 28.10.22 v 15:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
28.10.22 13:22
@Anonymní píše:
Díky, aspoň někdo pochopil podstatu otázky :srdce:
600 za měsíc nás fakt do finanční nouze nepovede…

jj, navic za dobu, co by jsi se tam s ditkem casnovala ty, cekala az skonci… v klidu ty prachy vydelas + jet autem svym, tak te to prece taky neco stoji 🙈… at zije financni gramotnost :lol:

Příspěvek upraven 28.10.22 v 13:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
28.10.22 13:22

Osobni ne, zvladali jsme sami, ale znama mela uz pred lety dohodu s taxisluzbou v Praze, odvoz syna od skoly k tatinkovi do prace. objednavala na tyden na urcite hodiny, platila na ucet. urcite to bude mozne objednat i v Ostrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.10.22 13:23
@markytka3 píše:
ne kazdy je socka kvuli 200 kc a radeji necha male dite trmacet 40 min mhd s prestupama nez ho tam poslat taxi, ktere tam bude za chvili… ty znas velkomesto asi jen z doslechu. nebo si fakt myslis, ze kdyz je krouzek na druhe strane mesta, budou tam jezdit z okoli bydliste :lol: 🙈 🙈 🙈 nekdo ty prachy prohuli, jiny investuje do zajmu ditete.

Já jsem z Prahy a v tomhle věku jsem jezdila do centra s kámoškou kupovat vánoční dárky a sama z Nusli do Modřan se třemi prestupy na kroužek (mobil neexistoval), jen v zimě mě večer vyzvedavali, protože už byla tma. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
28.10.22 13:25
@Svistice píše:
Já jsem z Prahy a v tomhle věku jsem jezdila do centra s kámoškou kupovat vánoční dárky a sama z Nusli do Modřan se třemi prestupy na kroužek (mobil neexistoval), jen v zimě mě večer vyzvedavali, protože už byla tma. :mrgreen:
. tak asi je jina doba nez pred 49ti lety, kdy jsme byl policejni stat 🙈 🙈 🙈 copak na ulicich byli bezdomovci, smazky, neprizpusobivi povaleci, byl takovy silnicni provoz…prober se, dnes to vypada ve mestech kapku jinak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.10.22 13:27
@markytka3 píše: . tak asi je jina doba nez pred 49ti lety, kdy jsme byl policejni stat 🙈 🙈 🙈 na ulicich byli bezdomovci, smazky, neprizpusobivy povaleci… prober se, dnes to vypada ve mestech kapku jinak

Ne, fakt mi není šedesát. Soudružko jsem říkala jen půl roku. Jen rodiče nebyly helikoptéry a neměli tendenci za děti řešit každý prd.
A takový Sherwoodský lesík před Hlavakem byl proslulý.

Příspěvek upraven 28.10.22 v 13:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
28.10.22 13:28

Dítko muselo samo jezdit MHD po krajském městě od druhé třídy, každý den jinam, protože chtělo spoustu různých kroužků a zvládalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
28.10.22 13:30
@Svistice píše:
Ne, fakt mi není šedesát. Jen rodiče nebyly helikoptéry a neměli tendenci za děti řešit každý prd.
A takový Sherwoodský lesík před Hlavakem byl proslulý.

kazdy prd? ty jsi fakt hloupa, zvedni zadek a bez se podivat do centra ted… jak se tam vali po lavickach fetky, bezdomovci… ipravdu svet vypada ted jinak. a pokud dat diteti par stovek na taxik a byt v klidu je pro tebe problem, tak asi delas neco spatne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
28.10.22 13:31
@Kasandra159 píše:
Dítko muselo samo jezdit MHD po krajském městě od druhé třídy, každý den jinam, protože chtělo spoustu různých kroužků a zvládalo.

Ano, ale každé dítě je jiné.. některé bude samo jezdit od 6 a jiné třeba až od 15, no a? Ať si to každá rodina vyresi podle toho, jak jí to vyhovuje, osobně v tom problém nevidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
28.10.22 13:35

Pokud bych si dítětem nebyla jistá, taxi bych klidně zaplatila, obzvlášť, pokud vám to nedělá problém. Vše pro jeho bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Bez rypani, s podobnou zkušenosti, za 150 Kč bych si našla studentku, která tam s ním zajede. Za rok cestu dokonale zažije a příští rok už pravděpodobně zvládne sám. Jsem učitelka a s dětmi s VD mám bohatou zkušenost. Tento způsob bude pro něj rozhodně prinosnejsi. Ideálně si dej inzerát na PDF UK, tam to holky dělají rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
@markytka3 píše:
kazdy prd? ty jsi fakt hloupa, zvedni zadek a bez se podivat do centra ted… jak se tam vali po lavickach fetky, bezdomovci… ipravdu svet vypada ted jinak. a pokud dat diteti par stovek na taxik a byt v klidu je pro tebe problem, tak asi delas neco spatne…

Byla jsem tam ve středu. Co tam máš dál? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
28.10.22 13:36

Tak jestli máš spočítaný, že to vyjde cca na těch 600kč, tak to bych do svýho klidu investovala hned. Já bych se asi bála víc než ten kluk. Jako měla jsem ve školce a do třetí třídy vyzvedávačku a stála mě víc. U nás teda jeden zřizovatel nabízel ke kroužku jako službu navíc, doprovod ze školy. Jakej je rozdíl jestli bys ho vozila nebo ho bude vozit taxi? U nás na tréninky rodiče vozí i o dost satrší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65138
28.10.22 13:36

A bude schopny resit, kdyz bude mit taxik treba zpozdeni, nebude stat na tom spravnem místě, zaplatit atd? Bude sam sedat k naprosto cizimu cloveku, pochybuju, ze poslou stejneho ridice opakovane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.10.22 13:40
@Anonymní píše:
Díky, aspoň někdo pochopil podstatu otázky :srdce:
600 za měsíc nás fakt do finanční nouze nepovede…

Tak když jsi ochotná tohle zařídit a zaplatit, tak proč se tu ptáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí